Truffel burger met gebakken sla

Hello you! Vorige week heb ik een video opgenomen met daarin 3 hamburgerrecepten en ik had was ingrediënten over waarmee ik nóg een burger kon maken: de vegetarische truffelburger. En man: die was LEKKER!

Zin in een makkelijk recept? Let’s truffel dan!

Nodig voor één persoon: 1 vegetarische burger (die met Jalapeños smaak vind ik een aanrader) – ½ bakje oesterzwammen – een scheut truffelolie (die van AH is aan aanrader!) – ½ eetlepel truffelmayonaise – 1 stronkje romaine sla – pijnboompitten – 1 hamburgerbroodje

Zet een koekenpan op het vuur en doe een scheut truffelolie in de pan. Bak hierin de oesterzwammen een minuut of 10 gaar en bruin. Haal de paddenstoelen dan uit de pan en bak de slabladeren die je van de romaine krop afpelt, in de pan. Dit doe je een paar minuten zodat de sla een beetje knapperig wordt en meer smaak krijgt.

Rooster je broodje ondertussen even in de oven (2 minuutjes op 180C) zodat die ook een beetje knapperig is.

De vegaburger hoef je alleen op te warmen; dit kun je even in de koekenpan doen, of in de oven.

Bouw de burger als volgt op: broodje, gebakken sla, burger, truffelmayo, paddenstoelen, broodje. KLAAR!

Oh en de sla die ik over had serveerde ik er naast met wat pijnboompitjes eroverheen. Tja; een beetje simpel en saaiig wat receptuur betreft, maar wel gewoon echt heel erg lekker.

Dus, dat was een maaltje van vorige week! En het was echt heel erg lekker. Vooral die pittigheid in die vegaburger is gewoon echt heel chill. Helemaal in combinatie met die truffelsmaak en de paddenstoelen. Heerlijk!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Truffel burger met gebakken sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *