Goedenavond! Via facebook had ik jullie al laten weten dat ik gisteravond echt de allerlekkerste couscous OOIT heb gemaakt, en bij deze dan einnnnnndelijk (;-)) het recept. Ik maakte couscous-salade omdat ik snel wilde koken en toch fatsoenlijk wilde eten. Speciaal voor jullie heb ik nog gekookt gister; ik ging naar een voorstelling in het DeLaMar Theater maar wilde niet een dagje bloggen overslaan, dus hup snel koken thuis! Overigens bleek couscous echt een ENORM goeie bodem te zijn voor een avondje uitgaan na de voorstelling; om 6 uur at ik en pas rond 3u vannacht kreeg ik weer trek!
Maargoed, het recept. Oh, het is zo simpel. Je laat 250 gram couscous wellen in 250mL kokend water en een scheut olijfolie. Je snijdt anderhalve avocado, 1 tomaat en wat zongedroogde tomaatjes en roert die door de gewelde couscous. En dan doe je er nog wat pompoenpitten, rozijnen en fetakaas door. That’s it! En jongens, serieus, dit was echt zo fantastisch lekker van smaak! Terwijl ik gewoon maar wat dingen bij elkaar raapte van wat ik nog in huis had. ZO LEKKER.
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Wat een heerlijke couscous! Beetje sla erbij en je bent helemaal happy!
leonie zegt:
Precies!
Annelien zegt:
Gister uitgeprobeerd en het smaakte erg goed! Dit is iets om te onthouden!! 🙂
leonie zegt:
Mooi! 😀
Marlou zegt:
Lekker! Ik zou de volgende keer minder couscous gebruiken, de couscous in water met zout of bouillon laten wellen en wat peper en zout over de avocado strooien.
leonie zegt:
haha ja deze hoeveelheid is vrij belachelijk:P
Anoniem zegt:
Gister geprobeerd en inderdaad: echt super lekker! Gelukkig heb ik nog een restje over voor de lunch, kan ik er nog een keer van genieten!
leonie zegt:
Nice 😀
Anoniem zegt:
Deze gisteren geprobeerd en echt suuuuuper lekker!
leonie zegt:
Nice! Goed om te horen 🙂
Anoniem zegt:
hoe lang moet je laten wellen ?
leonie zegt:
een minuutje of 2-3. Meestal zie je het wel aan de couscous en je kunt even proeven; het moet niet knapperig meer zijn, maar ook niet te papperig (dan heb je teveel water toegevoegd en moet er wat couscous bij).
Saskia van der Linde zegt:
Ik ga deze vanavond maken Leonie! Ben erg benieuwd 🙂
leonie zegt:
Aaaaaah hij is zo lekker!! Geniet er van!! En laat me weten hoe je het vond!
Nathalie zegt:
Klinkt goed! Ik eet heel graag de "Marokkaanse kip" salada van de Albert Heijn en die is dus ook met couscous, kip, spinazie en nog van alles. Die wil ik heel graag eens na maken, maar volgens mij maakt de dressing die er bij zit (mint citroen of zoiets) het gewoon af. Zou de AH die dressings ook apart verkopen?
leonie zegt:
Die heb ik nog nooit gehad! Wat je wel kan doen is even kijken op de verpakking voor de ingrediënten van de dressing. Misschien kun je het namaken. En anders eventjes kijken bij de dressingen 😉
Maaike zegt:
Haha, oké! Dan ben ik misschien toch niet zo'n grote eter als ik dacht :P. Maar hoop het recept sowieso een keer te proberen =).
leonie zegt:
Haha ik weet niet of ik een goeie graatmeter ben hoor want ik heb soms dagen dat ik belachelijk veel eet (6 taco's ofzo).
Maaike zegt:
Klinkt super lekker! Ik maakte al eerder een couscousrecept van je blog, die met feta, spinazie en tomaat, was heerlijk en vulde inderdaad erg goed. Maar één vraag: eet je écht 250 gram couscous in je eentje op?! Bij dat andere recept stond ook 150 gram en daar heb ik toen maar, al ben ik zelf best een grote eter, 75/80 gram van gemaakt :P.
leonie zegt:
Haha ik weet het niet zeker. Ik gebruikte dit keer een pak waar nog wat inzat en vulde aan met een nieuw pak, dus geen idee hoeveel het was. Ik gok wel dat het ongeveer250 gram was totaal. Ik ben een groooooote eter, maar kreeg dit ook net niet op. Het restje heb ik vanmiddag nog tijdens de lunch gegeten:)
Leuk dat je dat andere recept ook hebt geprobeerd!