Zalm in Amarula met kokos, banaan, mango, paprika, kokosrijst en basilicum

Goedemiddag! Gisteravond heb ik een hele experimentele maaltijd bereid, maar man o man wat was het lekker! In huis stond nog een fles Amarula, een likeur met een romige karamel-achtige smaak. Omdat ik in een experimentele bui was, wilde ik eens kijken of je ook gerechten kon maken met Amarula. Dus ik zocht op google en kwam toen uit op de website van Amarula waar ze dit recept met zalm op hebben staan (wat ik natuurlijk zelf een beetje aanpaste). Kwam goed uit, want ik had ook nog eens onwijs veel zin in zalm. Naast de zalm en Amarula heb je dan nog banaan, mango en kokos nodig en ik voegde daar zelf nog paprika, kokosrijst en basilicum aan toe.

Wat doe je? Je bakt de zalm aan beide kanten heel even in de koekenpan. Ondertussen snij je een goed rijpe mango in kleine stukjes, zodat het een soort papje wordt. Ditzelfde doe je met een banaan. De rode paprika snij je in kleine stukjes. Dan vet je een ovenschaal in met olijfolie, daarin doe je de banaan, de mango en de paprika. Daarop leg je de ietwat dichtgeschroeide zalm en daar schenk je ongeveer 50mL Amarula overheen. Dan strooi je zorgvuldig een mooi laagje kokossnippers over de zalmfilet en dit zet je 20 minuutjes op 170C in de oven. In de tussentijd doe je 1 blik kokosmelk in een pannetje en daarin kook je je rijst gaar. Bij het opdienen begin je op je bord met een laag kokosrijst, daarop leg je de vis met het fruit en je topt af met wat basilicumblaadjes.

Ik vond het dus echt super lekker. Het is een hele aparte combi; je hebt de Amarula die vrij zoet is en waar je nog een spoor van de alcohol in proeft, in combinatie met de mango die zoet én zurig is, de kokos maakt het geheel vrij zacht van smaak en de basilicum pimpt het geheel op door z’n kruidige smaak. Het is echt een cool recept als je ‘t mij vraagt! Overigens wil ik ook zeker eens de kippenpoten in Amarula uitproberen.

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “Zalm in Amarula met kokos, banaan, mango, paprika, kokosrijst en basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *