Leonie’s week 46: de lancering van mijn derde boek! Coen & Sandershow, Gijs Staverman, interviews, signeren en meer!

GOEDEMIDDAG! Oh man. De afgelopen week. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen met vertellen. WAT. WAS. HET. VET. En spannend. En leuk. En intens. En FANTASTISCH. En druk!

Hahaha! Oké chaos. In mijn dagboek van deze week ga ik je vertellen over mijn afgelopen week; de weer waarin ik mijn derde boek, TOFFE TOSTI’S, lanceerde, heel veel (radio)-interviews had, de boeklancering organiseerde, een veel te cool t-shirt lanceerde. En meer. Benieuwd naar mijn week 46? Lees mee!

Maandag: de première van SOOF
Maandag overdag stond in het teken van blogs schrijven, mails beantwoorden, de laatste dingen regelen voor de boeklancering en heel veel promotie zoeken voor boek 3. Ik had een flinke to-do-lijst en stond onder een deadline, want ‘s avonds zou ik niet thuis zijn…

IMG_3658
Het leven is een feestje! Ontbijt met M&M’s!

Ik ging namelijk naar de première van SOOF, een nieuw begin. In Pathé Tuschinski ging deze serie van Videoland en RTL in première en ik mocht erbij zijn van B&G wijnen. Ik was uitgenodigd, samen met een paar andere wijnliefhebbende schrijvers (waaronder Claartje en Laura <3) om de serie te bekijken en de B&G wijnen na afloop te proeven. Nou, zo’n invite laat ik niet aan me voorbij gaan. Oók niet in een intens drukke week. Het was zelfs wel lekker dat ik even verplicht twee afleveringen van deze heerlijke serie moest kijken en niet aan werk kon denken. Nice!

IMG_3687
Gezellig met Susan, Lau en Clarabella!

Prima avondje gehad en na één drankje hield ik het voor gezien. Hoewel het me goed smaakte, zou ik deze week nog genoeg alcohol drinken en was het nu tijd om naar bed te gaan.

Overigens had ik maandagmiddag een radio-interview bij RTV Drenthe en dat was vét leuk. Luister het hier terug!

Dinsdag: de Coen en Sander show
JE LEEST HET GOED. Dinsdag was een vet spannende dag. Ik had ergens vorige week contact gezocht met de Coen en Sander show, omdat ik natuurlijk vet graag wilde vertellen over mijn nieuwe boek: TOFFE TOSTI’S. En dat wilden ze wel. AAH! Dinsdag was het zo ver! Na een dagje hard werken en een klein beetje wel in spanning zitten, werd ik om 10 over 6 gebeld door het leukste radioduo van de Nederlandse radio en ging ik een minuut of 5 met Coen en Sander aan de lijn om te kletsen over tosti’s. VET!

Je kunt het fragment terugluisteren in de 538 app!

Verder hield ik me dinsdag druk bezig met het in elkaar knutselen van een video die ik als advertentie op Instagram Stories wilde tonen. Maar de laatste keer dat ik in Adobe Première Pro een video editte was tijdens mijn studie en toen snapte ik er al geen snars van. Gelukkig bood de vriend van Marte zijn hulp aan en heeft hij echt een rete vette advertentievideo voor me in elkaar gezet. Als je op Insta stories de komende tijd een knalgeel scherm met HEY TOSTI FAN voorbij ziet komen, klik dan niet weg! 😀

IMG_3924
Lekker aan het werk <3

Woensdag: het eerste exemplaar van mijn boek + koken bij Gijs Staverman
Woensdagochtend was een exciting day. Ik had om half 10 met mijn uitgevers afgesproken bij café Brandstof om het boek te bekijken. Dinsdag had de uitgever me gebeld dat het boek van de drukker was en dat hij er vet tof uit zag… Ik kon niet wachten om het met mijn eigen ogen te zien. AAH! Woensdagochtend was het zo ver.

En oh man! WAT COOL. Ik kreeg het boek, liever gezegd: boekje, ingepakt in een papiertje met een strik er om en was op slag verliefd. Wat is hij KLEIN. En LIEF. En MOOI. En SCHATTIG! TOFFE TOSTI’S is écht het kindje van mijn eerste twee boeken. Ik ben er zo onmogelijk trots op! De kleuren knaller eruit, de foto’s zijn goed gelukt, het ontwerp is echt rete vet en ooooh wat ben ik blij. YES! 😀

En dat betekent dat het boek dus uit is en dat júllie nu ook een mening kunnen gaan vormen. IK BEN ZO BENIEUWD!

Met een paar boeken onder de arm, een tosti-ijzer in m’n rugzak en ingrediënten aan mn stuur, stapte ik vervolgens op de fiets om naar Radio 2 te gaan.

Tussen de middag bakte ik daar tosti’s voor Gijs Staverman, ín de studio van NPO radio 2. En dat was echt vet gezellig. Ik had Gijs nog nooit ontmoet, maar vond het echt zo’n aardige man. En ik vond het ook wel een soort van bizar dat ik vroeger naar hem op televisie keek, en nu tosti’s ging bakken voor deze man. In Gijs 2.0 had ik zo wat mooie publiciteit voor TOFFE TOSTI’S en helemaal in m’n sas keerde ik weer terug naar Amsterdam.

IMG_3716
Vet gezellig!

Spannende dingen. Maar ook echt TOFFE dingen.

‘s Middags hield ik me nog bezig met foto’s en video’s maken van het boek. Ik probeer online echt een dikke campagne neer te zetten, zodat zo veel mogelijk mensen weten van dit tostiboek. 😀 Veel werk, maar super leuk werk om te doen.

IMG_3798
Deze moest er even komen…
IMG_3926
Hiervan zie je het resultaat binnenkort op Facebook!
VZUZ9786
Dit is mijn favoriete tosti <3

Woensdagavond werkte ik nog tot laat door. Ik bestelde wat te eten (had echt geen tijd om te koken) en kreeg ergens aan het begin van de avond wel echt een héél erg cool pakket afgeleverd…

eten
In deze chaossituatie was ik aan het werk/eten

Een paar weken geleden was Marte met het geniale idee gekomen om een Tos-tiet-shirt te maken, bíj het tostiboek. Ik was op zoek naar een ludieke actie waardoor mensen (en vooral grote Instagrammers) iets met het boek online zouden zetten en dit vonden we allebei een goed idee. De volgende dag zette ik het in z’n werk en na twee proefversies, kreeg ik woensdagavond 50 toffe Tostietshirts binnen. En dat is inderdaad een shirt met een tosti op iedere tiet. I LOVE IT.

IMG_3938

En precies optijd binnen, zodat ik er zelf ook een aan kon naar de boeklancering de volgende dag! YES!

Goed nieuws voor alle 1300 mensen die op mijn Instagram Poll JA als antwoord gaven toen ik vroeg of je het shirt ook wilde hebben; binnenkort verkoop ik er een paar (!) via mijn blog. Mocht dat een succes zijn, dan ga ik er meer in productie nemen 😀 Wil je dat? Reageer dan even hieronder!

Donderdag: dag van de boeklancering!
Donderdag was dan D-day. Ik had de afgelopen dagen echt hard gewerkt en er zoveel mogelijk voor gezorgd dat ik vandaag niet zo veel meer hoefde te doen. En dat was chíll. Zo kon ik rustig ff de stad in om een toffe outfit te scoren voor de boeklancering (had echt nieuwe schoenen nodig, #not).

bagel
ff lunchen van Bagels & Beans
IMG_3806
Persberichten printen bij printshop Jordan, haha. Lekker plekje wel.

Overigens begon ik m’n dag wel nog even met een radio-interview bij Nh radio. Met Sjoerd Hilarius. Gezellig!

Om 3 uur maakte ik me klaar voor de avond; ik wilde m’n haar een beetje zoals op de cover van het boek en ging dus met de krultang in de weer. Dit werd uiteraard een heel ander kapsel (#watvoorverstandhebikerookvan), maar ik was wel tevreden. Om een uur of 4 was ik klaar voor vertrek en om half 5 vertrok ik dan ook per Uber richting restaurant Brooks, waar de lancering zou plaatsvinden.

Brooks was echt een prachtige locatie voor de lancering; er was genoeg ruimte, het personeel dacht en hielp me echt ontzettend mee, de chef bereidde in de keuken tosti’s om uit te serveren, etc. Echt een top locatie! Heel blij mee.

Om 6 uur druppelden de eerste gasten binnen en tot 8 uur hielden we de boeklancering.

Ik was van te voren natuurlijk rete nerveus en hoewel ik het nu voor de derde keer deed, blijft het toch spannend. Het is zo bizar om in een ruimte te zijn met een man of 50 en dat iedereen daar is voor jou. Onwijs leuk, maar het brengt ook wel een bepaalde druk met zich mee, haha.

Ik wilde graag nog even speechen omdat er een aantal mensen bedankt moesten worden en ik wel echt ff een lanceer momentje wilde hebben, en man, wat was dat weer spannend. Maar ook leuk. Om kwart voor 7 had ik de speech achter de rug, hadden we geproost en had ik het eerste exemplaar van TOFFE TOSTI’S uitgereikt aan mijn vader. En toen kon de verkoop en het signeren beginnen!

speech
Speech baby!

Ik ging achter een tafeltje zitten en kletste zo met al m’n vrienden, familie, kennissen, toffe influencers die tijd hadden gemaakt om langs te komen, over het boek. Ik signeerde een hele stapel en was helemaal gelukkig. De leukste mensen om me heen waren er allemaal om met mij te vieren dat alweer mijn derde boek in de winkels ligt. Ik vind het nog steeds zo bizar dat dit kan en dat dit gebeurt en dat het goed gaat. Waaah!

IMG_3879
Boeken signeren! 😀

Heel belangrijk daarbij zijn jullie hè. En ik richt me nu echt even op jou persoonlijk, ik hoop dat je het ook zo leest. Op de boeklancering was er één lezeres aanwezig en ik heb dit ook tegen haar gezegd: dankzij jullie kan ik dit werk doen. Kan ik bloggen, video’s maken, reizen én boeken schrijven. En ik vind het te gek en ben je er onwijs dankbaar voor. Echt <3333.

Zo, om een uur of 9 was de borrel wel afgelopen (de rekening werd te hoog, hahahaha) en was het tijd om naar huis te gaan. Bij mij thuis aten we nog even pizza’s en dronken we nog een wijntje met mijn familie én Jan’s familie (die hadden elkaar deze avond ontmoet) en om een uur of 11 was ik KAPOT. Jan en ik bleven samen over en dat was top. Hoe fijn dat je dit soort belangrijke momenten in je leven kan delen met je lief <3. I’m loving it!

Vrijdag: werken & relaxen
Zo. En toen was het vrijdag en was het opeens alweer achter de rug. Man, man, man. Nu denk je misschien dat je dan het meeste werk wel hebt gehad – het boek ligt immers in de winkels-, maar eigenlijk begint het dan pas. Nú moet ik nog harder aan de slag met interviews en andere vormen van publiciteit. Bovendien moet er een blog geschreven worden, moeten er online veel dingen goed gezet worden (linkjes op social media, in shops, etc) en meer van dit soort dingen.

kantoor
Perspakketjes versturen! Het boek gaat op de post naar allerlei media, mét tostietshirt, persbericht en een persoonlijk berichtje van ondergetekende 😀

Tot 3 uur was ik druk bezig met van alles en daarna moest ik van mezelf weekend nemen. De rest komt maandag wel weer.

Om 4 uur stapte ik het Massagehuys binnen en liet ik me lekker een uur masseren (hoewel.. de vorige keer had ik echt een betere masseur, shit). ‘s Avonds kookte ik lekker voor mezelf en na het eten stapte ik in de trein naar Assen. Tijd voor een weekendje ontspanning.

Zaterdag: wijnproeven met pap <3
Zaterdag werd ik lekker wakker in m’n ouderlijk huis. Het enige to-do-tje van deze ochtend was: ontspannen een boek lezen. And so I did. Ik ben bezig in het nieuwste boek van Dan Brown en kan je vertellen dat dit me uitstekend bevalt. Wat een pageturner!

Aan het begin van de middag had ik met een journaliste van het Dagblad van het Noorden afgesproken bij Hotel de Jonge, voor een interview. Dit was LEUK! Voor het eerste dat ik een interview gaf in m’n hometown :D.

hoteldejonge
Ons tafeltje in Hotel de Jonge

‘s Middags chillde ik nog weer even bij m’n ouders en om 4 uur kwam m’n zus langs het ouderlijk huis om mijn vader en mij op te pikken voor een wijnproeverij in Emmen. Dit hadden Sas en ik mijn vader voor zijn verjaardag gegeven (twee jaar geleden, haha), dus het werd tijd dat we dit eens gingen doen.

En man, wat was dit gezellig. De proeverij vond plaats in de grote kerk in Emmen centrum en we proefden een aantal heerlijke wijntjes. Ik ontmoette nog een volger van mijn blog, de man achter Wijnpakhuis.nl (ontzettend aardig en vol enthousiasme over zijn product), maar vooral het even met z’n drieën weg zijn vond ik heel leuk en waardevol. Dingen met familie doen kan zo leuk zijn jongens!

IMG_3969
Heerlijk eten in goed gezelschap!

‘s Avonds aten we nog even een hapje met z’n drieën bij De goede luim en daarna gingen we ‘op huus an’, zoals we dat in Drenthe zeggen.

We hadden echt een heerlijke avond gehad en ik had genoeg wijntjes gedronken om te beslissen dat ik om kwart voor tien lékker naar bed ging. Het was mooi geweest <3.

Zondag: een fijn dagje Amsterdam
Zondagochtend stond ik op tijd op om terug te gaan naar Amsterdam. Ik kon een stuk meerijden met Sas en Yor (EN DUS OSCAR), dus dat was én heel chill én heel gezellig.

IMG_3977
Dit charmante slapen zit in de familie

Om half 1 was ik bij vriendlief in Amsterdam en moest m’n chille zondag nog beginnen. Nice!

Jan en ik gingen wat fietsen door Amsterdam, wandelen door het park (in de regen, who cares), lunchen bij de Plantage (komt zsm een blog over online) en deden daarna samen boodschappen voor een goddelijk zonsdagsmaal. Thuis trokken we een wijntje open en chillden we ‘m voor het leven. Ik HOU hier van. Om een uurtje of 7 doken we samen de keuken in en kookten we een verrukkelijke varkenshaas met champignonroomsaus (recept komt zsm online) en met een wijntje sloten we onze zondag heerlijk af. Wat top dit!

plantage
Een van de lekkerste vegetarische maaltjes van Amsterdam

Inmiddels is het maandag en zit ik nog een beetje in dubio of ik alweer zin in drukte heb, of nog even in de weekendvibes wil blijven hangen. Ik heb nóóit op maandag geen zin om te werken, maar nu vind ik het nog even wel lekker om een beetje rustig aan te doen. Hoewel ik jullie dolgraag wilde vertellen over mijn afgelopen week natuurlijk, en nog een paar to-do’s op mijn lijst heb staan die eerder to-want’s zijn, dan moetjes. Maar! Ik doe het gewoon even rustig aan. Ik ga zo even lekker lunchen, vanavond lekker koken. Een paar dingen doen, maar ook misschien wel gewoon even een boek lezen zo. Haha!

Ik ben echt razend benieuwd wat je van dit dagboek vond, of je het tostieboek wil hebben OF AL BINNEN HEBT en meer gezellige verhaaltjes mag je uiteraard altijd achterlaten hieronder. Ik kijk er naar uit!

Liefs!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

9 reacties op “Leonie’s week 46: de lancering van mijn derde boek! Coen & Sandershow, Gijs Staverman, interviews, signeren en meer!

 • Zoals altijd weer super tof om te lezen, krijg er altijd heel veel energie (en trek 😛 ) van. Gefeliciteerd met je boek!
  Ik betrap mezelf er trouwens altijd op dat ik op je foto (tumbnail heet dat denk ik?) uit gewoonte kijk hoeveel sterren je je week hebt gegeven, net zoals bij je recepten. :’)

 • Hoera voor je nieuwe boek! Echt heel tof! Ik lust zelf alleen echt geen kaas, staat er dan ook nog wat smakelijks voor mij in je boek?
  Succes met de promo!

 • Karlijn zegt:

  Jouw week <3
  Ik heb drie tosti boeken gekocht. Voor mijn zus, zusje en voor mijzelf. Wij zijn alledrie gek op tosti's en toen we nog thuis woonden ontbeten we er vaak in het weekend mee (MTV op de achtergrond voor de perfecte uitbrak vibes). Dus dit boek moesten we gewoon alledrie hebben 🙂 En tering, er staan echt superlekkere in. Ik wil ze allemaal uitproberen voor ik een favoriet ga uitkiezen, maar mijn zus haar favoriet is volgens mij die met drie (of zijn het er vier?) kazen! En dat shirt ga ik proberen te bemachtigen 🙂
  Fijne nieuwe week!

 • Super gefeliciteerd met je nieuwe boek! Echt heel gaaf! Ik hoop voor je dat het net zo’n succes wordt als je eerste 2 boeken????
  En het tostietshirt= te gek!

 • Madelon zegt:

  Wat een toffe week had je zeg! Wauw.
  En ik vind je tostietshirt echt fantastisch. Zeker zou ik er 1 kopen alsze echt in de verkoop gaan!????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *