Vega: Verse lasagne met spinazie, courgette, ricotta, tomatenpuree, pijnboompitten en Grano Padano

Hallo daar! Vandaag is het Meat Free Monday en daarom at ik vanavond vegetarisch. Nu wilde ik vanmiddag toch eventjes zondigen met een frikadelbroodje, maar dat was niet echt een succes. Van zo’n broodje frikadel wordt je toch spontaan vegetariër? Nou, ik vandaag in ieder geval wel. Dus ik maakte een vega lasagne. Met spinazie, ricotta, courgette, pijnboompitten, tomatenpuree en Grano Padano.

In een koekenpan bak je gedurende 2 minuutjes wat stukjes courgette met twee teentjes knoflook in olijfolie. Dan voeg je er pijnboompitten aan toe, zodat die ook een beetje grillen. Daarop leg je wat spinaziebladeren, zodat die slinken. Dan giet je er tomatenpuree bij (passata di pomodori) en wat oregano. Dit laat je even lekker pruttelen. Je vet ondertussen een ovenschaal in en begint met een laagje passata di pomodori (gewoon zonder niks :P), daardoor kun je straks de lasagne makkelijk uit de schaal scheppen. Daarop leg je een vers lasagneblad (AH vers) en dan een laagje spinazie-pijnboompit-courgette-tomatenprut. Dan smeer je het volgende lasagneblad aan 1 kant in met ricotta en die leg je op de spinazie. Zo bouw je de lasagne op en je eindigt met een lasagneblad met ricotta aan de bovenkant. Daarop strooi je wat Grano Padano en dit gaat 20 minuutjes op 180C in de oven. De kaas bovenop smelt niet helemaal.

Ik had al eens eerder iets vergelijkbaars gegeten en dat was toch echt lekkerder. Dit was ook lekker, maar niet zo verrukkelijk goddelijk als ik had gehoopt. Je kunt beter deze vergelijkbare lasagne maken. Doe ik de volgende keer ook 😉

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Vega: Verse lasagne met spinazie, courgette, ricotta, tomatenpuree, pijnboompitten en Grano Padano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *