Kerst | Gezonde chocolademousse van avocado en banaan

Goede-late-avond! Vandaag had ik een etentje met vriendinnen. Of nou ja, onze etentjes zijn altijd een soort schranspartijen waarbij iedereen iets lekkers meeneemt. Zo had ik dit keer soep gemaakt en een heerlijk toetje. Daarbij aten we nog quinoasalade met pesto en tomaat én stokbrood met aioli en ander lekkers. Veel te veel, maar we hebben erg lekker gegeten:) Ik maakte de soep en het toetje en over dat laatste gaat deze blog.

Voor foodness ben ik bezig met het schrijven van een aantal simpele, enigszins gezonde Kerstrecepten en dit toetje valt absoluut binnen de categorie healthy. Ik maakte een chocolademousse van pure cacao, avocado, banaan en honing. Gebaseerd op dit recept. Het was lekker, maar smaakt niet echt naar chocolademousse. Althans; het is bitterder en veel minder zoet. Toen we er echter allemaal een niet zo gezonde lepel geklopte slagroom doorheen roerden, werd het verrukkelijk. Niet meer slank helaas, maar wel te lekker. Een top recept dus voor als je een toetje wil klaarmaken maar één van je mee-eters (haha) wil gezond; zet diegene gewoon dit pure toetje voor en doe er zelf een schep slagroom door. Heerlijk!

Nodig voor 5 personen: 1,5 rijpe avocado – 1,5 banaan – 2 eetlepels honing – 50gr pure cacao – 5 aardbeien (of stukjes mango, of frambozen) – 5 eetlepels slagroom

Je doet alle ingrediënten in een kom en gaat dit helemaal tot een moes roeren of je pakt de staafmixer erbij en maakt er een mooie gladde massa van. Klaar! Serveren met een stuk fruit (aardbei, mango of framboos. Of allemaal..) op een bordje zoals op deze foto, of in een waxinelichthouder (multifunctioneel) zoals op deze foto.

Ik at met vijf vriendinnen waarvan één het puur niet lekker vond en één het puur meteen al heerlijk. Maar we waren het allemaal eens dat het met slagroom toch lekkerder wordt.

Overigens denk ik dat je dit ook heel lekker met aardbei en een blaadje basilicum kan serveren, of met verse munt! Mmm!

Lijkt het je wat; chocolademousse van avocado en banaan?

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Kerst | Gezonde chocolademousse van avocado en banaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *