Leonie’s week 06: op jongerenvakantie in Frankrijk, nieuw servies, truffeltortizza’s en werk

Ola leukste mensen van het internet! Het is woensdagochtend en ik zit bij m’n zus in GRONINGEN! Valentijn vieren met m’n bijna-favoriete-man-van-de-wereld: OSCAR <3. Want Jan zit aan de andere kant van de wereld, bij de Olympische Spelen, woehoeeee. En over Winterspelen gesproken… Ik sloofde me zelf de afgelopen week ook uit op een snowboard op een berg in Frankrijk en ik kan je vertellen: goud. Voor mijn doen dan hè. Jemig; wat ging het LEKKER. En wat was het een topweek!

Ik ga je er nu over bijpraten, maar zeg er wel vast bij dat er nog een uitgebreid reisverslag van Wintersport in Les Orres op mijn blog komt ergens de komende weken. Dus dit is de korte versie. Klaar voor? Let’s go!

Maandag: op Wintersport
Maandagochtend moest ik nog wat laatste dingetjes doen; koffer inpakken, m’n wekelijkse stuk voor Metro schrijven, de laatste dingen afronden. Druk ochtendje! Om 12 uur vertrok ik richting Schiphol, waar ik vriendin Suzanne meette.

opreis
Reispakkie aan en gaan! Ik ben gewoon echt geen charmante reiziger; ik snap niet hoe sommige chicks dat doen, helemaal in een goede outfit op reis. Ik ga voor comfort. Woehaha!

Met Suus ben ik vorig jaar naar Fuerteventura geweest en deze week ging ze lekker met me mee op wintersport. Ik had was uitgenodigd door het toerismebureau van Frankrijk om een jongeren wintersport in Les Orres mee te maken en mán; wat werd dit een leuke week.

heenweg
Let’s go!

We vlogen in 1,5 uur naar Genève en eenmaal daar haalden we onze huurauto op. Wat nog wel even een dingetje was, want ik rij natuurlijk echt NOOIT auto, omdat ik het doodeng vind. En voor Suus geldt hetzelfde. Allebei al járen ons rijbewijs (ik al bijna tien jaar!) en allebei amper rijervaring. En dat gaat rijden in de bergen. Ojee. Maar ik wilde écht geen nee zeggen tegen dit toffe reisje omdat ik bang zou zijn om auto te rijden…

“Daar laten we ons toch niet door tegenhouden Suus?! Dat zou ik echt stom vinden!”

En dus stapten wij op maandagmiddag in onze gehuurde Skoda Fabia om vervolgens 6,5 uur over een rit van 4 uur te doen. Man, oh man. Wat ging dit goed! Ik heb ongeveer 5,5 uur van de 6,5 uur gereden en het ging echt helemaal chill. Over snelwegen (haat ik; al die invoegende mensen en die snélheid), door files (haat ik: ik kan gewoon niet schakelen en sla om de haverklap af (viel overigens in de praktijk best mee), door bergen (haat ik: doodeng die ravijnen in het pikdonker), door Franse dorpjes (mooi!) en kennelijk door een prachtig landschap; maar daar zagen we niets van, want het was pikdonker op de weg. Goed; de heenweg was een rollercoaster van emoties (haha), maar om kwart over 12 ‘s avonds kwamen we eindelijk aan in Les Orres. Tijd om naar bed te gaan. Ka-pot.

Dinsdag, woensdag & donderdag: Snowboarden in Les Orres
Op dinsdag begon onze wintersport echt. We haalden onze skipas en materiaal (ik een snowboard, Suus ski’s) en gingen de piste op. Dat wil zeggen; de eerste dag mocht ik de piste nog niet op, omdat ik nog nooit in een stoeltjeslift had gezeten (überhaupt nog nooit op een echte piste ben geweest, met mijn twee weken wintersportervaring) en niet met m’n board op schoot naar boven mocht. Dag 1 dus alleen nog maar de idiotenheuvel gezien; maar ik vermaakte me er prima.

In de loop van de dagen ging het snowboarden me steeds beter af. Ik nam nog een lesje (en betaalde daar slechts €38 voor, het voordeel van een jongerenvakantie) en kreeg meer vertrouwen in mezelf.

woehoe
Als een blaadje van de Idiotenheuvel

Ik ging nog steeds tergend langzaam de berg af, maar ik ben tenminste op een piste geweest en vond dat HEEL erg leuk! 😀

boarden
Kijk! Een enorme groene piste!
gebied
Dit was het breedste stuk op de groene piste en het was heerlijk. Plus mooi weer! <3

We waren op reis met Husk en er werden allemaal toffe dingen georganiseerd tijdens de trip: dikke Après ski party’s, een snowbarbeque, Where is waldo (Waldo skiet ergens op de piste en je moet ‘m vinden), Tinderen in de stoeltjeslift en naar links of rechts swipen door kant te kiezen aan het einde van de lift (#nice), rodelen, dikke party’s en ook écht een hoogtepuntje vond ik het verwarmde buitenbad op de piste, waar Suus en ik iedere dag gingen Après Skiën. NICE!

zwemmen
Wij zijn ff aan het Après skiën!
waldo gevonden
Waldo gevonden! 😀 😀
apresski
Groetjes uit de Après Ski!

We aten iedere avond lekker in het dorp, Les Orres was een leuke plek en we hebben ons echt goed vermaakt <3. LEKKER!

steakk
Hét voordeel van op wintersport zijn in Frankrijk: steak tartare <3
dorpp
Kijk hoe mooi Les Orres ‘s avonds is!
dorpje
Overdag was dit het uitzicht vanaf de idiotenheuvel. Zo cute!

Vrijdag: op huus an!
Vrijdagochtend pakten we nog even voor het laatst een groene piste. Nog één keertje omhoog en naar beneden. Ging goed!

Daarna pakten we onze spullen in en om 12 uur vertrokken we weer richting huis. Suus begon met rijden; die moest ook echt weer eens autorijden en dat ging goed! Op de terugweg deden we 5 uur over de rit die eigenlijk 4 uur in beslag zou moeten nemen. Maar het was oké. Het was súper mooi weer en we reden inderdaad een prachtige route. Mooi man!

route
Suus in actie en check vooral ook even dat meer op de achtergrond!

Daarna vlogen we terug naar Amsterdam en om 10 uur ‘s avonds was ik thuis. En toen had ik echt gruwelijk veel zin in een turkey stick. De hele week al. Tijd voor SNACKS!

friet
Turkeystick, frikandel speciaal en frietje Oorlog!

Zaterdag: schaatsen, een nieuw servies en Millennium
Zaterdag en zondag moest ik eigenlijk nog werk inhalen wat ik deze week had gemist, maar ik vond het wel even best. Ik was een kleine week op reis egweest, maar wél gewoon als werktrip, dus ik was best druk overdag met van alles. Tijd voor weekend dus 😀

Ik lag zaterdag ultralang in bed om schaatsen te kijken. LOVE it. Keihard appen in de familie app, omdat iedereen fanatiek aan het kijken was.

Verder kreeg ik zaterdag een ENORM pakket toegestuurd van Cookinglife.nl. Jan en ik kregen een prachtig en enorm nieuw servies van ze toegestuurd. En ik ben er echt zo onwijs blij mee. Jullie zullen het de komende tijd hier op mijn blog zeker wel voorbij zien komen. Oh en omdat ik op Instagram duizend vragen kreeg: het is een servies van Cookinglife.nl, van de lijn Cosy & Trendy en van het merk Salt & Pepper! En ik geloof dat het uit productie gaat, dus snel wezen met bestellen… 😀

servies
Ik ben hier zo insane blij mee. Ik was al een tijdje op zoek naar natuurlijk ogende borden met zo’n opstaande rand en dit is precies wat ik prachtig vind. Wát een mooie set, lucky basterds die we zijn!
pakket
Kijk: dit was een flink pakket! Oh én dit is de nieuwe tafel!! 😀

Daarna dook ik de bank op met nacho’s en guacamole (LIEFDE) ennnn m’n tweede boek van de Millennium Trilogie. Jemig; deze week werd er iemand in het boek vermoord en toen kon ik niet stoppen met lezen. Nu heb ik alweer bijna het tweede boek uit, shit. Gelukkig heb ik deel 3 al in huis :D. linkje

nachos
Nacho’s en lezen!
pulled
Zaterdag dook ik de keuken in voor pulled chicken. Het recept vind je hierrrr.

Zaterdagavond stond in het teken van lekker koken, een klein beetje werken en vooral heel veel dingen terugkijken op tv: vier handen op één buik, DWDD met Britt, Floortje naar het einde van de wereld. The Voice.. Haha!

Zondag: SVEN HEEFT GOUD & Jan was erbij
Zondagochtend had ik de wekker gezet voor de 5km schaatsen van de mannen. Jan was hierbij (is al járen goed bevriend met Sven) en we moesten ‘m natuurlijk even op tv spotten. Maar het was ook echt réte spannend omdat Sven echt die gouden plak verdiende. EN HE DID IT! Oh man, wat was dit heerlijk om te kijken. En achteraf was er héél erg lang een feestende Jan op televisie te zien, hahaha! Man, wat kreeg ik veel berichtjes van mensen die ‘m spotten. Woehahah!

janop
Oscar spot Jan!

De rest van de dag ruimde ik het huis lekker op, deed ik wat administratie en werk ennnn begon ik stiekem al met dingetjes opruimen en verplaatsen omdat Jan binnen nu en 2 weken bij me woont 😀 😀 😀

kast
Even de keukenkastjes opnieuw inrichten met het nieuwe servies. Heb trouwens ook een paar weken geleden nieuwe wijnglazen gekocht, van Scott Zwiesel <3

Zondagavond dook ik nog ff de keuken in voor truffeltortizza’s (mjam) en ‘s avonds had ik weer een bankhangavond. Hoewel ik eigenlijk moest werken. Maar hey: weekendvibes.

tortizz
Tortizza’s met truffelpaddenstoelen, spekjes, rode kool en meer!

En dat was alweer mijn afgelopen week… Een beetje een kort verslag omdat de week vooral in beslag werd genomen door de Wintersport en zoals gezegd komt dat echte verslag ergens de komende weken nog online. 😀 Nice!

Verder heb ik nog een vraag voor jullie; ik krijg nog steeds wekelijks lekker veel pakketjes toegestuurd met nieuwe producten en toestanden en ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Het is te veel voor Insta Stories, ik vind het ook vrij veel om allemaal in m’n wekelijkse dagboek te doen, maar ik twijfel ook of het wel leuke content is om er een hele blogpost aan te wijden. En nu ben ik benieuwd naar jullie suggesties. Wat zouden jullie doen? Gewoon achterwege laten? Een aparte blogpost of video? Een insta post? Op Insta stories gooien? Laat je suggestie hieronder achter!

Om even een beeld te schetsen; ik heb op het moment op mijn pakketjes-plank nog staan (van de afgelopen weken): bonbons van een of ander merk, notenhapjes van Bites We Love, een boek en chocoladereep van Tony’s Chocolonely, een kookboek voor koken met zakjes + een stuk of 6 van die zakjes (merk weet ik ff niet uit m’n hoofd), Mango chutneys van een mooi merk, een boek, nieuwe granola’s en toegestuurde thee. Ben benieuwd of jullie geïnteresseerd zijn in content hierover en op wat voor manier dan.

Dat was ‘m voor deze week! Inmiddels is het dus woensdag in week 7 en ik heb echt een TOP week. Maandag en dinsdag bij m’n ouders in Assen, woensdag met Sas en Oscar in Groningen, donderdag en vrijdag ga ik met Laura chic uit eten in de Achterhoek, zaterdag haal ik boyfriend weer op van Schiphol en zondag ga ik denk ik rete burgerlijk met Jan naar… IKEA. Jaja, shit is getting real. WOEHOE! Ik spreek je volgende week!

Benieuwd wat ik deze week allemaal gegeten heb?
Deze week zijn er blogs online gekomen met recepten voor bao buns, pasta met oventomaten, courgetti met Mediterraanse vis, banaanpannenkoekjes en tortizza’s met truffelpaddenstoelen. Lees dat!

Meemaken wat ik door de week nog meer doe?
Volg me via INSTAGRAM.com/Lterveld. Yes baby: dagelijks insta stories (maar ho ho, niet te veel hoor) en bijna iedere dag wel een kiekje uit m’n leven. Vet gezellig!

Bestel hier mijn derde boek TOFFE TOSTI’S via Bol.com, bestel hier mijn eerste of tweede boek.

GROETJES!

15 reacties op “Leonie’s week 06: op jongerenvakantie in Frankrijk, nieuw servies, truffeltortizza’s en werk

 • Ik ben het ermee eens zoals de meeste hier reageren. Het is leuk om eens in de zoveel tijd een unboxing video te zien of een blogpost met de leukste/raarste/grappigste/stomste producten te lezen. Het is misschien wel leuk om niet alleen te laten zien wat je leuk vindt, omdat jij juist leuk bent met je eerlijke mening over alles. Dus misschien dat je iemand random zoveel pakketjes laat kiezen, misschien juist via je instastory, en dat je dan filmt wat je opent 🙂

 • Maureen zegt:

  Unboxing video’s zijn echt heel leuk! Pakketjes opsparen en dan allemaal tegelijk uitpakken. We zien dan je reactie, wat het allemaal is etc. En als je er iets lekkers mee maakt lezen we het wel terug op je blog! 🙂

 • Hoi Leo!

  Ik vind unboxing video’s echt heeeeel leuk, maar is leuker om het apart te doen op de blog en dan misschien wel met video. Ik heb namelijk een paar weken terug iedere dag met een bepaald liedje wat bij een bepaalde verpakking Granola hoorde in mijn hoofd gezeten (nu weer overigens), omdat deze zo vaak voorbij kwam op Insta Stories haha!

 • Hee Leo, unboxing videos zijn toch wel mijn guilty pleasure. Misschien niet bij elk pakket, maar gewoon eens in de 6 weken ofzo een top 10 producten? Hoewel ik live unboxing ook juist leuk vind, omdat je dan ook misschien juist spul ziet waar je niks mee kan hahaha.

 • Hee Leo,

  Wat een gave week weer en wat een schattig neefje 😉
  Ik zou het wel leuk vinden dat je een keer in de zoveel tijd (eens per maand ofzo) een blog of video doet waarin je een paar top en flop producten laat zien (dat hoeft niet alles te zijn, maar gewoon een aantal dingen die jij echt super tof en super stom vindt)
  Dan laat je een beetje zien en weten wij ook meteen wat we in de supermarkt moeten laten liggen omdat t gewoon niet te eten is bijvoorbeeld 😉
  Heel veel plezier met het gaan samenwonen de aankomende weken 🙂

 • Malinda zegt:

  Leuk weekverslag weer! Heerlijk wintersporten, tip; rode piste is op een snowboard eigenlijk makkelijker als de groene????.
  Een unboxing/proefvideo van al je gekregen producten!

 • Misschien een keer in de zoveel tijd (week/ 2 weken/maand) de producten noemen die jij het leukst vindt/het benieuwds naar bent! Het lijkt me wel leuk om te zien wat voor nieuwe producten er op de markt komen 🙂

 • Wat een heerlijke week weer! Miss kun je een pakketjes artikel maken? Lijkt mij wel leuk om nieuwe dingen te ontdekken. maar via Instastories ook prima! <3

 • Een unboxing en proefvideo! Dan kan je de hapjes en dingetjes die direct te eten zijn meteen met jouw oordeel aan ons laten zien, zodat wij weten wat jij er van vindt! En de andere dingetjes dan ook gewoon laten zien natuurlijk!
  En anders een blogpost, vind ik ook altijd leuk 🙂

 • Wat leuk om te lezen allemaal! Misschien een idee om 1x per maand ofzo een blog te schrijven waar je over de leukste of een paar hele toffe en hele stomme/ rare producten schrijft?

 • Hey! Wat leuk om allemaal te lezen weer & ben heel benieuwd naar je reisverslag. Over de unboxings, misschien de leukste eruit pikken en die in je instastory? Of alles filmen en wekelijks een compilatievideo op je YouTube channel met een link in je instastory? Vind het wel altijd superleuk om te zien! ????

 • Caroline zegt:

  Hee Leonie!!
  Ten eerste, wat fijn dat je weer een beetje bent opgeknapt van je dipje vorige maand, super goed dat je je weekenden meer vrij houdt!!
  Wat betreft je vraag, ik zie niet echt meerwaarde in een aparte blog van dingen die je gekregen hebt tenzij je het categorisch doet en zegt: van alle mangochutneys (waarvan ik deze en deze heb gekregen en deze heb gekocht) vind ik deze het lekkerst. Maar ook dat zou ik dan alleen van bepaalde producten doen die echt fijn zijn om gereviewd te worden. EN alleen doen als je daar zelf blij van wordt. Want dat is eigenlijk het liefste waar ik over lees: dingen waar jij enthousiast van wordt. Dus zoals je nu in je weekblogs en instastories soms super blij bent met iets, dan zou ik het delen. En alle andere bonbons, granola’s en theetjes zou ik lekker zelf op eten/delen met Jan, weggeven aan vrienden of gewoon wegpleuren. Groetjes Caroline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *