Buiten de deur: vier hapjes proeven van Pop-up restaurant L’invite tijdens Sail Amsterdam

Oh, oh oh: het leven van een foodblogger gaat niet over rozen. Of nouja.. Eigenlijk wel! Zo belandde ik dinsdagavond als plus one van foodblogvriendin Claartje bij een proeverij van het poepchique restaurant L’invite, aan de Bloemgracht in Amsterdam. En oh oh oh, ik at me daar een partij lekker!

Er was een proeverij georganiseerd vanwege Sail. Volgende week trekt Sail naar Amsterdam en hoewel ik daar niets van weet, en het me tot dusver erg weinig interesseerde, raad ik je toch aan om even langs te gaan. We waren uitgenodigd (of nee, Claartje was uitgenodigd) om het eten van restaurant L’invite te komen proeven, omdat er een Pop-up restaurant komt, tijdens Sail Amsterdam (woe t/m za volgende week) met deze heerlijke hapjes op de brug achter Pakhuis de Zwijger.

Als amuse (linksboven) kregen we een hapje met zeewier (dat groene) en een soort koekje van zongedroogde tomaat. Mijn omschrijving doet het eten geen eer aan, maar ik heb natuurlijk echt geen verstand van chique eten. Het enige zinnige wat ik er over kan zeggen: VET LEKKER. Haha, dat is meer mijn taal.

Als voorgerechtje kregen we vervolgens een steak tartaar, die geserveerd werd in een knapperig laagje van biet. Dat ronde ding op de foto rechtsboven, dat is dus gemaakt van biet. En zoet dat het was! Echt bizar, maar zo zo zo lekker. Langzamerhand begin ik fan te worden van steak tartaar, mmmm!

Daarna kwam het hoofdgrecht; twee stukjes vis (paling en iets anders, maar ik ben vergeten wat het was (ah, volgens het persbericht was het Schol!)) met volgens mij een soort puree, Oosterse groentes (paksoi en venkel?) en een lekkere dressing waarvan ik ook totaal niet heb onthouden (of begrepen) wat het was. Maar het was verrukkelijk! Wel als side note leuk om te weten: dit wat er op het bord lag was alles wat we kregen. Super weinig! Maar het was een proeverij, dus ik ga er van uit dat er ‘in het echt’ wel betere porties geserveerd gaan worden. Hoop ik.

Als dessert kregen we iets waarvan me helaas niet is uitgelegd wat het was. Het enige wat ik onthouden heb is dat verteld werd dat het toetje Michelin-ster-waardig was en daar ben ik het als (totaal-niet-culinaire) foodblogger helemaal mee eens. Wát een heerlijkheid op een bordje. (Mooi bord ook trouwens). Volgens mij proefde ik iets van meringe, een soort passievrucht sorbet-ijs, iets met chocolade en nog twee heerlijke smaken. Totaal onduidelijk maar neem van mij aan: dit was goddelijk. Man o man.

Dus. Ga jij naar Sail komende week? Ga dan zéker even langs bij het Pop-up restaurant van L’invite, dat zich bevindt op de brug achter Pakhuis de zwijger. Dikke aanrader! En vergeet niet je suikeroom mee te nemen; het restaurant is ietwat prijzig voor studenten.

En toen? Ik ben daarna natuurlijk nog even langs een broodjeszaak gefietst om m’n maag te vullen. Heerlijk gegeten, maar veel te weinig voor een bootwerker als ik. 😉

Oja, ook leuk: Check hieronder een sfeerimpressie van het event! Waar ik even ongegeneerd aan tafel op m’n nagels zit te bijten (such a good habbit).

L’invité le Restaurant op de Jan Schaeferbrug from Verhaalmakers on Vimeo.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER HAPJES BUITEN DE DEUR:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *