Wraps met mais, nepkip, kaas, guacamole, sweet chili saus en rucola

Hoi allemaal! Gisteren was het meat free monday en ik had zin in wraps. Niet geheel ongedwongen, omdat er nog een geopend pak voordeelverpakking wraps in m’n koelkast lag (en ik dus waarschijnlijk de hele week ‘zin heb’ in wraps), maar wraps zijn awesome dus let’s wrap. En nepkip, want daar had ik ook zin in.  En mango chutney, want daar had ik óók zin in. Kan niet missen, denk je nu. Maar jawel!

Ken je dat moment dat je in de supermarkt loopt en denkt ‘had ik nou wel of niet mango chutney/witte rijst/spaghetti/zongedroogde tomaatjes/randomanderingrediëntdateeneeuwhoudbaaris in huis?’. En vervolgens concludeert dat je dat waarschijnlijk nog wel hebt, om er thuis achter te komen dat dat niet het geval was en je hele maaltijd nu mislukt. Óf concludeert dat je het waarschijnlijk niet meer hebt, om er thuis achter te komen dat je dus nog wél drie pakken rijst had staan? Ja, in beide gevallen gewoon hatelijk. Ik had gister het eerste geval. Wraps met mango chutney? NOPE. Dan maar sweet chili saus.

Nodig voor één persoon: een heel pak nepkip van de vegetarische slager (is wel een grote portie, gewoon in de supermarkt te koop) – 1 avocado – 1 eetlepel zure room – 2 wraps – 4 eetlepels mais – twee handjes rucola – beetje strooikaas – scheut sweet chili saus – eventueel chilipoeder en komijn

Bak de nepkip in een pan een beetje aan, totdat hij verkleurt. Voeg dan de mais er aan toe en bak dit even mee. Je kunt er eventueel wat chilipoeder en komijnzaad bij doen. Doe kip en mais in de wraps, vouw ze dicht en strooi er wat geraspte kaas over. Zet dit een minuut of 10 in de oven op 180C. Giet dan wat sweet chili saus over de wraps, doe er een flinke pluk rucola over en serveer met zelfgemaakte guacamole. De guacamole maak je door een eetrijpe avocado te mengen met een eetlepel zure room en wat peper en zout. Eventueel knoflook toevoegen! KLAAR.

Super simpel en echt super lekker. Wel ook een behoorlijke maaltijd, want na 1 wrap zat ik eigenlijk al vol. En daar was ik zelf ook verbaasd over, haha. Maar! Ik ging sporten (#goedbeginvanhetnieuwejaar) en at dus voor het sporten een wrap en na het sporten de tweede. Perfecto!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

5 reacties op “Wraps met mais, nepkip, kaas, guacamole, sweet chili saus en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *