Zelf Turkse pizza maken (veel ingrediënten)

Goedenavond! Ooooh mensen. Ik heb me vandaag toch een partij lekker gegeten! Een vriendin van mij schreef een kookboek over Amsterdam en nam daarin o.a. een recept mee voor échte Turkse Pizza. Naar het recept van Has Merkan op de Rozengracht in Amsterdam.

Ik had verwacht dat het een soort van ingewikkeld zou zijn en totaal niet zou worden zoals je ‘m bij de Turkse bakker haalt, maar mán wat lukte dit goed. Heerlijk!

Je moet er wel even wat voor in huis halen, maar dan heb je ook wat. Klaar voor? Aan de slag!

Nodig voor de saus: tomaat – rode paprika –  rode ui – gedroogde tijm – gedroogde peterselie – zout – gemalen komijnzaad – kalfs- (of runder)gehakt
Nodig voor het deeg: bloem – water – zout
Nodig als beleg: gesneden ijsbergsla – mayonaise – melk – knoflookpoeder – sambal – water

Omdat het een recept is uit een kookboek vind ik het niet netjes om het hele recept hier neer te zetten. Het hele recept vind je dus in Amsterdam Kookboek. Bestel ‘m hier!

Om je globaal ff op weg te helpen: pureer alle groentes tot saus en meng met gehakt en kruiden. Kneed van de ingrediënten voor het deeg een pizzabodem, die je 3-4 uur in de koelkast laat rusten. Maak zelf knoflooksaus van mayo, melk en knoflookpoeder en verdun je sambal met water. Nog een klein tipje van de sluier: door de pizza op 250C in de oven af te bakken, is hij binnen no time klaar!

Zo. Ik vond dit dus echt een vétte aanrader. Smaakt precies zoals bij de Turkse Bakker. Ik weet zeker dat ik dit echt véél vaker ga maken. Makkelijk en lekker! Love it!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

Eén reactie op “Zelf Turkse pizza maken (veel ingrediënten)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *