Pannenkoeken van bierbeslag

Als je écht niets meer in huis hebt… Dan heb ik hier een receptje voor je. Je hebt twee dingen nodig. Die moet je dan net wel in huis hebben. Maar, die heeft bijna iedereen wel ergens in de kast staan, toch? Ik heb het over pannenkoeken van bierbeslag! En wat je nodig hebt, is het volgende:

Nodig voor één persoon: 1 blikje Heineken – wat pannenkoekenmix (soort maakt niet uit, ik had een pak waar officieel nog ei en melk en water bij moest, but no: bier it is).


Ik maakte dit op het moment dat ik dus inderdaad niks meer in huis had (zaterdagochtend, brak & in bed) en het was prima! Je maakt een beslag van pannenkoekenmix en bier. Meng het door elkaar met een vork, tot het de gewenste dikte heeft. Wat die dikte is, dat mag jij bepalen. Ik deed ook zomaar wat :P. Zorg er wel voor dat het niet te dun is, want dan valt alles uit elkaar in de pan.

Maak vervolgens de koekenpan goed heet, doe er wat olie of boter in en laat het smelten en goed warm worden. Doe er dan kleine schepjes pannenkoekenbeslag in. Als de pan goed heet is, schroeit de onderkant vrij snel dicht en krijg je echt een mooie american-pancake-bier-look-a-likes. Heel cute en erg lekker. Bovendien, door de pannenkoekjes klein te houden, kun je ze makkelijk keren en vallen ze niet zo snel uit elkaar. Eigenlijk heb je namelijk ook wel ei of iets dergelijks nodig in het beslag, om te binden. Maar je maakt dit op het moment dat je niks in huis hebt, weet je nog? Dus ook geen ei. Alleen bier. En pannenkoekenmix. Ooit wil ik dit nog eens proberen met meel en bier. Dat zou nog makkelijker zijn!

Oh, even erbij vermelden: dit is niet de meest voedzame maaltijd die je ooit gaat eten. Maar hij is wel lekker 🙂 Met een beetje stroop erbij, mmmm! Als je dat in huis hebt tenminste…. 😉

Spreek je later!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Pannenkoeken van bierbeslag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *