ISTANBUL – Dag 4 | Dineren bij Solera Winery en cocktails van 360

Mijn laatste blog eindigde bij de heerlijke duik in het zwembad on top of ons hotel. Na dit heerlijke moment, sprong ik onder de douche en ging ik me optutten voor onze laatste avond Istanbul. Voor het diner moesten we nog een leuk restaurantje in de buurt uitzoeken, maar we hadden in ieder geval gepland staan om in bar 360 een cocktail te gaan drinken ’s avonds.

’s Middags waren we natuurlijk naar Istanbul Modern geweest en om daar te komen moet je een wandelingetje maken door de stad, waarbij we over een HEEELE steile weg moesten lopen. Eerst naar beneden, dat ging nog net, maar later ook weer omhoog en damnnn wat een heuvel. Istanbul is echt héél bergachtig. Ga je ooit heen; breng goeie schoenen mee! En trek ze aan ;). Op de terugweg van Istanul Modern, had ik een interessant restaurantje ontdekt. Ik onthield dat ’t iets met de S was en ’s avonds in het hotel vond ik ’t via Google maps; Solera Winery! Een Turkse wijnbar, met typische Turkse wijnen, EN: Mezze! We waren alle andere dagen al op zoek geweest naar een leuk mezze restaurantje. Dat is een soort Turkse tapas. Na een paar dagen heerlijk Italiaans te hebben gegeten, wilden we vanavond echt volop Turks. En we hadden het eindelijk gevonden. Bovendien zag het er hartstikke top uit en had ’t goeie recensies op tripadvisor. Daar gingen we dus een hapje eten :).

We kwamen aan en ontdekten dat er nog slechts één plekje in het restaurantje was. Verder zat het afgeladen vol met locals. Aan het mini tafeltje namen we plaats op stoffen poefjes en lieten we ons verrassen door de Mezzes. De ober, of misschien zelfs wel eigenaar, kwam langs met een dienblad met daarop verschillende koude Mezzes en hieruit mochten we gewoon wat kiezen. We gingen voor een tapenade van tomaat, walnoot en iets wat het spicey maakt (deze was GODDELIJK en ga ik binnenkort eens na proberen te maken), een tapenade van zwarte olijf met feta en pijnboompitten (ook lekker), een prutje van spinazie met ui en paprika (ook lekker), gevulde wijnbladeren met rijst (lekker, maar niet zo lekker als die van de eerste avond) en gevulde aubergine met rijst (en die waren echt Goddelijk). Later bestelden we ook nog warme Mezzes en kregen we heerlijke aardappeltjes, gefrituurde uienringen en loempiaatjes gevuld met iets van ricotta en dille. Mmmm! Erbij dronk ik een verrukkelijke wijn, die de ober had aanbevolen. Oh, en het brood wordt gewoon onbeperkt en gratis aangevuld.

We aten heel lekker, zaten heel leuk in een super sfeervol restaurantje en hoefden uiteindelijk maar 50 lira totaal te betalen. Deel dit ongeveer door 3 en tel er iets bij op, et voila. Damn! Wat een tof plekje!! En wederom op een toplocatie, om de hoek bij Café Ara en de grote winkelstraat. TOF!!

Na ons heerlijke diner gingen we dan door naar 360. Dit is een bar/restaurant/club midden in de winkelstraat, maar dan op de 9e verdieping met een 360graden view over Istanbul. Hier moesten we even heen, maar het viel wel een heel klein beetje tegen. Waarschijnlijk waren onze verwachtingen te hoog én we hadden natuurlijk al een vet tof uitzicht vanuit ons hotel zelf, dat nog even 11 verdiepingen hoger was dan 360. Wél dronk ik er een verrukkelijke cocktail, de Blind melon, van groene meloen met vodka, munt en ijs. Echt heel lekker en heel fris en daarmee perfect voor de zomer. Die ga ik dus zeker eens namaken:)

Toen het wat drukker werd in 360 besloten we weg te gaan. Bovendien was ’t er te duur voor nog een drankje. Het allerlaatste drankje deden we dan nog in het restaurant in ons hotel, op de 20e verdieping. Voor een nog beter uitzicht 😉

En toen zat onze laatste dag er alweer op! Zondag vlogen we terug en konden we dus niet echt meer iets doen. Wél heb ik voor ’t eerst in m’n leven toen vliegtuigvoer gegeten. En hoe dat was, dat lees je in m’n volgende blog!

Sfeerimpressie dag 4:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *