Italiaans: Vlokkenpasta met garnalen, zelfgemaakte pesto en toast

Goedenavond! Vanavond wilde ik iets klaarmaken waarvan ik zeker weet dat het 1. lekker is en 2. het er goed uit ziet. Waarom? Omdat er morgen in de PS van Het Parool een interview verschijnt over m’n blog, wiehoe! En ik wilde de lezers van Parool graag blij maken met meteen een lekkere openingsfoto. Dus lezers van Parool, HALLO! Welkom op GEWOONWATEENSTUDENTJE-SAVONDSEET.blogspot.nl!

Oké. Dan nu over tot de orde van de dag; mijn avondeten! Ik at vandaag gescheurde vlokkenpasta (dit leg ik straks uit) met garnalen, zelfgemaakte pesto en toast. En het was goddelijk lekker verrukkelijk heerlijk.

Gisteravond at ik lasagne van verse lasagnebladen van AH en die bladen zaten toen heel irritant aan elkaar geplakt, waardoor ze scheurden. Niet tof. Vandaag wilde ik pasta pesto eten, omdat ik nog een hele basilicumplant had staan die er niet echt op en top meer uit zag, haha. Ik had nog lasagnebladen over van gister en wilde geen nieuwe pasta halen, maar ook geen lasagne maken en toen dacht ik joh; ik scheur de lasagnebladen gewoon. En toen kreeg ik heel creatief vlokkenpasta :). De pasta hoef je maar 4 minuutjes te koken. Maar het is handig om eerst de pesto en toast te maken. De toast maak je door een sneetje wit brood in te smeren met olijfolie, tomaat (uitknijpen), knoflook en zout&peper. Snij de korstjes er van af en toast ‘m 12 minuutjes op 200C in de oven. Ondertussen maak je dan de pesto door op gevoel wat pijnboompitten, Grano Padano, basilicum en olijfolie te pureren met de staafmixer. De pasta kook je en de garnaaltjes bak je eventjes aan beide kanten aan in een koekenpan met olijfolie. Als de pasta gaar is giet je die af, schep je er de pesto en garnalen doorheen en je serveert ‘m met de toast er naast.

En oh oh oh, ik heb ‘t al veel vaker gegeten en er al veel vaker over geblogd, maar die pasta pesto is me toch een partij lekker! En oeehhhh ook die combi met garnalen is goed! En toast, mjam! Erg lekker:)

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Italiaans: Vlokkenpasta met garnalen, zelfgemaakte pesto en toast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *