Mijn afgelopen week! – Veel frites & borrels, theater, turkeysticks, Fashionweek & tapas!

Dag kinders! Oh, jeetje, ik heb veel te veel crap gegeten en veel te weinig geblogd de afgelopen week. Ik moet echt nadenken over wat ik allemaal heb gegeten én wat ik heb gefotografeerd, maar waar ik niet over heb geblogd. En dat is maar één gerechtje, namelijk de wraps van afgelopen woensdag. Die blog krijg je dus nog van me. Maarrrrr, ik déze blog vertel ik je dan maar gewoon in één keer hoe mijn afgelopen week was en wat ik allemaal heb gegeten. Ik heb namelijk best wel veel beleefd en vind het leuk om dat met jullie te delen 😀 Minimale recepten, maar wel een leuk verhaal. Dus lees door als je benieuwd bent naar mijn duizend borrels, fashionweek en meer!


Maandag, Dinsdag & Woensdag: Theater, Noedels en Wraps
Over afgelopen maandag had ik in mijn blogpost van dinsdag al verteld – weet je nog; ik ging naar de eerste lezing van Vaslav in DeLaMar en was ’s avonds bij het Balletgala. Dinsdag ben ik toen bij Bas geweest en hij ging koken. Geloof dat ‘ie niet enorm overliep van inspiratie, want we aten noedels met Thaise groentes, kip en een sausje. Prima, maar best wel saai. Op woensdag was het dan weer tijd om zelf in de keuken te staan. Ik besloot iets met wraps te maken, omdat ik daar dan ook mooi een lunch van kon maken voor die dag er na op werk (en daar blogde ik over!). Ik maakte wraps met o.a. chorizo & Parmezaanse kaas, en dat recept komt nog online. Beloofd! Daarna ging ik woensdagavond nog even langs bij vriendin Anouk, bij wie ik drie weken op kater James had gepast. Wie mij volgt op instagram heeft dat vast opgemerkt ;-). Inmiddels is Anouk terug van een mooie drie weken Vietnam en zit ik dus niet meer in haar huisje. Ook wel lekker om weer gewoon thuis te zijn, maar ik mis de kat :(. Maar goed, dat ter zijde. Overigens had Anouk nog hele leuke souvenirs meegenomen uit Vietnam; o.a. eetstokjes met een bloemenprintje en een theebloem, te cool & heel lief :D.
Donderdag: Borrelen & uiteten 
Op donderdag ging ik gewoon weer werken, net als de rest van de week trouwens, en ’s avonds zou ik naar God van de Slachting in het DeLaMar. Druk theaerweekje zo! Maar ik haalde de voorstelling niet, omdat ik te druk en gezellig aan het borrelen was met m’n friend-collega’s. We aten een hapje bij Buuf, daar schreef ik al eens eerder over, maar ik kan er niet over uit hoe fijn Buuf is. Je kunt er super cheap eten (en dat was nodig, want het salaris kwam pas vrijdag). Voor 5 euro at ik een verrukkelijke hamburger, maar je kunt ook iedere dag een daghap eten voor 8,80eu. En het is altijd lekker en altijd veel. Mmmmm! Ook dronk ik voor ’t eerst Palm en man oh man, wat is dat lekker. Ik hou sowieso wel van een biertje, maar Palm is echt duizend keer lekkerder dan Heineken of Amstel, wat ik normaal vaak drink. NICE!

Na onze borrel bij Buuf, waar we om 11 uur wel de tent uitgekeken werden (oké, niet heel raar), gingen we nog even naborrelen (haha) bij Van Mechelen. En oh wat was dat een succes, not. Ik was er nog nooit geweest, maar kennelijk is het heel bekend. We werden best leuk geholpen en de wijn was ook best lekker en betaalbaar, maar om kwart voor 1 werden we gigantisch de deur uitgewerkt doordat ze de lampen aandeden (ik voelde me even 16 en om 5uur ’s nachts in de plaatselijke disco), de stoelen op de tafels gingen zetten en de kaarsen in ons gezicht uitbliezen (echt!). Met ons zaten er nog een stuk of 5 groepjes en we hadden nog lang niet onze wijn op! Vet gaar, maar kennelijk moesten we weg. Om 10 voor 1. Op donderdagavond. In onze hoofdstad. Vonden we niet leuk! Maargoed. Daar ga ik dus ook niet meer heen ;-).

Vrijdag: Fashionweek, frites, tapas & nog meer borrelen
Vrijdag moet ik toegeven dat ik ’s ochtends toch een minibeetje brak was, helemaal omdat ik om half 9 ’s ochtends een afspraak had bij de fysio. Maar goed; overleefd. En er stond me een leuke dag te wachten! Weer werken de hele dag, maar om half 6 snel bij werk vandaan om naar Fashionweek te gaan! Ik was uitgenodigd bij de mannenshow van Fancisco van Benthum, omdat daar de Monte Scroppino Originale geschonken zou worden (Waar je als foodblogger al niet voor wordt uitgenodigd, ZO LEUK! :D:D). Een scroppino is een drankje van wodka, prosecco en citroenijs. Verrukkelijk, kan ik je vertellen. Samen met mijn plusone Marte mochten we de hele avond gratis Monte scroppino’s tanken en dat was leuk 😀 Overigens aten we voor we naar het Westergasterrein gingen, heel classy een patatje pinda met een turkeystick (EINDELIJK EEN SNACKBAR GEVONDEN DIE TURKEYSTICK HEEFT!)(Ma Baker op Rozengracht: i love you). Super chic dus een dikke friet naar binnen gewerkt en toen hadden we nog tien minuten om ons om te kleden en in de make-up te gaan, want om half 7 begon de show. En dat vond ik super leuk om mee te maken! Vroeger wilde ik altijd model worden en ik heb één keer in m’n leven ook eens een show gelopen en dat was ZO tof. Maar modellenwerk werd niks (deze vreetzak en ultieme foodlover moest afvallen, tja je snapt dat ik dat niet kan) en dus was het heel leuk om gewoon vanuit het publiek eens fashionweek mee te maken. De hal waar geborreld werd was wel echt ultra-kaal en saai, maar de show was tof! Een mannenshow met lieve jongetjes van 16 in mooie kleding van Francisco van Benthum. Een hele belevenis:).


Na de show zijn we naar Pacific Westerpark gegaan. Dit is mijn alltime-favorite plekje in Amsterdam. Een heel chill ding waar je kunt eten, borrelen en dansen (op dansbare muziek, rock ’n roll achtig!). En waar wij toevallig de beste plek ooit hadden weten te veroveren. We zaten bij een openhaard, deden onze hoge hakken uit en gingen chillen met bitterballen en rosé. Heerlijk!

Later sloten nog het vriendje en broertje van friend Marte aan en gingen we rond 11 uur ’s avonds nog een plekje zoeken waar we verder konden borrelen en eten. Omdat in Pacific inmiddels de keuken dicht ging en de muziek flink hard werd gezet. We kwamen uit bij het tapasrestaurantje Dos, in de Marnixstraat, waar we rond 11 uur nog wel alle resttapas op mochten eten. Marte bestelde random wat dingen en we aten heerlijk van een aardappeltortilla, een tortilla met spinazie, een gevulde aubergine en garnaaltjes in knoflookolie. Mmmmm! Ook hadden we kippenlevertjes besteld. Iets wat ik nog nooit had gehad, maar ik had inmiddels zoveel alcohol op dat ik ’t wel aandurfde. Brrrr. Dat eet ik nooit meer. Kip, meets leverworst. Niet lekker. Haha! Ik spoelde het weg met de liter sangria die we hadden besteld en alles was prima :D. We hadden een heerlijke vrijdagavond en rond een uurtje of 2 lag ik ook al in m’n bed. Dus jeej!

Weekend!
Zaterdagochtend werd ik wakker zonder enige vorm van ontbijt in huis (Hey, ik bedenk nu dat ik dus morgenochtend óók geen ontbijt heb) en daarom bakte ik pannenkoeken. Met bier door het beslag. Mmmm! ’s Middags ging ik dan lekker naar m’n vriendje en omdat we allebei geen zin hadden om te koken, aten we ’s avonds Chinees. Een ultieme afsluiter van mijn vreetweek.

Vanavond sta ik gewoon weer zelf in de keuken en maak ik een (hopelijk) lekkere maaltijd van verse pasta, kip met gorgonzolasaus, rucola en vijgen. Deze combi heb ik nog nooit gehad, maar ik verwacht dat het lekker wordt. Wel een duur maaltje, maar hey, het salaris is gestort. JIHAAA!

Dus, dat was mijn week. Hoe was de jouwe?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

6 reacties op “Mijn afgelopen week! – Veel frites & borrels, theater, turkeysticks, Fashionweek & tapas!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *