Gewoon wat een studentje op vakantie eet – SEVILLA | Dag 3 deel 1: Het Cadiz-fiasco, een boottocht en een dikke lunch

Hoi lieve lezers! Het is (voor mijn gevoel tenminste) alweer een eeuw geleden dat ik heb geblogd. Inmiddels ben ik weer in Hollanda! Maar m’n internet in m’n nieuwe huis werkt nog niet, ik ben half ziek én m’n macbook loopt te kutten (grrr, net nieuw!!). Niet echt de ideale toestand om te bloggen. Maar, ik doe nu toch een poging. Het is donderdagavond en ik zou nu eigenlijk bij de toneelvoorstelling ANNE moeten zitten, maar door mijn halfziekigheid had ik daar toch niet zo’n zin in en dus chill ik ‘m lekker op de bank vanavond. En ik ga jou ein-de-lijk eens verder vertellen over Sevilla. Ondertussen maakt m’n mac een te irritant tikkend geluid, maar dat ter zijde. Tik tik tik. Oké, sevilla dagggggg 3!

We begonnen de dag met een ontbijtje bij restaurant Gusto, tegenover de grote kathedraal. Het is trouwens zondag, waar ik je nu over vertel. We wilden vandaag naar de badplaats Cadiz, omdat ik daar duizend goede verhalen over had gehoord en het op anderhalf uur afstand van Sevilla ligt. Ken je dat verhaal van die drie blonde dames die naar Cadiz wilden? Nou ik ga het je vertellen. We deden twee pogingen, maar kwamen nooit aan. Wat zeg ik? We vertrokken nooit…

We zouden met een huurauto naar Cadiz rijden. Saskia achter het stuur. Eenmaal aangekomen bij het verhuurbedrijf was die natuurlijk gesloten. DUH, het is zondag en niet alles is open op zondag (Amsterdam, i love you!!). Dus.. Toen maar naar het station om te kijken of er een trein naar Cadiz zou rijden. En die ging! Om 12 uur, dat betekende dat we een uurtje moesten wachten op het station. We besloten dit uurtje te besteden aan het zoeken naar toch eventueel een huurauto, omdat er verschillende verhuurbedrijven op het station zaten. Natuurlijk waren alle auto’s voor die dag al vergeven en moesten we toch met de trein. Ware het niet dat de treinen inmiddels volgeboekt waren. VOLGEBOEKT?! Welke fucking trein is nou volgeboekt?! Daar doen we in Nederland niet aan hoor; ik zit gewoon elke keer in een propvolle fyra! Maargoed, in Spanje wel. Geen Cadiz dus, die zondag.

Toen besloten we maar een boottocht te maken. Veel te duur voor wat je krijgt (je betaalt 16 euro pp, vaart drie kwartier en ziet bijna geen bezienswaardigheid). Maar oh, wat was het onbetaalbaar om even in het windje te zitten, op het water, met bedekking over de bovenkant van de boot. Eventjes uit de 42C volop zon. Heerlijk!

Na het boottochtje gingen we aan de kade een flinke lunch eten. We streken neer bij Kiosco de Las Flores, waar we heerlijk op het terras aan het water zaten. We aten gefrituurde gamba’s, tomatensalade (DO TRY THIS AT HOME: tomaten snijden, besprekelen met olijfolie, oregano, knoflook en een klein beetje komijn. Verrukkelijk!).

Na de lunch gingen we terug naar het hotel. Het was inmiddels ook echt al een uur of 5 en véél te heet. Tijd voor verkoeling dus! Echter, op de weg terug naar het hotel, kwamen we nog langs het Koninklijk paleis, waar opeens geen rij stond en die gewoon nog tot 7 uur open was. Perfect moment dus om toch even het paleis binnen te gaan. Bovendien had een van mijn lezers getipt (Thank you!) om met warm weer het paleis te bezoeken. Maar de tip kwam met een knipoog, dus ik wist nou niet of het sacrastisch was of echt waar. Maar ik weet inmiddels; met warm weer kun je zeker het paleis bezoeken! Lekker koel! Bovendien zitten er bij het paleis prachtige tuinen, die enooooooorm zijn, heel fotogeniek zijn én heel erg veel schaduw hebben. Heerlijke plek om te chillen. Maar kijk wel uit voor de rondzwervende pauwen. 😀 Verder heeft het paleis een aantal prachtige ruimtes met mozaik aan de muren en is ’t een mooie plek om doorheen te lopen. Maar om nou te zeggen dat het suuuuuper speciaal is? Nee. Maar wel vermakelijk!!

Na dit tripje door het paleis, gingen we toch terug naar het hotel. Tijd voor chillings.

Zo, dat was dag 3 deel 1. Straks nog een klein blogje over dag 3 deel 2: avondeten bij de Italiaan!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *