Aubergines met gegrilde tomaten, mozzarella en pesto-dressing

Hey you! Gistermiddag ben ik de keuken in gedoken voor een mega chill vegetarisch recept. Ik wilde echt weer even een super simpel én super lekker recept (met lekkere foto) op m’n blog hebben en daarom dook ik speciaal voor jullie de keuken in. Wat ik overigens echt helemaal geen straf vond, want dude; wat heb ik lekker je late-luncht-pre-dinnert. Mjam!

Zin in dit recept voor gegrilde aubergines met gegrilde tomaten, mozzarella en een soort pesto-achtige dressing? Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 aubergine – 10 cherrytomaatjes – ½ bol buffelmozzarella – 10 blaadjes basilicum – een handje verse peterselie – 1 theelepel gedroogde tijm – 5 eetlepels olijfolie – grof zeezout – peper – 1 theelepel pijnboompitten

Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de natte kant naar beneden op de grillplaat van zo’n tostigrill. Giet er een klein scheutje olijfolie over. Bak de cherrytomaatjes hier een paar minuten tussen totdat er leker warm vocht uitloopt en de tomaatjes aan de bovenkant grillstreepjes krijgen. Dit wordt een soort kliederboel, maar dat is precies de bedoeling.

Snijd in de tussentijd de aubergine in plakken van 1 cm. Bak deze na de cherrytomaatjes tussen de grill met een scheutje olie, totdat ze grillstreepjes hebben.

Ondertussen maak je de pesto-dressing door alle overige ingrediënten (behalve mozzarella) met een vijzel fijn te malen. Je doet dus de basilicum, peterselie, tijm, zeezout, peper en pijnboompitten in een vijzel en dat maal je tot een fijne prut. Voeg er olijfolie aan toe om het malen makkelijker te maken en om er meer een dressing van te maken.

Bouw de maaltijd op je bord op door te beginnen met gegrilde aubergines, daar overheen serveer je de gegrilde tomaatjes, dan scheur je wat mozzarella in stukken er overheen en dan eindig je met wat van de groene dressing die je er lekker overheen flatst. Top woord is dat toch. Heurlijk! En dan is het etenstijd. Enjoy!

aubergines_gerecht

Ik vond het een hele lekkere vegetarische maaltijd. Best een lichte maaltijd ook; ik weet niet precies hoe lang je er vol van blijft, maar ik denk dat het voor een fijne zomeravond echt een prima maaltijd is. Meer dan prima trouwens, want qua smaak vond ik het echt héél erg chill. Wat een aanrader! Eet smakelijk!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Aubergines met gegrilde tomaten, mozzarella en pesto-dressing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *