Zelfgemaakte Turkse pizza van gehakt, aubergine, ui, wraps, tomatenpuree, sla en knoflooksaus

Hoi allemaal! Zaterdag maakte ik me toch een zaterdagse maaltijd klaar… Echt perfecto! Het was groots en vet en lekker en studentikoos en precies goed voor een zaterdag. Het recept komt van mijn zus, dus alle credits voor deze zelfgemaakte Turkse pizza gaan naar haar!

Nodig voor ̩̩n persoon: 2 grote wraps met knoflooksmaak (rode verpakking, bij mijn Dirk hebben ze alleen deze) Р150gr half om half gehakt Р2 theelepels Has el Hanout (kruiden uit een potje) Р1/2 aubergine Р1/2 ui Р1 klein blikje tomatenpuree Рbeetje sla Рbeetje knoflooksaus Рbeetje geraspte kaas

Snijd de aubergine en ui fijn en bak in olijfolie tot ze mooi bruinig kleuren. Voeg dan het gehakt toe en bak totdat het verkleurd is. Voeg dat de kruiden toe en roer even door. Zet het vuur uit. Smeer twee wraps in met tomatenpuree (gebruik de bolle kant van een eetlepel) en verdeel het gehaktmengsel erover. Het gehakt hoef je niet alleen in het midden te leggen; beleg de wrap alsof het een pizza is. Strooi er een beetje kaas over en zet dan 5 minuten op 150C in de oven.

Doe de sla er op, wat knoflooksaus en vouw dicht. Klaar!

Ik vond dit echt heel erg gruwelijk lekker. Dit is absoluut een recept dat ik vaker klaar ga maken. Man, wat heb ik heeeerlijk gegeten. En nu at ik er dus twee in m’n eentje, maar dat was best veel. Je kunt dus gerust een beetje minder nemen. Maar aan de andere kant is het wel echt heel lekker, dus ga je er toch wel gewoon twee opeten… Doe maar! Mjam!

SINTERKLAAS-TIP!
Vorig jaar stroomde op 5 december mijn Instagram-timeline vol met mensen die mijn kookboek cadeau kregen van de Sint. Dat wil ik dit jaar weer. Zullen we er samen voor zorgen? Geef het Gewoon wat een studentje ’s avonds eet Kookboek cadeau aan iemand óf vraag ‘m zelf en post een foto op social media! Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER EEN SOORT VAN TURKSE DINGEN:

4 reacties op “Zelfgemaakte Turkse pizza van gehakt, aubergine, ui, wraps, tomatenpuree, sla en knoflooksaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *