ISTANBUL – Dag 4 | Lunchen bij The House Café

Dag lieve lezers! Inmiddels is het zondagavond en ben ik alweer thuis van m’n tripje naar Istanbul. Ik heb een onwijs leuke tijd gehad, zoals jullie via mijn blog al hebben kunnen lezen. Nu alleen nog even het blogje van gisteren en van vandaag typen, dan is het avontuur compleet:) Istanbul dag 4!

Zaterdag was een behoorlijk relaxte dag. Ik had inmiddels m’n voeten helemaal kapot gelopen, Ianna voelde zich wat ziek en na de avonturen van donderdag wilden we vandaag gewoon even rustig aan doen. Bovendien hadden we al behoorlijk wat gezien van de stad. Zaterdag was de eerste dag waarbij het weer een beetje tegen zat; het regende een mini-beetje en de stad werd meteen een stuk grauwer. Op zoek naar binnenactivieiten dus! Van een collega had ik de tip gekregen om een hapje te eten, lunchen geloof ik, in het Istanbul Modern museum. Dit museum lag op loopafstand (een goeie wandeling wel) van ons hotel en was binnen. Bovendien zou er een mooi uitzicht zijn over de Bosporus. Het proberen waard dus! Nu ga ik eigenlijk nooit naar musea omdat ik geen verstand heb van kunst, niet weet waar ik van hou én musea me gewoon wat saai lijken. Maar we gingen toch en shit, wat was het tof! Ik blijk gewoon echt een enorme liefhebber van moderne kunst! En ik had echt geen idee. Er hing een prachtig groot schilderij in een vette moderne omgeving met een prachtige trap van stalen kettingen en er waren ook artistieke filmpjes te zien. Echt zo tof! Bizar dus, dat ik opeens kunst interessant ging vinden.

Na deze kunst-experience gingen we naar het café dat bij Istanbul Modern zit, maar er was helaas niet echt een lunchkaart. Ianna voelde zich ook echt niet heel erg top en dus besloten we met haar een stuk terug richting het hotel te lopen; kon zij lekker een dutje doen en dan gingen Sofie en ik wel een hapje eten bij The House Café. Dit is een ontbijt-, lunch- en-dinertentje in de grote winkelstraat (Istiklal?) die we al eerder eens hadden bekeken van buiten. En oeiiiii wat een goeie plek om te lunchen! Er stond super veel lekkers op de kaart en we konden echt niet kiezen wat we nou moesten nemen 🙂 Uiteindelijk bestelden we drie lunchgerechtjes; de mini lahmacun pizzaatjes, een mini mozzarella-basilicumpizza en risottoballetjes met pompoen en geitenkaas. Wat ik overigens volgens mij niet lust, geitenkaas. Erbij bestelde ik een zelfgemaakte Ice Tea in Lemonsmaak en we kregen vooraf heerlijk broodjes met olijfolie. The House Café is echt een TOP plek, moet ik je zeggen. God, wat hebben wij lekker geluncht. Super lekkere maaltjes, goeie porties, de Ice Tea was heel apart maar op een goeie manier en we hebben totaal zo’n 18 euro betaald. Met z’n 2en. Voor een enorm uitgebreide lunch. Super lekker en super leuk. En een toplocatie! Je hoort ’t al 🙂 ik ben fan!

Na een heerlijke lunch zijn Sofie en ik dan nog even heerlijk gaan winkelen, omdat de prijzen hier toch iets lager liggen. Zo was er een prachtige jurk van mango die in Nederland 130 euro kost en in Istanbul zo’n 113eu! Nice! Jammergenoeg zat ‘ie niet mooi… Vet interessant voor jullie. Ook liepen we nog een heel eind om bij de Topshop te komen, omdat die in Nederland niet zit, maar die viel behoorlijk tegen moet ik zeggen. Ik wilde er heen voor de tall collectie voor een goeie spijkerbroek, dat wil namelijk nog wel eens een moeilijk ding zijn om te shoppen met mijn 1.84m, maar de broeken die bij topshop hingen en lang leken, kwamen wederom enigszins tot m’n kuiten. Geen succes.

Onderweg kwamen we nog een demonstratie tegen, midden in de winkelstraat, met heel veel politiepannen met enorme wapens, gasmaskers en weet ik wat allemaal niet. Maar ’t leek goed te gaan, dus wij shopten gewoon door ;).

Om een uurtje of vijf vertrok ik naar het hotel omdat ik nog heel graag een duik wilde nemen in het buitenzwembad op het dak van ons hotel. We zaten in het Marmara Pera hotel, waar dus een  verwarmd buitenbad is op de 20e (!!!) verdieping, met een prachtig uitzicht. Hier MOET je gebruik van maken, dacht ik. En dat deed ik dus 😀 (FOTO!). Buiten was het een graad of 8, brr, maar ik trok m’n bikini aan en GENOOT. Super toffe ervaring en echt een om op mijn niet-bestaande-bucketlist af te strepen :).

Na deze heerlijke duik dook ik dan weer onder de verrukkelijk regendouche en ging ik me klaarmaken voor ons laatste avondmaal, wiehoe! We hadden leuke plannen voor de avond en daar ga ik jullie in een volgend blogje over vertellen. Tot zo!

Sfeerimpressie dag 4:


4 reacties op “ISTANBUL – Dag 4 | Lunchen bij The House Café

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *