Hotspot: Zoervleis eten bij Par Hasard in Amsterdam

Goedemiddag! Afgelopen zaterdag ben ik uit eten geweest bij Par Hasard in de Amsterdamse Pijp. Een tijd geleden kreeg ik een persbericht binnen over hun patatje Zoervleis en toen dacht ik meteen: DIT WIL IK PROBEREN. Voor wie geen idee heeft wat Zoervleis is; het is een Limburgs streekgerecht van stoofvlees dat in zuur (azijn) is gelegd, maar uiteindelijk zoet smaakt. En het is heer-lijk.

Volgens mij is Par Hasard de enige plek in Amsterdam waar Zoervleis op de kaart staat, maar dat weet ik niet zeker. Ik vond het in ieder geval hoog tijd om het zelf eens te proeven en nam Maastrichts vriendinnetje Laura mee om écht te testen of het goed was of niet. Let’s go!

r4

Je vindt Par Hasard in de Pijp en ze hebben sinds kort ook een frietzaak in Amsterdam West geopend. Wij gingen naar die in de Pijp en werden meteen hartelijk ontvangen. Par Hasard is een frietzaak, maar met een eetcafé eraan vast. Je kunt dus snel ff een frietje halen of op eten in de cafetaria, of doorlopen naar het eetcafé en daar je maaltje oppeuzelen in restaurantsetting.

Dikke tip: in het eetcafé vind je ook een cocktailbar waar vanaf een uur of 4 cocktails voor je klaargemaakt worden. Gin tonic bij je frietjes? Hell yeah!

Wij begonnen ons diner met een bubbeltje (lekker) en een proeverij van de chef als voorgerecht. Steak tartare, garnalencocktail, uiensoep en kaasbitterballen van Holtkamp. Heer-lijk. Echt een soort borrelplank en het ging er bijzonder goed in.

par3

Daarna kregen we de bavette en een potje Zoervleis. Erbij kregen we de bekende frites van Par Hasard die al een paar keer als beste friet van Amsterdam zijn bestempeld door het AD, een salade en gegrilde courgettes.

De bavette vond ik prima, maar niet geweldig. De salade was prima en lekker neutraal, de gegrilde courgettes vond ik echt véél te vet en oprecht niet lekker (heb ik niet vaak), maar dan komen we bij het zoervleis en de frites….

GEWELDIG. Allebei. Zo zo zo lekker. Echt, dit is absoluut de beste friet van Amsterdam (hoewel ik manneke pis nog altijd héél hoog heb zitten). Zo knapperig, zo lekker, zo precies goed. En dat Zoervleis; zo mals, zo lekker van smaak, zo’n lekker prutje. Ik vond het echt heel erg lekker.

ar5
Looking good baby!

De appelmoes (!) die erbij geserveerd werd vond ik allen niet echt geslaagd; er zat teveel kaneel (en misschien zelfs extra suiker?) doorheen waardoor het compleet proefde als appeltaartvulling en dat vond ik niet per se lekker bij m’n Zoervleis (terwijl ik echt een appelmoes-lover ben). Maar: ik heb al met al echt verrukkelijk gegeten.

Als je hier ook naartoe gaat, dan MOET je dat patatje Zoervleis bestellen. Zo geniaal heerlijk. En alle voorgerechten die we hadden vonden we ook lekker, dus dat zit helemaal goed.

Speciaalbiertje erbij en gaan. Ik had een topavond. En ging echt rammmmmvol naar huis. Ik moest en zou dat pannetje stoofvlees leegeten en het is gewoon niet gelukt. Potverdikkie!

Ik vind Par Hasard absoluut een aanrader. Ook de prijzen zijn echt aantrekkelijk, dus daarvoor hoef je het ook niet te laten. Prima plek om eens een hapje te eten 🙂

par2
Dit hele menu kost je €25; dat vind ik eeeeecht een goede deal.

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *