Leonie’s week 07: verrast met Valentijnsdag, naar een sterrenrestaurant, op roadtrip door de Achterhoek en hotdogs @ IKEA

Goedemorgen! Het is woensdagochtend en dus tijd voor mijn terugblik op de afgelopen week. Zoals je misschien op mijn blog hebt gemerkt was het online ietwat rustig; a.k.a. ik nam wéér vrij. Maar ik had een hele goede reden… Jan was naar de Olympische Spelen in Korea en ik had geen zin in gemis, dus ik had voor mezelf óók een hele leuke week gepland. Een soort vakantieweek. En het was HEERLIJK! Ik ben in Assen en Groningen geweest, heb een roadtrip langs sterrenrestaurants (!) gedaan in de Achterhoek en haalde op zaterdag m’n liefde weer op op Schiphol. Het was echt zo’n leuke week. Ik kan niet wachten om je er over te vertellen. Ga ik dan ook maar meteen doen. Lets’ go!

Maandag: op naar Assen!
Mijn maandag begon vroeg; ik nam mijn laatste video voor Metronieuws op, zodat ik die ’s middags in de trein naar Assen kon editten.

Schermafbeelding 2018-02-21 om 12.21.34
In de laatste video voor Metronieuws.nl maakte ik een Valentijnsmaaltijd klaar. En ik tipte 5 recepten die knettersimpel zijn, maar waar je wel lekker iemand mee kunt inpalmen! 😀 Lees het hierzo!

Om 11 uur had ik een afspraak met Cedric, de jongen met wie ik sinds kort samenwerk om toffe video’s te maken (heb je de nieuwe tostivideo’s al gezien? Check ze hierzo! Rete profi, voor mijn doen, haha). We bedachten een nieuw videoconcept en planden een nieuwe filmdag. 1 Maart is het zo ver; dan duiken we weer een kookstudio in voor 5 toffe recepten.

IMG_E3915

Rond lunchtijd pakte ik de trein naar Assen. In de trein was ik lekker aan het werk en eenmaal aangekomen in Assen vertrok ik naar m’n ouderlijk huis. Mijn moeder past om de maandag op Oscar en nu kon ik gezellig even meehelpen. Vet gezellig <3

IMG_E3919

IMG_E3923
Thuis = Hollandse pot

Dinsdag: werken in Assen
Op dinsdag bleef ik bij m’n ouders en werkte ik vanuit m’n ouderlijk huis. Ik vond het heerlijk om eventjes in alle rust in Assen te zijn, tóch nog wat te werken, maar ook gezellig met m’n moeder te zijn. Lekker dagje!

IMG_3933
Van alle markten thuis: ff een broek naaien

’s Avonds haalde zus Sas, die in Assen werkt, me op bij m’n ouders en vertrokken we naar Groningen. Daar chillden we nog even met Oscar, totdat die naar bed ging om 19u. En toen gingen we samen eten en gezelligheid beleven. Heerlijk! Ik ben echt gék op avonden bij m’n zus en Yorick. Jan werd wel gemist, maar die vermaakte zich ook prima bij de Olympische Spelen. 😀

IMG_E3948

IMG_E3943
Alwéér Hollandse pot! Heerlijk dit!

Woensdag: verrast met Valentijnsdag <3
Woensdag had ik echt een vrije dag; ik wilde me vandaag alleen maar bezighouden met Oscar, Oscar, Oscar en m’n zus. Heerlijk! We wandelden door Groningen, door het Noorderplantsoen, aten een taartje in een heus kindercafé en kwamen ’s middags weer thuis.

IMG_E3986
Chillen met zus en kleine Oscar (en taart) bij Denderz in Groningen.
IMG_E3982
Lekker weer voor een wandeling in het Noroderplantsoen!

Achter het huis van Sas kwamen we haar buurman nog tegen..

Buurman: “Hé Sas, ik heb een flinke bos bloemen voor je!”

Sas verbaasd: “He? Voor mij?!”

Leo verbaasd en enthousiast: “Ooooh echt, ik wist helemaal niet dat Yorick zo romantisch was! Wat vet!”

Sas neemt een enorme bos rozen aan van de buurman en checkt het kaartje…

“DUDE, dit is helemaal niet voor mij, dit is voor JOU!”

Leo verbaasd: “He?! Voor mij?!”

HAD DIE JAN GEWOON EEN BOS BLOEMEN TOEGESTUURD OP VALENTIJNSDAG VANUIT KOREA. Hallo, dit had ik echt helemáál niet zien aankomen. Ik vond het zo LEUK!!

IMG_3967

Nu moet je weten dat ik stiekem ieder jaar hoop dat ik verrast word met Valentijnsdag. JA, ik kom er gewoon voor uit: ik HOU van Valentijnsdag. Al sinds ik kind was en er in de klas rozen uitgedeeld werden. Ik hoopte altijd dat er eentje voor mij bij zat. Of toen ik ouder werd; ik hoopte altijd dat als ik thuis kwam, ik over een verrassend kaartje op de deurmat moest stappen. Maar nee hoor, ik geloof dat ik 1x in mijn leven een roos heb gekregen, haha.

En ieder jaar hoop ik toch stiekem dat er iets gebeurt. Maar dit jaar voor het eerst heb ik er écht helemaal niet bij stilgestaan of op gehoopt. Ik dacht gewoon; ik ‘vier’ Valentijnsdag met mijn favoriete kleine man Oscar en dat is helemaal heerlijk. Jan zit aan de andere kant van de wereld, prima.

EN TOEN WAS ER OPEENS EEN BOS RODE ROZEN. Jemig, ik was echt véél te blij hiermee, haha. Well done Jan 😀

’s Avonds kwam Yorick ook thuis en die kon niet achter blijven (ik quote: “Klootzak die Jan, nu moet ik wel ;-)”); bloemen, bubbels én chocolade, haha. Heel goed dit 😀

Na het eten vertrok ik weer naar Amsterdam en ik vertel je; dit was de leukste treinrit in tijden. Ik heb echt zo veel opmerkingen gekregen over m’n mooie bos rozen. Van ‘hij moet wel echt van je houden’ tot jaloerse vrouwen, complimenterende conducteurs en een railcateringmeisje dat óók helemaal blij werd van mijn bloemen. En mijn lach groeide maar en groeide maar.

LIEFDE!

Donderdag: met de auto naar de Achterhoek
Donderdagochtend vertrok ik per Uber naar het hoofdkantoor van Nissan om weer eens een auto te lenen voor een roadtrip. Dit einde van de week had ik een roadtrip met vriendin Laura op de planning staan. Maar voordat we vertrokken móest ik nog even schaatsen kijken.

IMG_E4006

10 kilometer. Sven Kramer. Het was het zó gegund om te winnen. Jan was in het stadion (compleet onbereikbaar en in spanning haha), ik zat thuis op de bank. En jezus; wat was dit zenuwslopend en kut kut kut, wat kut dat het niet lukte. Shit!

Na een zenuwslopende 10 kilometer (en dan heb ik ‘m nog niet eens zelf gereden haha) kwam Lau bij me thuis en vertrokken we in onze Nissan Qashai richting Doetinchem.

IMG_4106
Dikke bak, woehoe!

Het autorijden ging echt heel erg goed en ik vond het zelfs een beetje leuk. Ik heb een soort haat-liefde verhouding met autorijden, maar omdat ik het de laatste tijd steeds vaker doe, begin ik het eindelijk ook echt leuk te vinden. En man, die nieuwe Nissan Qashqai (automaat, Tekna+) is echt zo ontzettend geweldig. Hij rijdt héérlijk. Jan en ik zijn er allebei verliefd op, maar hij is nog véél te duur voor ons. Maar wel geweldig. En zo lang we van Nissan mogen blijven lenen, blijven we dat lekker doen 😀 haha!

IMG_E5668

Goed, op naar Doetinchem dus. Om een uurtje of 5 kwamen we aan in Hotel Villa Ruimzicht en een halfuurtje later vertrokken we naar een dorp in de buurt om te gaan eten bij een sterrenrestaurant. Laura (werkt als culinair journalist) was uitgenodigd om de kaart van dit sterrenrestaurant te proberen en ik mocht mee. YES!

IMG_4062
Even een kiekje voor Hotel Villa Ruimzicht <3

Ik was nog maar één keer eerder naar een sterrenrestaurant geweest, maar dat was ooit in zo’n restaurant week dat jongeren voor een prikkie een speciaal menu bij een sterrenrestaurant kunnen proeven. En dit was echt tien jaar geleden (echt, ik word ouder man).

Als echte foodliefhebber had ik dus héél erg veel zin in vanavond. Laat het maar komen!!

Maar. Het was echt echt echt een hele ‘bijzondere’ avond. En niet op een positieve manier.

Disclaimer vooraf: ik schrijf nóóit echt negatief en heb heel erg getwijfeld of ik het nu wel zou doen. Ik vind het lastig dat we niet hoefden te betalen voor ons diner, omdat ik daardoor het gevoel heb dat ik niet negatief mag schrijven. Maar; ik was niet als blogger in dit restaurant, ik was slechts als gast. En had net zo goed een slechte recensie op tripadvisor o.i.d. kunnen schrijven, als hier. Maar omdat het wel onderdeel van m’n week was en ook wel weer een soort van hilarisch verhaal (hoewel ik natuurlijk echt goed snap dat er mensen in deze keuken staan die hard werken en hun best doen), wil ik het toch hier opschrijven. Zonder naamsvermelding van de betreffende zaak. En natúúrlijk ben ik dankbaar voor het feit dat ik gratis mocht eten, maar dat zou niet weg moeten nemen dat ik gewoon eerlijk mag zijn, toch?

Ik ben natuurlijk geen kenner (iig niet van Michelin), maar het is echt een godswonder dat deze zaak een ster heeft. De combinaties in het eten waren ‘bijzonder’, sommige dingen leken niet goed bereid, het personeel was heel aardig maar informeerde ons twee keer verkeerd over wat we aten (geen ramp, maar dit verwacht je niet van een sterrenzaak, toch?), soms lag het bestek nog niet op tafel als het eten er al wel was (wederom geen ramp, maar niet echt wat je verwacht, toch?), de drankcombinaties waren ‘bijzonder’ (ik kan geen perensap meer zien) en ik heb nog nooit moeite gehad om 6 gangen op te krijgen, maar hier wel.

IMG_E4043
Dit was wel lekker: vis met pistache en bataat.

Ik wil écht niet onaardig zijn en wilde juist héél graag echt lekker eten en was helemaal willing om een toffe ervaring te hebben, maar dit restaurant sloeg gewoon helemaal de plank mis. Ik had het gevoel alsof ik was gaan eten in een studentenhuis waar het net Kerst was geweest en de ene student nog zoervleis overhad van z’n ouders, de ander een entrecote in de koelkast had gelegd en weer een andere student nog wat taugé met sojasaus van de Noedels van afgelopen maandag (bij wijze van spreken) had staan, en dat één van de studenten uiteindelijk had bedacht dat dit allemaal wel op één bord kon. Als sterrengerecht. Met rösti’s erbij. En bietjes.

IMG_E4047

Even hoor: entrecote op een bedje van zoervleis op een bedje van taugé met sojasaus met rösti’s en bieten erbij? In een s t e r r e n  r e s t a u r a n t. Noem mij een idioot, maar ik vond het echt heel heel heel… bijzonder. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het hoofdgerecht wat een soort dessert was waarin een ganzenlever geserveerd werd op een krokantje van kokos met zoete schuimpjes en zoete appeltjes. Wáárom ligt er een ganzenlever in mijn dessert. Wáárom is mijn hoofdgerecht zoet. Wáárom serveren restaurants überhaupt nog ganzenlever. Zoveel vragen.

IMG_E4046

On a poging tot a positive note: het restaurant wilde vooral verrassen en dat is gelukt. Of dat positief is is een tweede vraag, maar die laat ik maar even in het midden. Oh en ook lief: de jongen die ons bediende deed echt heel erg z’n best en dat vond ik wel schattig. Oh en van de 6 gangen vond ik er eentje wel echt lekker; de hutspotsoep met klapstuk. Oh én de gerechten zagen er wel mooi uit.

IMG_4044
Hutspotsoep met klapstuk
IMG_E4052
Het desert

Maar toch.

Goed, het was een enerverende avond. En ik vind het heel ingewikkeld om eens negatief te schrijven over een zaak, (gelukkig was ik niet uitgenodigd, maar was ik slechts de gast en was ik hier niet voor werk) en noem daarom ook geen naam van de zaak. Als je toch weet waar ik ben geweest en je bent er ook wel eens geweest, comment dan vooral hieronder jouw positieve beleving. Zonder de naam van het restaurant te noemen, dan weten intimini toch waar het over gaat en wordt mijn verhaal hopelijk een beetje goedgepraat.

Vrijdag: naar de Posbank, lunchen in Ulft en fenomenaal dineren in Doetinchem
Vrijdagochtend ontbeten Lau en ik in ons Hotel Villa Ruimzicht; wat echt een geweldig hotel was trouwens. Heerlijke kamers, bedden, douches, mooi interieur, leuk personeel. Echt een topplek!

Daarna stapten we in de auto richtinggggg Arnhem! Het was vet mooi weer vandaag en Lau en ik hadden zin om te wandelen. Ik wilde altijd al een keer naar de Posbank (liefst in augustus, als de heide paars is) en vandaag was een mooie winterdag om daar eens naartoe te sjezen. Bovendien hadden we een auto en met een auto kom je nog eens ergens <3

IMG_E4082

IMG_E4072

IMG_E4066

IMG_4104

Na de Posbank reden we door naar Ulft, jaja. Ik had op Instagram om tips gevraagd voor toffe plekken in de achterhoek om te bezoeken en zo belandden we voor lunch in Ulft. In een oude ijzergieterij zit nu een cultureel centrum mét een tof restaurant. Bij Het Schaftlokaal lunchten Lau en ik héérlijk in het zonnetje. Wat een dag!

IMG_E4115

Daarna stapten we weer in de Qashqai naar Doetinchem. Het was tijd voor alcohol en alcohol en rijden gaan niet samen, dus de rest van de dag gingen we doorbrengen in onze hometown voor deze drie dagen.

Vanaf Hotel Villa Ruimzicht liepen we binnen 10 minuutjes naar het centrum van Doetinchem, waar we een bar in doken om lokale biertjes te drinken; Walters. Lekkerrrrr!

IMG_E4120

We hadden al echt een topdag gehad, maar de avond werd nog véél beter. We aten ’s avonds in het restaurant van Hotel Villa Ruimzicht en dat was echt fenomenaal geweldig. NIET normaal. Alles waar ik de avond ervoor op had gehoopt, werd vanavond werkelijkheid. In een restaurant zonder ster, maar man, wat hebben ze die hier verdiend.

De chef is vet jong nog, maar doet echt GEWELDIGE dingen in de keuken. Ik heb je op Insta Stories de hele avond meegenomen in het geweldige diner en ga dat nu weer even uitgebreid doen. Maar voor ik in details schiet, moet ik gewoon even zeggen: GA HIER ETEN. Het is echt zo ontzettend fantastisch. Doe het!

IMG_E4122
Heerlijke bubbels als apperitief
IMG_E4126
Alleen dit was al geweldig: een knapperig gebakken blad van een koolrabi en een kruidenkoekje met lekkers
IMG_E4136
Flinterdun gesneden koolrabi met allemaal verrukkelijkheid
IMG_E4138
Een geweldig soepje met olie en rivierkreeftjes. Beste wat ik in tijden heb gegeten <3
IMG_E4145
Een stukje vis met aardpeer, peterselie en aardappeltjes recht uit de hemel
IMG_E4151
Een stukje wild met lekkers
IMG_E4142
Peen met koeientong; ik had gezworen dit nooit meer te eten, maar deze uitvoering was wel ergggg lekker
IMG_E4159
Een fantastisch dessert waar ik echt helemaal geen plek meer voor had, maar wel helemaal heb opgegeten omdat het ZO geweldig was

Zaterdag: terug naar Amsterdam en herenigd met boyfriend
Zaterdagochtend ontbeten we nog even in het hotel en daarna vertrokken we terug naar Amsterdam. Ik spendeerde m’n middag met een leesboek op de bank en vertrok om half 7 richting Schiphol om eindelijk Jan weer eens op te halen van z’n trip. We hadden elkaar bijna 2 weken niet gezien en dat was prima gegaan, maar ik vond het zó leuk om ‘m weer te zien. Wat heerlijk!

En ik voelde me echt ultraheld (met zweetoksels) omdat ik in m’n eentje naar Schiphol was gereden. Twintigduizendtriljoen meerbaanswegen met ingewikkelde kruisingen, maar I DID IT. Woehoe!

De avond spendeerde ik met Jan en dat was top <3.

Zondag: hotdogs bij IKEA en oesters bij PLLEK
En toen was het zondag en gingen Jan en ik serieuze dingen doen. We zetten de wekker op tijd, om ervoor te zorgen dat we om 10 uur zondagochtend in de IKEA konden zijn. Jaja, dit gebeurt.

We gaan namelijk aankomende zaterdag samenwonen en er moest nog wat gefixt worden. Een enorme kledingkast voor veel te veel kleding bijvoorbeeld.

We spendeerden twee uur in IKEA (and I loved it) en sloten onze shopochtend gepast af met een hotdog van €0,50. Haha, love it. Hoewel; welke idioot bij IKEA heeft bedacht dat daar geen knapperige uitjes meer bij worden geserveerd?! Hallo!

IMG_E4186
Hoogtepuntje van IKEA

’s Middags stond in het teken van schaatsen en wat spulletjes inpakken alvast. We reden naar mijn huis om verhuisdozen op te halen en bleven op de terugweg naar Jan’s huis per ongeluk iets te lang en uitgebreid plakken bij PLLEK. We wilden ‘eventjes iets kleins eten’ en het leek mij wel gezellig om naar PLLEK te gaan. Makkelijk parkeren en een mooie plek voor zondagmiddag. We wilden alleen ff een theetje drinken en iets kleins eten, maar eindigden met een dikke unit van een rookworst op brood, een plateau flatbread met dip, twee gemberthee, oesters en wijn. Jezus; we kunnen het ook nooit rustig aan doen hè. Hahaha!

IMG_4196

Maar ik vertel je: dit was GEWELDIG.

IMG_E4199
Op de terugweg naar huis lag Amsterdam er zo bij <333

Zondagavond kookte ik nog wat, hingen we op de bank (in Jan’s geval: slapen, in mijn geval: boek lezen) en toen was deze topweek voorbij.

Inmiddels is het woensdagochtend in week 8 alweer. En ik ga ook best lekker deze week, woehoe. Volgende week vertel ik je er uitgebreid over. Dan wonen we gewoon samen, wtf! WOEHOEEE!

Mijn hoogtepunt deze week was… even nadenken…. ja, het diner bij Hotel Villa Ruimzicht. Maar óók het weerzien met Oscar en óók m’n Valentijnsbloemen en óók samen hotdogs eten in IKEA. Wat was jouw hoogtepunt deze week?

Benieuwd wat ik deze week allemaal gegeten heb?
Deze week zijn er blogs online gekomen met recepten voor Tortizza’s margherita en een heerlijke salade met groene asperges en gember. Lees dat!

Meemaken wat ik door de week nog meer doe?
Volg me via INSTAGRAM.com/Lterveld. Yes baby: dagelijks insta stories (maar ho ho, niet te veel hoor) en bijna iedere dag wel een kiekje uit m’n leven. Vet gezellig!

Bestel hier mijn derde boek TOFFE TOSTI’S via Bol.com, bestel hier mijn eerste of tweede boek.

GROETJES!

PS: Bedankt voor de leuke reacties op mijn dagboek vorige week. Hier kan ik echt iets mee!

7 reacties op “Leonie’s week 07: verrast met Valentijnsdag, naar een sterrenrestaurant, op roadtrip door de Achterhoek en hotdogs @ IKEA

 • OMG die rozen!
  Ik werd ook verrast, hele dag bij mn ouders geweest en toen ik terugkwam op mn kamer lag er een mega doos op me te wachten.
  Zat er een super lief kaartje en chocola in 🙂
  en dat terwijl mijn vriend niet zo goed is in verrassingen en Valentijsdag 😉
  Instant happy en ik herken dat ‘mn lach gaat niet meer weg’ gevoel

 • Haha wat schrijf je toch fantastisch! En voel je vooral niet schuldig over je negatieve review 🙂 Is gewoon heel eerlijk en ik denk dat veel mensen dat juist wel kunnen waarderen! Vind ik zelf in ieder geval alleen maar fijn 🙂

 • Hi, hier even een positieve ervaring over het sterrenrestaurant! Ik ben hier ongeveer een jaar geleden geweest en ik vond het echt ge-wel-dig! Denk echt dat je pech hebt gehad, want wij vonden het supergoed en ik wil er zeker nog eens heen! Ken ook niemand met negatieve ervaringen hierover eigenlijk (en ik kom er enigzins uit de buurt). Echt zonde! Maar heb wel totaal andere dingen gegeten en wellicht ook ander personeel getroffen etc.
  Voelde toch even de behoefte om een tegengeluid te geven 🙂

 • Jaa je dagboek staat weer online. Leuk leuk! Lekker lezen in de trein naar huis 🙂
  Ps. Ik volg je denk ik al zo’n 4 jaar!

 • OMG! Wat een heerlijk weekje had jij, echt genieten. En voel je niet schuldig over dat negatieve stuk.. Dat hoort er ook bij. Fijn dat Villa Ruimzicht dat dik vet heeft gecompenseerd.. Hebben zij ook een vermelding in de Bib Gourmand?

  Ik was ook nog eventjes benieuwd wat Jan heeft gedaan bij de OS. Was hij daar voor zn werk? Supergaaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *