Pittige pasta pesto met garnalen

Goedemorgen! Wat een topdag is deze maandag nu al. Ik werd vanochtend voor het eerst samen met boyfriend wakker in ONS HUIS. We wonen samen, woehoeeee! Vet gezellig. En dat samenwonen betekent dus ook gewoon dat de gerechten met beschrijving ‘Nodig voor één persoon’ vanaf nu als het goed is schaars gaan zijn. Bizar! Ik kook nu gewoon voor 2! En dat vind ik zó gezellig, haha.

Gisteravond maakte ik voor Jan en mij een pittige pasta pesto met garnalen. En mennn, wat is het leuk als er door iemand anders dankbaar gegeten wordt van je net klaargemaakte maaltje. Love it!

Nodig voor twee personen: 200gr garnalen – 1 pak verse spaghetti – 1 basilicumplant – 2 eetlepels pijnboompitten – 3 eetlepels olijfolie met chilipeper erdoor – 1 teen knoflook – 1 courgette – 3 eetlepels (parmezaanse) kaas

Kook de verse pasta in 4 minuten gaar. Haal de courgette door een spirelli, zodat je ook een soort courgette-spaghetti hebt. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgette hier even in aan met een uitgeperst teentje knoflook.

Maak in de tussentijd pesto door de basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas met elkaar te staafmixeren tot een pesto.

Giet de spaghetti af en roer ‘m door de pesto. Bak de garnalen heel even mee met de courgetti (zijn praktisch al gaar dus mag echt 30 sec) en serveer die dan on top of je spaghetti met pesto. Eventueel nog een beetje grof zeezout erover en klaar is je maal!

sta

LEKKER! Eet smakelijk!

Ik moet toegeven dat ik geen normale olijfolie meer in huis had en daardoor dus aan de slag ging met pittige olijfolie, maar ik vond het best wel een succes. Die pit gaf wel een lekkere kick aan de maaltijd. Ennn is heel lekker in combi met de garnalen. Mjam! Aanradertje!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Pittige pasta pesto met garnalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *