Hey you! Ik heb vandaag goed en slecht nieuws voor je. Goed nieuws? Ik heb echt een vét heerlijk recept voor zelfgemaakte wontonsoep voor je. Slecht nieuws? Je moet er wel voor omfietsen naar de toko en maar net hopen dat ze bij jouw toko wontons verkopen…
Als dat het geval is, dan kunnen we aan de slag met deze heerlijke zelfgemaakte wonton soep.
Nodig voor twee personen: 12 wontons met garnalen vulling (eventueel gecombineerd met varkensvlees) – 1 tablet groentebouillon – een handje spinazie – stuk of 10 paddenstoelen – 10 cm komkommer – scheutje sojasaus – peterselie
Vul een grote kookpan voor de helft met water en los hier het tabletje groentebouillon in op. Snijd de paddenstoelen in halfjes en voeg toe aan de bouillon. Doe de wonton garnalen erbij en in reepjes gesneden komkommer. Laat dit op middelhoof vuur een minuut of 10 doorpruttelen. Zorg dat het niet echt extreem kookt, maar het mag wel af en toe een beetje bubbelen.
Voeg als laatste de spinazie en een scheutje sojasaus toe. Kook dat nog heel even mee totdat de spinazie geslonken is.
Doe de soep in een diep bord en verdeel er nog wat verse peterselie over. Klaar!
Het eindresultaat? Súper lekker. Ik vond het echt zo’n ontzettend lekkere soep en had dat echt niet verwacht van mezelf, omdat ik echt maar wat uitprobeerde met de ingrediënten die ik in huis had. Vooral die komkommer is awesome, zo meegekookt. Dan gaat hij iets meer naar augurk smaken (logisch ook) en dat is best wel chill.
Ik vond het absoluut een geslaagd avondmaal en ik hoop dat je in staat bent om het na te maken. Overigens haalde ik mij wontons bij de Hong Kong Superstore op de Kinkerstraat in Amsterdam. Dit is mijn favoriete toko in de buurt <3.
Succes!
Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.
Bestel hier mijn eerste of tweede boek.
Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Valerie zegt:
Super lekker! Heb toevallig laatste voor het eerst wontonsoep gemaakt en ik vind chinese kool echt een hele goeie aanvulling! Ik had er ook eiermie in gedaan om er een vullende noedelsoep van te maken, raad ik ook zeker aan 🙂