Tips om je goede voornemens in de praktijk te brengen

Getver, weer een stuk over goede voornemens? Jazeker! We zijn aan een nieuw jaar begonnen en om goede voornemens kun je dus niet heen. Bijna iedereen stelt zichzelf nieuwe doelen voor het komende jaar, maar –en ik wil niet negatief doen- veel van die nieuwe doelen, goede voornemens, mislukken na een paar weken al. Wat gaat er fout? Vandaag geef ik je in de Metro én op Metronieuws.nl vijf tips voor goede voornemens én hoe je ze in de praktijk brengt. Want ik weet heus dat jij rete gemotiveerd bent om dit jaar écht eens gezonder te gaan eten, maar we weten ook allebei dat je over een maand de handdoek in de ring gooit, wanneer het makkelijker is om toch ff snel wat eten af te halen/iedereen om je heen allang gestopt is met zijn/haar goede voornemens/het weer druk wordt op je werk. Dit jaar niet! We gaan het eens even goed aanpakken.

Een paar tips vooraf…
Goede voornemens mislukken vaak omdat er van tevoren al een paar dingen –no offence– mis zijn met je voornemens. Na wat online research ben ik tot een paar tips gekomen:

Tip #1: Zorg ervoor dat je goede voornemens concrete doelen zijn. ‘Ik wil in 3 maanden tijd 5 kilo afvallen’ is makkelijker te realiseren dan een vage uitspraak als ‘Ik wil afvallen’.

Tip #2: Kies niet teveel goede voornemens. Het is al moeilijk zat om je aan één goed voornemen te houden, laat staan een hele waslijst. Kies er een paar waar je dit jaar aan wil werken en neem er de tijd voor om die doelen te halen. Je hoeft je leven niet in januari al drastisch om te hebben gegooid.

Tip #3: Die lees je op Metronieuws.nl of in de krant van vandaag! Verder schrijf ik nog over vier populaire voornemens (ik wil afvallen/gezonder eten/minder geld uitgeven aan eten/minder alcohol drinken) en hoe je die voornemens nou in de praktijk brengt met een aantal handige tips. Check het vooral even op Metronieuws.nl of in de krant, want ik ben best wel trots op dit stuk en hoop écht dat ik je er mee kan inspireren aan de slag te gaan. <3

Heb jij goede voornemens? Deel er eentje hieronder in de comments! En laat me weten hoe jij van plan bent om je voornemen te laten slagen. Ik ben benieuwd!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *