Stamppot andijvie met Geniale Gehaktballen

Hey you! Ik maakte deze week echt een Hollandse pot klaar: stamppot andijvie met Geniale Gehaktballen. Ja ja, het is winters weer en daar past dit gerecht natuurlijk perfect bij. Ik moet ook zeggen dat het best wel goed gelukt was. Hoewel ik stamppot met gehaktballen wel altijd een beetje veel werk (en veel afwas) vind. maar goed. Let’s do this. Aan de stamppot!

Nodig voor twee personen: 300 gr rundergehakt – 250gr gesneden andijvie – 1 eetlepel gehaktkruiden – 1 eetlepel paneermeel – 1 ei – 1 kleine ui – 5 aardappelen met schil – scheutje melk – klontje boter – beetje nootmuskaat – 1/2 zakje rundvlees jus – scheutje Ketchup

Doe het gehakt in een grote beslagkom. Doe er een eitje bij, wat paneermeel, gehaktkruiden en een gesneden uitje. Kneed alles door elkaar en kneed er vervolgens gehaktballen van. Je kunt hier ongeveer 4 ballen van kneden.

Verhit een beetje olie of boter in een braadpan en laat het warm worden. Doe de gehaktballen in de pan en rol ze af en toe om, zodat ze aan alle kanten dichtschroeien. Als je van een korstje houdt, dan is dit het moment om een lekker korstje te creëeren. Je hoeft je nog niet echt bezig te houden met de gaaring.

Als de gehaktballen een lekker korstje hebben, voeg je een scheutje water toe aan de pan (doe dit voorzichtig) en een kneepje ketchup. Doe de deksel op de pan en laat de gehaktballen verder gaar worden in een minuut of 10.

Kook in de tussentijd de aardappelen in de schil in 15-20 minuten gaar. Doe de laatste paar minuutjes de andijvie erbij in de pan. Giet het dan af en stamp door elkaar. Maak de stamppot smeuïg door er wat melk en boter doorheen te roeren. Breng de stamppot op smaak met wat nootmuskaat en eventueel wat (witte) peper en zout.

De jus maakte ik door de jus van de gehaktballen zelf te mengen met zo’n zakje rundvleesjus en wat water. Doe dit even in een pannetje en laat al roerend warm worden. Klaar is je maal!

gehaktballe

Veel werk, zoals ik al zei. Maar wel heel erg lekker. De gehaktballen waren echt lekker van smaak en de stamppot was ook echt goed gelukt. Wat heerlijk dit!

Ben je een stamppotfan? Laat hieronder jouw favoriete stamppotrecept achter! Ik ben benieuwd 🙂

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *