Wraps met kikkererwten, chorizo, spinazie, feta en garnalen

Goeeeeedemiddag leuke mensen! WAT EEN WEEK, heb ik achter de rug. Een bijzonder drukke week, want ik lanceerde mijn derde boek, en daardoor een week waarin ik echt extreem minimaal in de keuken te vinden was. Áls ik er stond, kookte ik pareltjes, maar het waren er niet veel.

Het was geloof ik vrijdagavond dat ik deze wraps met chorizo en kikkererwten klaarmaakte. En die waren wel echt vet goed gelukt. Ik zat al een tijdje met dit recept in m’n hoofd (geef de schuld aan de tosti van pagina 113 uit TOFFE TOSTI’S) en de craving was inmiddels zo hoog opgelopen, dat het hoog tijd werd om er aan toe te geven. Let’s chorizo!

Nodig voor één persoon (ik at heel veel honger, dus at best veel): 1 middelgroot blik kikkererwten – 1/2 chorizo (de J, dus niet de hele U maar de helft)(wie dit snapt is een held) – 1 bakje grote garnalen – 1 hand spinazie – 2 eetlepels feta – 3-5 kleine wrapjes

Snijd de chorizo in kleine stukjes. Haal de kikkererwten uit blik en spoel ze in een vergiet even om. Ik heb me ooit laten vertellen (door een bijzonder onbetrouwbare bron) dat dat slijm  wat om bonen etc. uit blik zit, zorgt voor buikpijn (veel mensen krijgen buikpijn van bonen etc., myself included). Dat spoel je er dus even gronding af met water.

Vervolgens bak je de kikkererwten in een koekenpan met een lekkere scheut olijfolie en wat peper en zout. Hoog vuur! In een paar minuten verkleuren ze wel een beetje en dat is een mooi moment om de stukjes chorizo toe te voegen. Het vet dat uit de chorizo loopt, mengt lekker met de kikkererwten en dat is precies de bedoeling.

Voeg na een paar minuten ook de spinazie toe en laat die slinken.

Verwarm in de tussentijd de wrapjes in de pan (= veel lekkerder dan in de magnetron).

Doe als laatste de garnalen even bij de chorizo-kikkererwten in de pan. Die zijn echt binnen no time klaar en smaakvol en warm. (Meestal zijn ze namelijk al voorgekookt). Zodra de hele prut klaar is, ga je de wraps vullen. Beetje prut, aftoppen met feta en dichtvouwen.

EET SMAKELIJK.

Ik vond dit echt een bazenmaal. Vet lekker man! Ik typ dit verhaal uit op maandag en heb er gewoon nu alweer trek in. Lucky me dat ik nog de andere J chorizo in de koelkast heb liggen… 😀

Lijkt het je lekker?

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Wraps met kikkererwten, chorizo, spinazie, feta en garnalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *