Zomerse salade van veldsla met frambozen, brie, walnoten, avocado en dressing

Goedenavond! Je gelooft ’t niet, maar ik heb vanavond wéér een maaltje met fruit klaargemaakt. Bizar want normaal kook ik bijna niets met fruit. Maar ik had nog frambozen in de koelkast en bedacht dat ik daar wel eens iets mee klaar kon maken. Echt drie jaar geleden zat ik eens met een heel stel meiden in het Vondelpark en iemand at toen een AH salade met brie & frambozen dressing (waarom onthoud ik dit?). Daarop geïnspireerd maakte ik de volgende salade:Nodig voor 1 persoon: 1 avocado – 150gr frambozen – 75gr veldsla – 75gr brie – 50gr walnoten – crema di balsamico vijgensmaak

Doe de veldsla in een kom, daarop de in stukjes gesneden avocado, plakjes brie, dan de frambozen en walnoten en je topt af met de crema di balsamico in vijgensmaak. Dat vind ik echt topspul trouwens. Je vindt ’t bij de olijfolie etc in de supermarkt en je kunt het eten met vanalles, maar ik vind het geweldig bij salades. En je kunt het een eeuwigheid bewaren (tenminste… *loopt naar de keuken om houbaarheidsdatum te checken*). Anyway, ik vond het HEEL LEKKER. Echt een super geslaagd experiment als je ’t mij vraagt!

(PS: ik ben dat typen met één hand echt zat, grr vermoeiend!)

Misschien vind je dit ook lekker:11 reacties

Djuli -

Ik ga deze vanavond maken!

Djuli -

Ik kom nu dit artikel weer tegen.
Het was erg lekker! Ik had 'm wel een beetje anders gemaakt. Binnenkort nog maar eens maken 🙂

leonie -

ja heb je 't met aardbeien geprobeerd? lijkt me ook een goeie combi!

Marloes -

Dit is inderdaad erg lekker, al geef ik de voorkeur aan aardbeien in plaats van frambozen.

Anoniem -

Heel goed idee!! En sterkte met die ene hand… 🙁

leonie -

Dank je!!

Laura -

Is ook heel erg lekker met geitenkaas, pijnboompitten en frambozendressing!

leonie -

Ik geloof je, alleen lust ik zelf geen geitenkaas…

Relaxze -

Dat ziet er lekker uit!

Reageer ook