Prachtig en zomers: Salade met vijg, rosbief, pistache, tomaat, Parmezaanse kaas, veldsla en balsamico

GOEDENAVOND. Jongens ik heb zo’n leuke dag vandaag!! Ik ben echt een bezig bijtje 🙂 Normaal werk ik gewoon iedere dag van 9 tot 5, maar vandaag was helemaal anders. Ik kreeg gister een belletje van m’n modellenbureau (doe ik al heel lang niet echt meer) of ik vandaag casting wilde doen voor een shoot voor een tassenmerk. Leek me leuk dus vanochtend begon mijn dag met een casting in het World Fashion Centre in Amsterdam. Was allemaal hartstikke leuk totdat bleek dat de shoot behoorlijk naakt was en ik dat niet van plan was. Tot zover de shoot, haha. Daarna ging ik even naar m’n werk en daarna had ik een lunch met Janine van HotPinkMedia en dat was echt onwijsssss gezellig! Woehoe! En daarna moest ik nog weer eventjes werken (ondertussen had ik vier keer voor een open brug gestaan, op één dag!) en om 5 uur ging ik weg van werk om een heerlijke salade te gaan maken én me te verheugen op een avondje chilling met mezelf. En de salade die ik net at maakte m’n dag nog duizend keer leuker dan hij al was. Het was een lekkere salade, maar oh oh oh echt de allermooiste salade die ik ooit heb gemaakt. Leuk!!

Nodig voor één persoon: 50gr veldsla – een handje gepelde pistachenoten – 4 plakjes rosbief – 5 romaatjes – 1 vijg – wat Parmezaanse kaas (15 gr ongeveer?) – balsamico (stroop/dressing/azijn)

De veldsla verdeelde ik over m’n bord, daarop deed ik in stukken gescheurde rosbief en wat peper. De romaatjes heb ik in halfjes gesneden en verdeeld over de salade. De vijg was je en je snijdt het topje er af, om ‘m vervolgens in partjes te snijden. Ik bewaarde twee plakjes uit het midden om mee op te dienen. Dan strooi je er pistachenoten over en Parmezaanse kaas en je topt af met balsamico. Ik had een soort stroperige balsamico die mijn ouders voor me mee hadden genomen uit Italië en hij is HEERLIJK.

Dus, dat was de salade en naast dat ik ‘m gewoon echt super mooi vond (haha sorry), was hij ook lekker! Niet het lekkerste ooit, maar het is zeker een lekkere salade. En perfect voor een etentje (of als voorgerecht bij Kerst!!) omdat het echt een mooi gerecht is.

Trouwens; ik kocht de vijg gewoon bij AH. Daar lagen ze opeens in het schap! (Ik dacht eerst nog huh waarom liggen die rare uien opeens apart uitgestald in het schap, maar toen zag ik een bordje ‘vijgen’ en dacht ik heujjjj dat heb ik nog nooit gehad! (nee echt nog nooit). Maar goed.

Tweede trouwens; kopen jullie ook wel eens tomaten van de AH? Ligt het aan mij of ruiken ze de laatste tijd echt naar benzine? Zijn dat nou al die gare stoffen waarmee ze besprayd worden en is het dan erger geworden? Of ruiken andere tomaten ook naar benzine en is het me gewoon nooit opgevallen?

Misschien vind je dit ook lekker:


14 reacties op “Prachtig en zomers: Salade met vijg, rosbief, pistache, tomaat, Parmezaanse kaas, veldsla en balsamico

  • Anoniem zegt:

    Misschien kun je de volgende keer de partjes vijgen tegen elkaar aanwrijven (flink) zodat de vruchtencellen kapot gaan. Hoewel het er minder mooi uitziet, komt de smaak van de vijg er veeeel beter uit.

  • Ik heb dit gisteravond gemaakt! Vond het er zo fantastisch uitzien dat ik het echt moest proberen! En ook ik had nog nooit met vijgen gewerkt, dus dat leek me een erg leuk experimentje! (en ze waren ineens ook in mijn 'studenten ah' te vinden)

    Het zag er even fantastisch uit als op jouw foto, maar ik vond de smaak toch wel wat tegenvallen.. Zeker gezien de kosten 😉
    De smaken van de rosbief, pistache nootjes en de kaas versmolten een beetje met het 'gewone' van veldsla met tomaat.

    Maar ik wilde je eigenlijk het volgende even vragen:
    – Ik vond de vijgen (ondanks dat ze voglens mij aardig rijp waren, ze waren erg zacht), nogal smaakloos… Ligt dat aan de kwaliteit of hoort het niet echt op te vallen in de salade? (niet zoals bijv. frambozen o.i.d.)
    – Waar haal je nou een goede balsamico stroop (o.i.d), die dus heerlijk is bij carpaccio / salades, etc. Want ik heb maar de Hella salad dressing Balsamico gekocht hiervoor (anders was het de azijn variant, en dat kan helemaal niet de bedoeling zijn), maar die is toch niet echt lekker vol van smaak.
    Ergens een typische italiaanse online, zou perfect zijn!

    Verder, super blog! Altijd leuk om op FB je creaties voorbij te zien komen!

    • Wat jammer dat je de smaak vond tegenvallen! Ik twijfel nog of ik de volgende keer misschien rauwe ham moet nemen ipv rosbief, voor meer smaak… Over je vragen: ik denk dat de smakeloosheid aan de kwaliteit ligt, of het moment. Maar ik ben natuurlijk zelf ook vijgen-groentje. Het is alleen zo met vrijwel alles van de supermarkt, de tomaten van hier smaken zo anders dan echte Italiaanse tomaten bijvoorbeeld. Wellicht volgende keer bij een groenteboer of turk halen?
      Goede balsamicostroop heb ik nu van AH, gek genoeg. Die is echt verrukkelijk. Ik heb deze: https://www.google.nl/search?q=balsamico ah&um=1&ie=UTF-8&hl=nl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=8w0lUrHmOILIhAeHzoGgBQ&biw=1280&bih=679&sei=9g0lUrSZFIjJhAeuxIHQCA#facrc=_&imgrc=d1Zd6VhznSHu7M:;mT27a9PHlSRltM;http%3A%2F%2Fcmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl%2Fcmgtcontent%2Fmedia%2F%2F000479400%2F000%2F000479472_001_156015_200.jpg;http%3A%2F%2Fwebwinkel.ah.nl%2Fproduct%2FAH%2F156015%2FDrogheria%2BAlimentari%2BCrema%2Bdi%2Bbalsamico%2Bclassico;200;200

  • Het ziet er zeker heerlijk uit! Is dit echt allemaal uit 1 vijg? Dacht dat die dingen redelijk klein waren, haha 😀
    Ik ben overigens óók een vijgen-groentje.. maar ga dit recept zeker is proberen!

  • Het leuke is dat sinds ik jouw volg albert Heijn een beetje links laat liggen. Met name de versafdelingen.Fletse groentes en vlees dat voor de helft uit allerlei E nummers bestaat. Op zoek naar goede zoete aardappel heb ik een turks supermarktje gevonden die prachtige groenten en fruit heeft voor een heel schappelijke prijs, en de heerlijkste kip! Met die producten wordt koken nog leuker!

    • haha echt? grappig en dat terwijl ik juist zoveel over AH schrijf (zonder reclame oid te maken). Ik geloof je graag dat 't bij groente/turkse winkeltjes beter, lekkerder en goedkoper is! Ik ben alleen zo lui dat ik 't heerlijk vind om voor al mn boodschappen maar naar 1 winkel te hoeven…

  • Lekkere combi en met zo'n kleurrijke salade kan je inderdaad goed voor de dag komen. Trouwens, wat een verschil maakt een goede stroperige balsamico he? Dan is je salade al meteen hemels 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *