Zelfgemaakte hamburgers en zoete aardappelfrites

Goedemorgen people! Het is tijd voor dikke vette burgers. Daar had ik namelijk gisteravond vet veel trek in. Gewoon burgers zonder teveel poespas op het broodje. Maar dan wel met knetterlekker vlees. En dus gebruikte ik het recept voor zelfgemaakte burgers die we ook hadden gebruikt voor de Gin-tonic burgers uit mijn Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé. Vet lekker!

Nodig voor één persoon: 300gr rundergehakt (je moet wel honger hebben) – een flinke scheut romige mosterd (je weet wel, niet grof) – 1 cracotte (of paneermeel) – 1 ei – 1 eetlepel rozemarijn – snufje zout – beetje peper – mayo, barbecuesaus en twee bolletjes – zoete aardappelfrites voor erbij

Doe gehakt met mosterd, ei, een geplette cracotte, 1 ei, rozemarijn, zout en peper in een kom, meng en kneed het tot twee burgers. Doe de burgers tussen een grill of bak in de pan. Een minuut of 8-10. Ze moeten vanbinnen nog een beetje rood zijn, anders wordt het gortdroog.

In de tussentijd maakte ik zoete aardappelfrites klaar in de Airfryer die ik sinds kort heb. Wat ik dus echt vet ideaal vind, want je maakt letterlijk in 10 minuten van een rauwe zoete aardappel, zoete aardappel friet. En dat is fantastisch. Eventjes snijden (of voorgesneden kopen; doe dat, want een zoete aardappel snijden is echt kut werk), beetje mengen met olijfolie en dan hoppa in de Airfryer.

Doe de burger op een bolletje met mayonaise en barbecuesaus en geniet. Eet smakelijk!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


3 reacties

chantal -

Ik hou van zoete aardappelfriet uit de airfryer! Veel lekkerder dan normale friet.
Maar gehakt moet écht helemaal doorbakken zijn ivm met besmettingsgevaar. Omdat gehakt wordt gemalen kunnen er toch bacteriën bijkomen die niet in bv een biefstuk zit.

Kelly -

Ohh zo lekker! Perfect met ketchup ipv mayo ♥

Malou | Blonde Blossom -

Oh man ik moest hier op klikken want wat een heerlijkheid. En zo makkelijk, tjee! Dit wil ik nu ook hebben, à la minute! Malou x

Reageer ook