Vega: Pannenkoekentaart Caprese met mozzarella, pesto, tomaatjes, zongedroogde tomaten, gegrilde paprika en pijnboompitten

Hello daar! Vandaag ben ik opzoek gegaan naar eetbare rode rozen voor een recept dat ik heel graag uit wil proberen. Jammer alleen dat ik echt nergens rode rozen kan vinden. Naja, ik heb alleen nog op internet, bij Marqt en Eco Plaza gekeken, maar shit, waar vind ik nou nu eetbare rode rozen in Amsterdam?!

Toen ik dus niet dat receptje uit kon proberen, besloot ik een pannenkoekentaart te bakken. Het ziet er een beetje gek uit, een beetje massaal (?) maar het was heel lekker. Een pannenkoekentaart stond al op mijn uitprobeer-lijstje.. Ik at laatst echt een verrukkelijke pannenkoekentaart bij Café Bosco in Amsterdam (aanrader!) en maakte vandaag een uitprobeersel daarop geïnspireerd  maar wel heel anders: een pannenkoeki di Caprese.

Je bakt pannenkoeken. Ik gebruike de pannenkoekenmix van AH (shaker) en bakte ze in een klein koekenpannetje. Vervolgens bouw je een taart met vulling naar keuze. Mijn vulling: een laag tomaat, mozzarella, pijnboompitten en pesto, een laag gegrilde paprika met mozzarella en pesto en een laag zongedroogde tomaten met mozzarella. Tenslotte strooide ik nog wat Parmezaanse kaas en left-over mozzarella over de taart en toen ging hij 10 minuutjes op 180C in de oven. Dan moet je met een heel scherp mes de pannenkoek doormidden snijden (in mijn geval vanwege de kleine pannenkoekjes. Je kan ook grote pannenkoeken maken en dan kun je ‘m in 4en snijden).

Ik vond het echt super lekker en een halve taart is precies goed voor 1 persoon. Natuurlijk ben ik een vreetzak en vond ik het veel te lekker en heb ik met veel moeite ook nog de andere helft opgegeten, haha oeps. 🙂

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Vega: Pannenkoekentaart Caprese met mozzarella, pesto, tomaatjes, zongedroogde tomaten, gegrilde paprika en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *