Salade met asperges, parmaham, mozzarella en truffelolie

Joehoi! Ik vertelde een paar blogs geleden al dat ik helemaal in salade-vibes zit en dus heel veel salades maak lately. En dat in de winter. Maar goed. Vandaag heb ik wéér een hele geslaagde salade voor je. Eentje met wederom asperges (lekker man, die dingen) en… truffel olijfolie! Die ontdekte ik een tijdje geleden bij Appie en die heeft mijn leven echt een beetje beter gemaakt. Heer-lijk echt. En daardoor een heer-lijke salade. Klaar voor? Let’s Salad!

Nodig voor één persoon: 3 plakjes parmaham – klein handje groene aspergetips – 1/2 zak gemengde sla – 1 bosui – 1/2 bol buffelmozzarella – paar pijnboompitjes – truffel olijfolie

Doe de sla in een diep bord. Verdeel er propjes parmaham over en stukjes mozzarella die je van de bol afscheurt. Beetje pijnboompitten erover en de basis is klaar.

Grill de aspergetips tussen een grill totdat ze een beetje grillstreepjes hebben. Snijd ze dan in drie stukken en verdeel over de salade.

Top af met een gesneden bosuitje en schenk er wat truffel olijfolie overheen. Klaar!

salas

Oh oh oh, wat was dit LEKKER. Ik had natuurlijk wel gehoopt dat het een lekkere salade zou worden met die truffel olijfolie, maar het kan ook een soort van slecht overheersend zijn. Maar dat was absoluut niet het geval. Wat een mooie balans in smaken en wat heerlijk. Aanrader!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Salade met asperges, parmaham, mozzarella en truffelolie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *