Tortizza’s margherita en gorgonzola/parmaham

Goedenavond goed volk! Het is weer eens hoog tijd voor een klassiek afzichtelijke foto. Het zit namelijk zo; ik heb de afgelopen week weer amper geblogd, omdat ik 100% in Assen, Groningen en de Achterhoek vertoefde en even een soort van alwéér niet aan het werk was. En toen had ik dus nul recepten en toen ik gisteravond eindelijk weer wél zelf in de keuken stond, was m’n gerecht heel lelijk en niet fotogeniek, maar wegens gebrek aan recepten wilde ik er toch over schrijven. Goed, zo zit het dus.

Maar! Een lelijke maaltijd betekent niet een víeze maaltijd. Nee nee; deze tortizza’s waren weer meer dan prima. Hoewel ik wel moet toegeven dat het niet m’n beste tortizza’s waren. Maar hey, ik had echt best wel weinig zin om te koken toen ik met boyfriend in de zon op het terras met een wijntje had gezeten. Maar goed. Let’s do dis. Let’s tortizza!

Nodig voor twee personen: 6 kleine wraps (Jan deed boodschappen en kwam met volkoren wraps thuis; vond ik geen succes hiervoor) – 1 zo’n ‘groot’ blikje tomatenpuree – 1 bol buffelmozzarella – beetje basilicum – 1/2 avocado – beetje blauwe kaas – 3 plakjes parmaham

Oké: basically is het gewoon de bedoeling dat je er je eigen pizzaparty van maakt. Bij mij betekende dat dat ik alle wraps insmeerde met tomatenpuree en ze als volgt belegde:

– met mozzarella en basilicum
– met avocado, mozzarella en basilicum
– met blauwe kaas en parmaham

Je bakt de tortizza’s in 10-15 minuten in een oven op 180C af. Als ze knapperig worden en de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Ik bakte er eerst 3 en daarna nog 3 en die eerste 3 heb ik toen de laatste 2 minuutjes weer even toegevoegd in de oven, zodat ze weer lekker warm waren. Ingewikkelde zin.

KLAAR!

Makkelijk! Maar ik vind dus wel dat mijn andere tortizza-recepten beter zijn… Check die hierzo!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *