Hoi allemaal! Zaterdag maakte ik me toch een zaterdagse maaltijd klaar… Echt perfecto! Het was groots en vet en lekker en studentikoos en precies goed voor een zaterdag. Het recept komt van mijn zus, dus alle credits voor deze zelfgemaakte Turkse pizza gaan naar haar!
Nodig voor één persoon: 2 grote wraps met knoflooksmaak (rode verpakking, bij mijn Dirk hebben ze alleen deze) – 150gr half om half gehakt – 2 theelepels Has el Hanout (kruiden uit een potje) – 1/2 aubergine – 1/2 ui – 1 klein blikje tomatenpuree – beetje sla – beetje knoflooksaus – beetje geraspte kaas
Snijd de aubergine en ui fijn en bak in olijfolie tot ze mooi bruinig kleuren. Voeg dan het gehakt toe en bak totdat het verkleurd is. Voeg dat de kruiden toe en roer even door. Zet het vuur uit. Smeer twee wraps in met tomatenpuree (gebruik de bolle kant van een eetlepel) en verdeel het gehaktmengsel erover. Het gehakt hoef je niet alleen in het midden te leggen; beleg de wrap alsof het een pizza is. Strooi er een beetje kaas over en zet dan 5 minuten op 150C in de oven.
Doe de sla er op, wat knoflooksaus en vouw dicht. Klaar!
Ik vond dit echt heel erg gruwelijk lekker. Dit is absoluut een recept dat ik vaker klaar ga maken. Man, wat heb ik heeeerlijk gegeten. En nu at ik er dus twee in m’n eentje, maar dat was best veel. Je kunt dus gerust een beetje minder nemen. Maar aan de andere kant is het wel echt heel lekker, dus ga je er toch wel gewoon twee opeten… Doe maar! Mjam!
—
SINTERKLAAS-TIP!
Vorig jaar stroomde op 5 december mijn Instagram-timeline vol met mensen die mijn kookboek cadeau kregen van de Sint. Dat wil ik dit jaar weer. Zullen we er samen voor zorgen? Geef het Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet Kookboek cadeau aan iemand óf vraag ‘m zelf en post een foto op social media! Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM | YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!
Dennis zegt:
In het boek staat er “1 blokje tomatenpuree” en een halve Jumbo vulploeg heeft meegezocht waar de BLOKJES tomatenpuree staan. Uiteindelijk dacht ik dat het wellicht een spelfout was voor blikje 😛
Xavifunky zegt:
mmm ja ben helemaal akkoord met de bovenstaande reactie was super lekker kan dit zeker aan andere 'foodies' aanbevelen 😉
Veerlez zegt:
Ik heb dit nu al 2 dagen gegeten en het is echt heerlijk! 🙂
Laura zegt:
Wat een awesome recept! Ik heb hem vanavond geprobeerd en er echt van genoten. Ik heb er twee gegeten en nu zit ik bomvol 😀 Nomnomnooom x