Risotto met kipfilet en rozemarijn

Het is nog net februari en sneeuw dwarrelt naar beneden. Niet echt het seizoen voor eetbare bloemen. En laat ik daar nou net wel naar opzoek zijn. Of naja, tot gisteren. Toen gaf ik de hoop op toen zelfs op de Noordermarkt (Hipstersparadise) geen eetbare rode rozen te vinden zijn. Ik wilde dolgraag een receptje van rode rozenrisotto proberen, maar laat de rozen nu dus achterwege. Risotto, that’s it voor vanavond.

Nu ben ik niet echt een top-kok en zijn mijn voorgaande risotto-avonturen allemaal mislukt. Maar let’s give it a try… Je begint met het maken van de bouillon. Wil je lekker makkelijk? Gebruik dan gewoon een bouillonblokje. Wil je iets ingewikkelder? Trek dan je eigen bouillon door water te koken met kip erin en wat rozemarijn. Als je een smaakvolle bouillon hebt, begin je met de risotto. Je bakt in een pan in 1 scheut olijfolie een half uitje glazig. Daarna voeg je 175gr risotto toe (per persoon). Schenk er 50mL witte wijn bij en laat dit droogkoken. Pas als het echt droog is, ga je in etappes de bouillon (500mL) erbij schenken. Als het dan helemaal drooggekookt is, schep je er parmezaanse kaas en eventueel je gekookte kipfilet door. Laat het nog tien minuutjes staan en strooi er nog wat peper over bij het opdienen.

Hoewel mijn vorige risotto’s allemaal fiasco’s waren (ik ben nou eenmaal niet zo goed in precieze recepten), was deze risotto goed gelukt. Het was heel smaakvol maar wel een klein beetje zurig. Dat lag in mijn geval vermoedelijk aan de witte wijn die al twee dagen open was (el cheapo). De rozemarijn gaf een leuke twist aan de smaak van het eten en ik denk dat je datzelfde effect van rozenblaadjes kunt verwachten. Ooit zal ik dit recept nog eens proberen, maar dan wel met rode rozen…

Misschien vind je dit ook lekker:


Eén reactie op “Risotto met kipfilet en rozemarijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *