Goedenavond! Ik moet echt weer even in het ritme komen van op tijd blogs schrijven. Ik heb het zo gigantisch druk deze januari, mijn hemel! Januari is toch altijd juist zo’n niets-doen maand? Nou bij mij niet hoor! Ik moet nog steeds de nieuwsbrief waaraan ik begon afmaken, halsoverkop dit weekend een nieuwe camera kopen (en me er eigenlijk nog in verdiepen) bij mediamarkt om youtubefilmpjes te gaan maken (ik nam laatst mijn eerste op, wil je lachen? KIJK HIER). En ik moet nog een nieuw onderwerp verzinnen voor m’n foodnessblog, die volgens mij ook al bijna online moet. En ik moet nog een artikeltje schrijven voor een andere blog. En daarnaast ook nog gewoon bloggen over m’n avondeten. En alles is zo leuk en ik wil alles tegelijk doen! Tijd te kort! Aaaaaaaah! Maar goed. Hier dan het blogje over mijn avondeten van gisteravond. Dat valt best mee, met hoe veel ik uitloop…
Nodig voor twee personen: 150gr kippendijen – 150gr gorgonzola – 3 vijgen (verkrijgbaar bij de Turk) – 2 handjes rucola – verse pasta (Koelversvak) – 100ml melk
Snij de kippendijen in reepjes en bak ze in bak&braad mooi rondom bruin. De pasta kook je in vier minuten gaar. De gorgonzola smelt je met wat melk in een pannetje tot een saus. Was de vijgen en snij ze in partjes. Als de pasta gaar is, giet je die af en doe ‘t in een schaal. Leg er wat rucola op. Drappeer daar de kip op, en schenk de gorgonzolasaus erover. Top af met de vijgen. Klaar!
Het was lekker, maar minder lekker dan ik had verwacht. De gorgonzola smaakte me wat te bitter, gek genoeg. Gelukkig waren de vijgen mooi zoet, dus die brachten het was in evenwicht. Maar ik had verwacht dat het echt goddelijk lekker zou zijn, maar het was prima. Oké. Niet geweldig.
Ik ben wel echt fan van vijgen, jemig wat zijn die dingen lekker. Mmmm! En eigenlijk is het tegen m’n principes in, om én naar de supermarkt én naar een andere shop voor m’n eten te gaan, maar voor de vijgen loop ik toch graag een blokje om. Wát lekker zeg. En oké, ik moet toegeven dat er gewoon een Turks winkeltje zit tegenover de AH Frederikhendrik (mijn AH heeft gewoon een facebookpagina, wat cool). En die moeite wil ik dan nog wel nemen :).
Dat was mijn dinner van afgelopen zondag! Byebye
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Mmm lekker! Ook lekker om de kipfilet eens te vullen met gorgonzola, spek eromheen en smullen maar. Wordt de kip lekker sappig van. Super blog!
leonie zegt:
whauw klinkt GOED! Bakken of in de oven?
Anoniem zegt:
Allereerst wil ik zeggen, super leuke blog! Nu mijn vraag: eet je die vijgen met schil en al op? Of is het de bedoeling dat je alleen het rode vruchtvlees eet? Ik heb nog nooit vijgen gegeten, maar ik ben wel benieuwd 🙂
leonie zegt:
Ik wist het ook niet maar je kunt vijgen gewoon met schil en al opeten!
Thanks voor je compliment 😀