Vet romige risotto met paddenstoelen, rucola en pijnboompitten

Hey you! Ergens in de vakantie ging ik me ontzettend uitsloven op een risotto. Dat wil zegen; ik ging koken voor Leuke Man en die hóudt van risotto, dus ik wilde wel eens even laten zien dat ik dat dus best wel kan klaarmaken. Beetje jammer dat ik nog voordat ik begon al een 1-0 achterstand had;

Hij: “Wat doe je er in?”
Ik: “Paddenstoelen!”
Hij: “Alléén paddenstoelen…?!”
Ik: “Ja…?”
Ik 5 minuten later: “Is dat niet genoeg?”
Hij: “Ik doe er altijd meer door…”

Goed. Compleet onzeker begon ik aan m’n risotto. Met alléén paddenstoelen ja. Benieuwd of het geslaagd was? Lees verder!

Nodig voor twee personen: 1 bakje kastanjechampignons – 1 hele parmezaanse kaas (zo’n hele punt, niet een hele kaas) – 1 klein flesje droge witte wijn – 1 ui – 1 teen knoflook – 2 kopjes risottorijst – 2 eetlepels mascarpone – 2 handjes rucola – 2 eetlepels pijnboompitten – 1 tablet kippenbouillon (of bospaddenstoelenbouillon voor vegetarisch)

Snipper de ui en pers de teen knoflook uit. Bak dit glazig in een kookpan met een flinke laag olijfolie. Snijd de champignons in plakjes (zeg je dit zo?!) en doe ook in de pan. Bak dit een paar minuutjes mee, totdat de champignons slinken en er wat sap vrijkomt. Voeg ook de risottorijst toe en bak dit een paar minuten mee (dit duurt bij mij meestal 2 min, omdat ik niet echt het nut ervan inzie). Blus de risotto dan af met een glas witte wijn. Roer in de pan totdat de wijn is opgelost.

Maak in de tussentijd ongeveer 500ml bouillon. Giet steeds een beetje bouillon bij de risotto. Een klein laagje, totdat alles net onder water staat en laat dit dan inkoken. Roer regelmatig zodat de risotto niet aan de bodem gaat kleven. Herhaal dit totdat de bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.

Giet als laatste de rest van de wijn door de risotto en zorg dat die ook nog oplost. Rasp in de tussentijd de hele parmezaanse kaas fijn en roer die zodra de wijn is opgelost, door de risotto (hou eventueel een beetje over om over de risotto te serveren, omdat het leuk staat). Voeg als laatste de mascarpone toe. Je hebt nu echt een uuuuuultra romige risotto en dat is awesome.

Serveer bovenop de risotto een pluk rucola en wat gegrilde pijnboompitten (even in een droge pan aanbakken). De knapperige pijnboompitjes en pittige rucola zijn een goeie combi met de vet romige risotto.

Zo; dat was me een partij lekker. Vonden we allebei. Woehoe! Oké, er gingen niet alléén paddenstoelen in, maar wat smaakmakers/groente betreft wel een soort van en het was vet lekker. Súper smeuïg, maar daardoor echt geslaagd. Yay!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

5 reacties op “Vet romige risotto met paddenstoelen, rucola en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *