Zelf hummus maken

Joehoe! Gistermiddag had ik helemaal zin om de keuken in te duiken voor een lekkere lunch. Ik had zin om zelf hummus te maken. Dat heb ik één keer eerder gedaan en dat was echt driemiljoen jaar geleden, dus tijd voor een nieuw recept. Een beetje op gevoel en dat lukte best wel uitstekend. Woehoe!

Nodig voor een flinke bak hummus waar ik de komende weken echt meer dan genoeg aan heb en ik weet niet eens hoe lang het houdbaar is: 400gr kikkererwten – 1 eetlepel tahini (sesamzaadjespasta, te koop ind e supermarkt) – 5 eetlepels olijfolie extra vierge – 2 kneepjes limoensap – 1 teen knoflook – 1 eetlepel gemalen komijnzaad – snufje zout

Heel belangrijk: was de kikkererwten voordat je ze gebruikt. In het blik zitten ze in een of andere vloeistof met een moeilijke naam en van die vloeistof krijg ik buikpijn. Niet chill. Spoel ze dus lekker even om onder de kraan en ga dan pas aan de slag.

Doe alle ingrediënten in een hoge kom (maatbeker bijvoorbeeld) en zet de staafmixer er op. KLAAR. Haha, grapje. Ik deed er ook nog een beetje water bij, zodat de hummus was smeuïger wordt. En dan is het wel gewoon klaar.

IMG_4314
Op de foto in de achtergrond zie je ook nog m’n zelfgemaakte dukkah; een kruidendip. Het recept daarvan komt ook zsm online!

Zo simpel? Yes baby. Je moet alleen even rare inrgediënten zoals tahini in huis halen (wat nu waarschijnlijk nog een jaar ongebruikt in mijn koelkast staat), maar daardoor is de smaak wel gewoon awesome, dus ik zou het toch maar doen.

Zo, dat was m’n hummus. Lekker man! Lekker op een cracktertje of om m’n wortelen in te dippen. Als snack. In het kader van meer groentes eten in 2018. Oh oh, die verdomde goede voornemens ook…

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Zelf hummus maken

  • Eveline zegt:

    1 voor de tahini dressing! Vind het zelf vaak lekker bij een salade waar ook iets zoets inzit, bv geroosterde bloemkoolsalade met dadels en tahinidressing.

  • Nog lekkerder met gedroogde kikkererwten die een nachtje hebben staan weken! Ik doe er ook nog gerookt paprikapoeder en/of za’atar bij en chilivlokken voor een bite!

  • Tip voor de pot tahin in je koelkast: ik maak er vaak dressing mee voor mijn kikkererwtensalade:
    – klein blikje kikkererwten (idd goed afspoelen)
    – ong. 1/3 komkommer met schil in stukjes
    – ong. 10 cherrytomaatjes doormidden
    – flink wat gesneden peterselie.
    En een dressing van tahin, citroensap, beetje olijfolie, peper en zout. Vind het een heerlijke lunchsalade om naar mijn werk mee te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *