Italiaans: Gnocchi met spinazie, paprika, rozijnen en mozzarella

Hallo daar! Hoe gaat het? Voor de Amsterdamse lezers; zijn jullie al naar de Rollende keukens in het Westerpark geweest? Ik ga misschien vanmiddag rond een uurtje of 4! Tentjes die ik absoluut niet over moet slaan?

Anyway, ik kom hier natuurlijk om te bloggen over m’n avondmaaltjes. Dit keer die van donderdag. Toen at ik voor het eerst in m’n leven Gnocchi (uitspreken: knokkie). Dat is pasta maar dan van aardappelzetmeel. Geen idee waarom het dan als pasta wordt beschouwd, maar dat ter zijde. Ik gebruikte dit recept van AH en volgde het voor de verandering eens helemaal op, haha! En dan heb je dus een maaltje met Gnocchi, spinazie, pastasaus, paprika, rozijnen en mozzarella.

Ik vond het erg lekker, maar man oh man wat valt die Gnocchi zwaar! En het zijn wel een beetje rare kleverige deegballen. Ik zal denk ik de volgende keer ditzelfde recept gebruiken maar dan met gewone pasta; om het iets lichter te maken en dat lijkt me eigelijk gewoon lekkerder?

Wat vinden jullie van Gnocchi?

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Italiaans: Gnocchi met spinazie, paprika, rozijnen en mozzarella

 • Anoniem zegt:

  Je moet je gnocchi bakken in olie of boter ipv koken! Veeeeeeel lekkerder, hele crispy buitenkant terwijl het binnen zacht en romig is. Mjammie!

 • Ik wilde het binnenkort ook een keer maken (voor het eerst), maar heb het ook nog nooit gegeten. Maar het is dus niet echt de moeite waard? De gnocchi dan…
  De saus ziet er wel heel lekker uit daarom!

  xx Farah

  • Hmmm, ik zou het toch wel proberen als ik jou was! Het is toch wel iets wat je eens gegeten moet hebben. Ben heel benieuwd wat jij er van gaat vinden! Let me know?

 • Nathalie zegt:

  Ik at het ook al een paar keer maar vind het elke keer weer een beetje tegenvallen (kleverig, valt zwaar, …). Geef mij maar gewone pasta 🙂

  Maaruh, je spreekt het uit als njokkie niet als knokkie.

  • hahahahha njokkie, vreselijk woord is het ook! Een vriendin van mij zegt altijd knokkie (maar dan iets minder letterlijk), vandaar. Ik heb hetzelfde als wat jij hebt, 't valt een beetje tegen. Liever gewone pasta idd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *