Gewoon wat een studentje op vakantie eet – SEVILLA | Dag 3 deel 2: een geweldig Italiaans restaurant Ostia Antica en een toffe chillplek voor ’s avonds

Zo, na een bloedhete dag en even bijgekomen te zijn in het hotel, wilden we vanavond wel eens iets anders eten dan tapas. En geloof me; dat is lastig. Want man, oh man, wat heb je veel keuze uit tapasrestaurantjes in Sevilla. Toch vonden we in ons favoriete straatje, recht tegenover de uitgang van de kathedraal, een goed uitziende Italiaan. Deze Italiaan, restaurant Ostia Antica, had een heel tof interieur wat me gigantisch aansprak. Het terras was niet geweldig qua hoe je er kon zitten, maar de aankleding was echt top. Bovendien ben ik gewoon echt fan van de Italiaanse keuken en dus was het smullen geblazen. Ik had wel drie voor-, hoofd- en nagerechten kunnen bestellen, zoveel lekkers stond er op de kaart.

Als voorgerecht wilden we een blanke pizza met pesto, rucola en pijnboompitten delen. Dit was echt een geniale pizza met prachtig dunne bodem en heerlijk zelfgemaakte pesto. Als hoofdgerecht ging ik voor de pasta met pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas en olijfolie. Wat in de praktijk gewoon pasta pesto was. Had ik kunnen weten. Was wel erg lekker trouwens en precies zoals ik ‘m zelf thuis ook altijd maak, dus jeeeeeej voor mijn kookkunsten hahaha. Overigens hadden ze er nog een plukje alfalfa op ter decoratie en omnomnom, wat was dat lekker fris in combi met de machtige pasta pesto. Geslaagd!

Mijn moeder bestelde een lasagne, waar maar weinig groentes in zaten en die heel tomatig was, maar wel erg lekker, begreep ik. En een goeie portie! Zus Saskia bestelde een capresesalade waarbij ze heerlijk zat te smullen van de kappertjes. Je weet wel, van die grote dikke. Mmmmm. Overigens vond ik dat er wel een beetje weinig mozzarella in de capresesalade zat. Maar je kunt niet alles hebben.

Het personeel bij deze tent was trouwens ook TOP! Ik ben echt best fan en zou hier echt abosluuuuuut nog eens eten. En drinken, want man oh man, wat had ik een lekkere witte wijn erbij. Welke? Geen flauw idee 😀 You know dat ik daar geen verstand van heb, haha ☺. Trouwens! De olijven waren hier ook geniaal lekker!

Dus, dat was echt een VET geslaagde avondmaal en ik kan iedereen die naar Sevilla gaat, dit restaurant aanraden! En super centraal gelegen, dus je moet ’t wel kunnen vinden.

Na het eten gingen we dan nog even ergens wat drinken. We streken neer bij hotel EME, wat een of ander highfashionachtig ding was. Heel leuk, heel mooi van binnen (oh i love het zeeppompje in de toiletten!) en we zaten heerlijk buiten op een loungebank in een nisje. Awesome!

We kunnen wel concluderen dat de zondag een goeie dag was ☺ Ondanks het huurauto-op-zondag-en-de-treinen-zijn-vol-fiasco. Overigens ben ik nog niet klaar met het ‘Ken je dat verhaal van die drie dames die naar Cadiz gingen? – ja, die gingen dus nooit’ – verhaal. In m’n volgende blog lees je er meer over…. 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Sfeerimpressie van Sevilla:


Eén reactie op “Gewoon wat een studentje op vakantie eet – SEVILLA | Dag 3 deel 2: een geweldig Italiaans restaurant Ostia Antica en een toffe chillplek voor ’s avonds

  • Hey Leonie!

    Gaaf dat je zo´n leuke tijd hebt gehad in Sevilla! Misschien een idee om alle restaurantjes/barretjes waar je bent geweest op een kaartje aan te geven? (printscreen van Google Maps en dan rode stipjes erop in Paint ofzo?). Dan is het voor mensen die ook naar Sevilla op vakantie gaan makkelijker terug te vinden 🙂

    Groetjes,

    Anna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *