Gewoon wat een studentje op vakantie eet – SEVILLA | Dag 4 – de dag dat ik ziek werd

Dag vier, maandag, begon wederom met een ontbijt bij gusto. Goeie tent man; het ziet er goed uit, je kunt er ’s ochtends nog goed in het zonnetje zitten en ze hebben écht een goeie ontbijtkaart. Mmmm! EN! Super mooie theepotjes. Na het ontbijt hadden we het plan om naar het station te vertrekken, wederom ja, voor de reis naar Cadiz. Vandaag zouden we de huurauto’s uberhaupt niet meer proberen, we wilden gewoon met de trein gaan. Eenmaal op het station aangekomen was het een uur of 11. De trein naar Cadz was net vertrokken en de volgende trein ging pas om kwart voor 1. Prima. We kochten kaartjes (Au, 75 euro!) en zouden met een kop koffie op het station wachten op de trein. No biggie.

Totdat ik ziek werd. Mennnnnnnn! Ik heb de kwaal om vrijwel altijd ziek te worden op vakantie. En ik had het geluk dat het zowel in Rome als Istanbul gewoon niet gebeurd was. Maar nu wel. En flink ook, pfoe. Totaal onwel, trillerig, duizelig en een-halfuur-boven-het-toilet-hangend-op-een-ranzig-treinstation, besloten we dat het wellicht toch niet zo’n goed idee was om naar Cadiz te gaan, in mijn toestand. Sjeeeeemineeeeeeee. Iets of iemand, wilde ons gewoon niet in dat plaatsje hebben. We keerden dus weer terug naar het hotel. Ik half uit de taxi hangend, omdat ik bang was over te geven op het taxi-interieur, hahaha. Heerlijk. En dan ook nog in 40C. Heel tof. Not ;-). Overigens heb ik de hele dag nog grapjes van m’n zus en moeder aan moeten horen, over hoe ik roet in het eten gooide. Hahaha!

Nouja, eenmaal terug in het hotel kon ik ff op bed liggen in de airco en dat deed me goeeeeeed. We besloten buiten, voor ons hotel even een drankje te drinken en een hapje te eten. Ik nam cola en meloen met ham. Onder het mom; cola doodt bacteriën (echt goed bij buikpijn op reis!), meloen was lekker fris en ham flink zout, om m’n zoutpeil goed te houden hahahha. Nou, dat ging best goed. Saskia dronk Sangria, om haar sangriapeil op niveau te houden.

Daarna besloten we om een bezoekje te brengen aan de Kathedraal. We wilden toch iets doen met onze dag en de kathedraal was lekker dicht bij het hotel, mocht ’t toch weer mis gaan. En wat een goed idee! De kathedraal, een van de grootste van Europa, was echt prachtig! Super hoog, met prachtige werken in het dak, mooi glas in lood én het graf of iets dergelijks van Columbus. Cool!

Ook kon je in de kerk een of ander gibraltar?girona?-toren beklimmen. Dit was een toren met 35 trappen, waarna je een prachtig uitzicht zou hebben over de stad. Dapper begonnen we aan de toch, maar bij 26 treden kreeg ik het weer gigantisch benauwd (men, ik zag mezelf alweer onwel worden in een toren op 26 trappen hoog AAAAAH), en dus besloten ik terug naar beneden te gaan. Ik heb gewoon 26 trappen voor niks gesjouwd. Wat zeg ik; 52! What was i thinking?! Zus & moeder gingen wel door naar boven en showden naderhand de foto’s. En die waren mooi. Gemiste kans dus, maar jammer dan.

Ga je naar Sevilla? Dan is een bezoek aan de kathedraal wel echt leuk!

Toen we uit de kathedraal kwamen, werd het tijd voor lunch. We gingen zitten bij een tentje tegenover de uitgang van de kathedraal, direct aan de straat van de kathedraal. Don Juan heette het geloof ik. Mijn eetlust was op niveau 0,0 en ik at dus ook niks. Sas bestelde wraps met kruidige kip (die gewoon naar kip kerrie smaakten, maar er wel heel leuk uitzagen) en mama ging voor tiramisu. Die er mooier uitzag dan hij smaakte.

Daarna was het wat mij betreft wel weer even mooi geweest en gingen we wederom terug naar het hotel. Verkoeling; YES PLEASE.

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Sfeerimpressie van Sevilla:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *