5x Zelfgemaakt, zonder zakjes en pakjes – inspiratie!

Door Elske – Hee hoi leuke mensen! Dat er hier op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl geen probleem van wordt gemaakt om af en toe te koken met gebruik van een zakje of potje is geen geheim. Maar, dat wil niet zeggen dat het niet heel erg leuk kan zijn om zo af en toe wat meer moeite te doen en een recept zelf (na) te maken. En laat het nou net vaak ook nog wat gezonder zijn. Win-win. Nou, genoeg dubbele ontkenningen weer; let the inspiration begin!

1. Zelfgemaakte Turkse pizza
Goed, toegegeven; dit recept kost wat meer tijd dan de gemiddelde recepten op GWESSE. En je moet er wat extra ingrediënten voor in huis halen. MAAR, als je dan die heerlijkheid proeft, dan weet je dat het dit allemaal waard is geweest. Dus, maak dit recept lekker in je vrije weekend of doe al wat voorbereidingen tijdens je middag vrij. Toch helemaal geen zin om moeite te doen? Check dan dit recept waarin wraps worden gebruikt als bodem. Scheelt weer tijd, maar niet zo lekker als de foto hieronder toch? 😉

Turkse pizza heerlijkheid check je hiero!
Turkse pizza heerlijkheid check je hiero!

2. Zelfgemaakte hamburgers met zoete aardappelfrites
Wat kan je beter zelf maken dan hamburgers? Dan worden ze zoveel sappiger  :). Helemaal als je dit recept gebruikt. Af toppen met lekker veel sausjes en serveren met zoete aardappelfrites en je bent echt tevreden voor vanavond.

Zelfgemaakte broodjes hamburger en zoete aardappelfrites. Jum!
Zelfgemaakte broodjes hamburger en zoete aardappelfrites. Jum!

3. Zelfgemaakte kip kerrie
Kip kerrie is toch wel één van de favorieten hier. Lekker sausje, kip of vega kip, wat groentes en rijst erbij en je bent klaar. Sausjes voor kip kerrie kan je best oké uit pakjes/zakjes krijgen, maar het is veeeeeel lekkerder als het zelf maakt. En daar is dit recept het bewijs van. Super lekker!

Kip kerrie zelf maken? Super easy en super lekker!
Kip kerrie zelf maken? Super easy en super lekker!

4. Zelfgemaakt naanbrood (serveer met tikka masala)
Omdat je vrij weinig ingrediënten nodig hebt voor zelf maken van naanbrood, lijkt het erg makkelijk. Het is toch even wat meer (kneed)werk dan je denkt, maar het resultaat mag er wezen hoor. Twee woorden: De. Hemel. Ik denk dat je het deeg heel goed van te voren kunt maken en dan bewaren in de koelkast. En bij naanbrood hoort een Indiaans gerecht zoals tikka masala. Die krijg je er hierrrr gewoon gratis bij :).

Masterchefs in spé: maak zelf je naanbrood. ZO lekker!
Masterchefs in spé: maak zelf je naanbrood. ZO lekker!

5. McWrap Crispy Chicken
Zin in McDonalds, maar wil je er toch een beetje een gezond gevoel aan overhouden? Maak dan deze wraps dan eens! Tering lekker, alsof je echt de McWrap eet, maar in dit geval heb je moeite gedaan! En een soort van verse ingrediënten gebruikt. Een beetje. Maar het gaat uiteindelijk om de smaak en dat zit bij deze jongens wel goed!

McWrap anyone? Heel simpel, heel lekker!
McWrap anyone? Heel simpel, heel lekker!

Zo. Met deze recepten heb je nooit meer een excuus om niet zelf te maken. Of nouja, eigenlijk wel. Geen tijd, geen zin, of iets een ander plausibel excuus. Maar mocht je toch spontaan zin krijgen om zelf echt aan de slag te gaan, dan hoop ik dat bovenstaande je een beetje inspiratie geeft. En, zeg nou zelf. Hoe leuk is het als je helemaal zelf een heerlijk maaltje op tafel hebt gezet? Iets met positives vibes enzo 😉

Heb je nog mooie toevoegingen aan dit rijtje ‘zelfgemaakt’? Let us know, vinden we leuk!

Wist je dat het voornemen van 2018 iedere dag een tosti eten uit Leo’s tosti-boek is?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “5x Zelfgemaakt, zonder zakjes en pakjes – inspiratie!

  • Met mijn moeder maakte ik vroeger ook de gezondere versie van de McDonald’s en die noemden we dan McGwen (mijn moeders voornaam). Altijd een broodje met sla, tomaat, komkommer, stukjes kip en een zelfgemaakte saus. Heerlijk vond ik dat! Ook een leuke herinnering 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *