Italiaans & vega: Verse spaghetti met basilicum, mozzarella en tomaten uit de oven

Dag allemaal 🙂 Vandaag was de eerste dag dat ik weer in Amsterdam voor mezelf moest zorgen. Ik maakte vandaag met één hand een pasta Caprese klaar, omdat ik hou van Caprese én omdat ik altijd vegetarisch eet op maandag.

Koken blijkt overigens best oké te lukken met één hand, ‘t enige probleem met een gipsarm is de afwas, maar ik zal straks m’n vriendje eens lief aankijken…. 🙂

Nodig voor 2 personen: 250gr verse spaghetti met basilicum (AH) – 200gr mozzarella – 250gr cherrytomaatjes – een stuk of 8 zongedroogde tomaten – een handje verse basilicum – peper&zout – olijfolie – 1 teen knoflook

In een ovenschaal meng je de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten met wat olijfolie en de uitgeperste knoflook. Dit gaat 20 minuten op 180C in de oven. Ondertussen snij je de mozzarella in kleine stukjes en kook je de verse pasta (5min). Bij het opdienen begin je met de pasta, daarop doe je wat mozzarella, de tomaten + wat sap/olie uit de ovenschaal en je topt af met wat blaadjes basilicum en zout&peper.

Ik vond het lekker maar m’n vriendje miste toch wel het vlees. Maargoed, het was prima en onze buiken zijn weer gevuld 🙂

Wat ik morgen ga maken weet ik eeeeecht nog niet + ik heb niet echt iets in huis (alleen wat paprika’s die ik niet kan snijden), dus dat gaan we morgen wel zien.. Bye bye!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Italiaans & vega: Verse spaghetti met basilicum, mozzarella en tomaten uit de oven

 • Anoniem zegt:

  Mjam, ziet er lekker uit! Vind al je gerechtjes heel leuk en lekker, maar misschien nog één kleine tip: als ik jou was zou ik het wat 'logischer' opbouwen.

  Intro
  Kopje: Boodschappen
  Kopje: Bereiding
  Kopje: Afwas (hoeveel spullen gebruik je, handig voor studenten)
  Kopje: Kosten (een kostenindicatie per 1/2 personen, als je het al in huis hebt: in de webwinkel van AH kan je makkelijk kijken wat het kost en kan je de goedkoopste aanbevelen)

  Dan zou het helemaal top zijn!

  • Dank je voor de tip! Ik heb het nu bewust op de huidige manier omdat ik ook vind dat het een leuk geheel moet zijn en niet alleen een recept. Ik zit er nog wel over te denken om dit op een leuke manier anders te maken, maar voor nu hou ik de indeling even zo.

   Bedankt voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *