De makkelijkste kruidenboter ooit

Hallo vrienden van het goede leven. Het is volop zomer en dus BARBECUEWEER! En dat is top, want terwijl iemand anders zich bekommert over het vlees op de barbecue, kun jij je volvreten aan broodjes kruidenboter en het leven is mooi.

Ik heb je al een paar keer op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl tips gegeven om zelf kruidenboter te maken (bijvoorbeeld deze vegan spreads  of deze 10 originele kruidenboters), maar vandaag heb ik nóg een kruidenboter-tip voor je. Het is er maar één, dit éne recept is onmisbaar op m’n blog (omdat ik er al veel mensen heel gelukkig mee heb gemaakt in mijn achtertuin terwijl Jan zich bekommert over het vlees) en de grap is dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Of eigenlijk 2 en zout.

Klaar voor het makkelijkste recept voor de lekkerste (ja echt)(!!) kruidenboter die je zelf kunt maken? Aan de slag!

Nodig: ½ kuipje Lurpak* ongezouten boter smeerbaar – 5 theelepels Euroma kruidenmelange voor Mediterrane ovengroentes** – grof zeezout

*deze smeert heel chill en vind ik heel erg lekker van smaak

** ik werd ooit betaald om dit product uit te proberen op mijn blog en die tijden zijn inmiddels voorbij maar dit product blijkt opeens ook GEWELDIG voor kruidenboter dus koop dit

Oké: bereidingswijze: meng alles met elkaar en klaar. Há! Told you! Makkelijkste kruidenboter ooit!

kruidenboter

Nu denk je; Leo, ik kan toch ook gewoon in de winkel zo’n zakkie kopen met mix voor kruidenboter en daar heb je natuurlijk gelijk in. Maar! Een paar dingen. Ik vind die kruidenmelange voor ovengroentes gewoon écht heel lekker van smaak en hij smaakt net anders dan standaard kruidenboter.

Bovendien reageert iedereen die ik deze kruidenboter voor zet helemaal enthousiast en vraagt iedereen me om het recept (bij deze).

Ennnn het voordeel van je kruidenboter op deze manier zelf maken, is dat je zelf bepaalt hoeveel zout er in gaat. In mijn geval VEEL, want ik ben gek op grof zeezout, maar je omdat er aan die kruidenmelange van Euroma geen zout is toegevoegd (hij is enkel opgebouwd uit puur knoflook, rozemarijn, tijm en laurier) ben jij dus helemaal in control over je zoutinname. Of die van je oma die rijkelijk snoept van de stokbroodjes kruidenboter in de tuin die veel te heet is voor iemand van +70 laat staan dat diegene dan ook nog duizend zout vreet met dr te hoge bloeddruk. Dus: topproduct.

Ik hoop vooral voor jullie dat jullie deze kruidenboter een keer maken en als dat het geval is, vind ik het vet gezellig als je dat hieronder of op social media laat weten. Wat zullen we eens doen #makelijkstekruidenboterooit? Woohoo!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “De makkelijkste kruidenboter ooit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *