Goedenavond! Vanavond had ik zin in een lekkere stevige maaltijd en dus maakte ik een ovenpasta. Wel een beetje experimenteel, want ik deed spaghetti in de oven haha. Verder wist ik niet echt wat voor vlees of vis ik wilde, dus toen at ik maar vegetarisch…
Zo maak je het klaar: courgette en knoflook bakken in (basilicum-)olijfolie en ondertussen de pasta koken. Dan spinazie toevoegen aan de courgette en laten slinken. Als het geslonken is, daar pijnboompitten en een half blik tomatenblokjes erdoor doen. Dan de spaghetti door de saus roeren en in een ovenschaal doen. Daarop doe je schijfjes tomaat, wat verse basilicum en top af met mozzarella. Dit gaat 20 minuutjes in de oven en dan is het klaar!
Ik vond het erg lekker, 4 sterren, maar er miste wel een klein beetje smaak. Als ik een hap had zonder mozzarella, dan was het een beetje flauw. Wat zou ik hier nou nog goed doorheen kunnen doen?
Misschien vind je dit ook lekker:
Valerie zegt:
Gesnipperd uitje er doorheen en lekker veel knoflook idd. Bedankt voor het recept!
Sanne zegt:
Misschien geitenkaas ipv mozarella? Geeft denk ik meer smaak en lekker met spinazie 🙂
leonie zegt:
Ik lust jammergenoeg geen geitenkaas 🙁
Martine zegt:
Ik doe vaak in een tomatensaus een (half) bouillonblokje, dat geeft veel smaak. Verder ook meestal knoflook en italiaanse kruidenmix.
leonie zegt:
Thanks voor de tip! Kook je dan de bouillon en roer je 'm dan door de tomatensaus? Of kook je het samen ook nog even?
Anoniem zegt:
Je kan gewoon wat bouillonpoeder door je saus strooien, dan verdunt de saus ook niet door het extra water.
Anoniem zegt:
Spekjes!
leonie zegt:
Goed bedacht!
Mindy zegt:
Inderdaad knoflook, wat oregano en misschien andere Italiaanse kruiden!
leonie zegt:
Ik wilde juist proberen uit de Italiaanse kruiden-hoek weg te blijven haha, maar misschien had ik dat maar gewoon moeten doen..
Kim zegt:
Extra kruiden, chili, tonijn (uit blik) of een paar olijven!
leonie zegt:
Olijven waren echt een goed idee geweest, thanks!
Marloes zegt:
Voor extra smaak zou je door de spaghetti een lekkere teen knoflook kunnen mengen of een klein beetje spaanse peper heel fijn gesneden
http://spruitjeszijnnietvies.blogspot.com
leonie zegt:
Ik had er nu 1 teentje knoflook door, dus misschien had ik meer moeten doen…