Vegetarische bami met vega kipstukjes, eieren en satésaus

Hoi! Het is tijd voor vegetarische bami! Afgelopen maandag was het weer zo ver; eens in de zoveel tijd heb ik cravings naar Bami en meestal is dat op maandag. Wat jammer is, want hoe lekker is een bami met vettige kippendijen erdoor? Heerlijk! Maar nee: maandag betekent vega en dus ging ik dit keer maar weer eens aan de haal met vegetarische kipstukjes.

Nodig voor één persoon: 2 eieren – 1/2 bakje vega kipstukjes – 1/2 bakje boemboe bami – 1 zakje gare woknoedels – 1 bak bami/nasi groentes – satésaus, kroepoek en atjar tjoempoer voor erbij

Bak de kipstukjes in de pan rondom bruin. Voeg dan de bami groentes toe en bak dit even mee. Doe er dan de bami boemboe bij (die ik trouwens niet heel lekker vond, doe mij maar gewoon zo’n zakje bamikruiden) en doe er een scheutje water bij. Laat dit een tijdje pruttelen totdat het een lekkere gemende bami is. Voeg vervolgens de woknoedels toe, die toch al gaar zijn en alleen warm hoeven te worden en klaar is je maal.

Beetje satésaus erbij. Kroepoek erbij. Atjar Tjampoer erbij. En oh! Hoe kán ik het vergeten: bak er nog even twee eitjes bij met een hele dooier, die je dan kapot prikt op je bami. Is lekker smeuïg. Mjam!

Eet smakelijk!

PS: Grappig bami-feitje; op mijn vakantie in de Filipijnen kwamen Jan en ik alleen maar Bam-e tegen. Zo schrijven ze dat daar. Vond ik vrij hilarisch.

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

3 reacties op “Vegetarische bami met vega kipstukjes, eieren en satésaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *