Hartige taart met prei, champignons en kip

Hey you! Vorige week vroeg ik op Facebook om je hulp. Ik had vet veel zin in prei (wie heeft er nu zin in prei ooit?!), maar ik wist even geen lekker recept en was benieuwd naar jullie tips. Nou, daar werd me toch heerlijk op gereageerd! Volop inspiratie, voor als ik ooit nog zin in prei heb.

Ik maakte dit keer een preitaart, naar eigen recept. Dat wil zeggen; ik probeerde wat uit en het slaagde ongeveer. Niet perfecto, maar als je bedenkt dat dit de tweede hartige taart uit mijn leven is, vind ik het goed genoeg. Klaar voor? Let’s prei!

Nodig voor 4 personen: 3/4 prei – 1/2 bak champignons – 3 kippendijen – een beetje kipkruiden – 4 eieren – 1/2 flesje kookroom – 1/2 zakje geraspte kaas – 6 plakjes bladerdeeg

Ook nodig: taartvorm en bakpapier

Laat de blaadjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed een taartvorm met bakpapier; zowel de onderkant als de randen. Vouw hier vervolgens de ontdooide bladerdeegvellen over uit en bedek alles. Er mag een randje bladerdeeg aan de bovenkant van de rand overblijven.

Snijd in de tussentijd de prei in ringen (goed wassen en even afdrogen!) en de champignons in stukjes. Snijd ook de kip in stukken en bestrooi met wat kipkruiden. Bak de kippendijen in een pan en voeg na een minuut of 8 de champignons en prei toe. Bak dit even zodat er zoveel mogelijk vocht uit komt, die straks niet je hartige taart tot soep maakt.

Kluts in een kom de eieren en meng met kookroom en later de kip met groentes. Roer er wat geraspte kaas door.

Prik gaatjes in de bodem van je hartige taart en verdeel hier vervolgens je ei-kaas-groenten-kip-mengsel over.

Vouw de opstaande randjes langs de rand nog even over je taart en zet ‘m vervolgens 25-30 minuten in de oven. Kleine tip: strooi er op ’t laatst wat peper en zout over en zet ‘m dán pas in de oven, dan krijg je een heerlijk zout korstje!

Zo. Dat was mijn tweede hartige taart ooit. Best wel goed gelukt!

Hoewel de smaak wel heel erg kipkruidig was, maar hey; dat is best lekker. En prei en champignons hebben dan weer een beetje te weinig smaak om er echt een enorm smaakvol geheel van te maken. maar het was prima. En ik heb er echt de hele week nog van gegeten, doordat ik hem koud in de koelkast bewaarde. Dan wordt ‘ie eigenlijk nog lekkerder!

Wat is jous succesrecept als het om hartige taart gaat?

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *