Feestelijk: Biefstuk met champignonroomsaus, frites en stoofpeertjes


Goodevening! Gisteravond heb ik samen met Bas echt vet lekker gegeten. Wij vonden Pinksteren een reden voor een feestmaal en naar mijn mening is het ultieme Kerst-Pasen-verjaardags-feestmaal toch wel biefstuk in champignonroomsaus met gefrituurde aardappeltjes en stoofpeertjes. God, wat heerlijk.

Ik blogde hier al eens eerder over en toen testte ik de Euroshopper biefstuk, die echt heel prima smaakte. Vandaag ging ik voor de scharrel rund biefstuk van AH, die een stuk groter én duurder was. Ik wilde eens kijken of er nou zoveel verschil tussen dit dure scharrelvlees en de euroshoppervariant zat. Qua smaak? Ik heb het niet ontdekt. Nu ben ik niet echt een biefstukkenner, maar ik vond die van ES net zo lekker als deze;)

Anyway, de biefstuk bak je 3 minuutjes aan beide kanten. Als frites koos ik de minifrites van Ah en die frituurde ik ongeveer 6 minuutjes op 180C. De champignonroomsaus maakte ik zelf door lekker veel champignons te snijden, te bakken in roomboter en dit best wel een tijdje laten pruttelen, zodat er lekker sappen uit de champignons lopen. Daar voeg je dan wat kookroom aan toe, dit laat je weer lekker pruttelen. Dan kun je het dikker maken met maizena, of dunner met melk. Om wat meer smaak te krijgen doe je er nog wat peper door en kun je er wat bospaddestoelenbouillon in verkruimelen. En dan krijg je een onwijs lekkere smaakvolle champignonroomsaus. De stoofpeertjes haal je gewoon uit het versvak van AH en stoom je 2 minuutjes in de magnetron:)

Dat was het dus! En we hebben er van ge-noooooo-ten!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Feestelijk: Biefstuk met champignonroomsaus, frites en stoofpeertjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *