Salade met groene asperges, feta, verse gember en tuinkers

Hello you! Man, oh man: wat heb ik vanavond lekker gegeten. Ik weet niet of ik het al met jullie gedeeld had, maar ik ben de laatste tijd opeens een soort van into salades. En ik maak me toch een partij lekkere salades, al zeg ik het zelf. Vanavond weer een pareltje: woehoe!

Ik had vanmiddag héél erg dik geluncht (de restanten van m’n pulled chicken van vorige week) en zat eigenlijk rond etenstijd nog propvol. Maar ik ging om 8 uur bij een vriendinnetje thee drinken en wist zeker dat ik daarna iig niet meer zou eten, maar wel ergens op de avond honger zou krijgen. Wereldproblematiek, dat snap je. En dus besloot ik ‘s avonds gewoon ff iets lichts te eten. Een salade it is. Ook lekker in m’n Meat free Monday thema, waar ik ‘s middags compleet in had gefaald.

Hoewel de ingrediënten voor deze salade misschien een beetje vreemd klinken, vond ik het echt heel erg lekker bij elkaar. Het was echt binnen no time op. Goed teken! Klaar voor het recept? Let’s salad!

Nodig voor één persoon: 1/2 zak gemengde salade met rucola – 1/2 bakje groene aspergetips – klein stukje verse gember (2×2 cm?) – 2 eetlepels feta (verkruimeld) – 1 eetlepel pijnboompitten – beetje balsamicosiroop – paar plukjes tuinkers – paar blaadjes basilicum

Doe de gemende salade in een diep bord. De aspergetips heb ik even tussen mijn tostigrill gegrilld totdat ze grillstreepjes hebben. Dit duurt een minuut of 5, op de hoogste stand. Beetje olijfolie erbij is wel lekker!

Roer alvast de pijnboompitten, wat geraspte verse gember en basilicum door de gemende salade. Serveer de gegrilde asperges (warm) on top, top af met feta, wat balsamicosiroop en een paar plukjes tuinkers. Klaar is je salade!

salade2

Súper simpel en echt heel erg lekker. Omdat ik al dik geluncht had, had ik genoeg aan deze salade, maar ik kan me voorstellen dat dit ook een goed bijgerecht is en dat je er dan nog iets naast eet. Maar ik vond het top. En echt heel erg lekker van smaak; er zitten zoveel ingrediënten in met een uitgesproken smaak (gember <3) en dat is heerlijk. Gecombineerd met lekkere structuren (knapperig pijnboompitjes, kleffe stukjes feta, knapperige asperges en sappige slablaadjes) is dit echt een tof recept. Nice!

Wat denk je er van; staat deze salade binnenkort bij je op tafel? Vergeet ‘m dan niet te delen met #gewoonwateenstudentjesavondseet! LOVE IT! 😀

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *