Leo’s leven 116: wijnproeverij met de kelderwijnen, eetclub en m’n nieuwe favoriete tuincentrum

Goedemorgen leuke mensen en welkom op zaterdag! Ik had gister een bijzonder chaotische dag, waardoor het niet lukte om mijn dagboek te schrijven, maar hoe lekker is het om op een regenachtige zaterdag nog ff bijgepraat te worden over de afgelopen week? Ik heb je van alles te vertellen over de wijnproeverij met oude wijnen uit de kelder van de bouwval, over pensionada zijn op woensdag in een geweldig tuincentrum, over onze nieuwe eethoek, over bezoekjes aan vrienden, over m’n eetclub. Oh en ik heb heus ook gewoon gewerkt. Kortom; genoeg te vertellen! Ga er lekker voor zitten en dan praat ik je bij over mijn afgelopen week…

Dinsdag:
Dinsdag was een lekker werkdagje waarbij ik me tot 4 uur bezighield met m’n dagboek, mails, campagnes en de podcast kwam online. Vrij cool was ook dat de nieuwe podcastaflevering in een lijstje met best beluisterde podcasts binnen het genre ‘vrije tijd’ op plek 15 stond! Dat vond ik echt vet 😀

’s Middags kregen we een levering van Lumz. Dat is een hele leuke interieurwinkel in de buurt van Utrecht en ik heb er vorig jaar eens een samenwerking mee gedaan waarbij ik 1 minuut door de winkel mocht rennen om spullen te verzamelen en daar dan een stijlkamer van te bouwen. Die video kan je hier zien (en is vrij hysterisch, maar heel leuk). Vanuit die samenwerking had ik nog shoptegoed open staan en daarvan kon ik nu twee nieuwe eetkamerlampen kopen.

In ons vorige huis hadden we een gewellllldige eetkamerlamp die ik nog steeds PRACHTIG vind, maar we laten binnenkort in de woonkamer houten latten langs de trap plaatsen en dat leek teveel op hoe de lamp er ook al uitziet. Dus de lamp past niet echt meer in het geheel en dus wilden we iets nieuws.

Na lang twijfelen – we hadden vooral de Vertigo lamp op het oog, maar die is wel echt schreeuwend duur – kwam ik deze twee paaaaarels van HK living tegen bij Lumz en zag ik het helemaal zitten. Dit wordt zoooo vet. We gaan ze volgende week ophangen :D.

Verder heb ik ’s middags samen met Jan de benedendeuren eindelijk geschilderd. Die moesten nog spierwit en hoogglans gemaakt worden, zoals al het andere hout in huis. Vet nice!

En terwijl Jan de keuken in dook om burgers te bakken, ben ik lekker aan het begin van de avond in bad gegaan. Wat heerlijk, wat een goede afsluiter van een vet fijne dag.

Woensdag:
Op woensdag begon m’n dag met wat interieurfoto’s maken voor samenwerkingen. Helaas hield m’n spiegelreflexcamera ermee op, wat wel echt sad is, want op de Azoren ontdekte ik hoe fijn hij nog steeds fotografeert. Maar dat was volgens mij een beetje z’n laatste adem en nu is het over. Ik breng ‘m binnenkort even bij een fotozaak en ben benieuwd of zij er nog iets mee kunnen… Maar goed; interieurfoto’s dus, met m’n iPhone dan maar 😀

Rond lunchtijd had ik afgesproken met vriendin Suus om daar nog even langs te gaan in haar nieuwe huis én om haar nog even hoogzwanger te zien. We lunchten tosti’s in haar gewellllldige huis in ’s Gravelande en het was echt super gezellig. De tijd vloog voorbij en twee uur later moest ik echt door, want ik had nog allemaal plannen die dag.

Zo reden we op de terugweg van Suus langs Aalsmeer en daar heb ik me toch een hoop extatische gevoelens beleefd, mijn hemel. De hemel; daar waren we.

In onze zoektocht naar een grote plant voor in de woonkamer (we waren al bij Dekatuin Haarlem en Tuincentrum Osdorp geweest) kreeg ik van een volger de tip om eens een bezoekje te brengen aan Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer. Daar hebben ze een groot aanbod planten en dus ook heel veel grote planten. En naar het schijnt; betaalbare potten. Dat moesten we met onze eigen ogen zien.

En mensen oh mensen, we kwamen echt terecht in de plantenhemel. Op woensdagmiddag liepen we daadwerkelijk alleen maar tussen pensionada’s in een tuincentrum (haha) en het was fantastisch. Zoooo’n groot tuincentrum, zo’n enorm aanbod aan planten, zo ontzettend veel keuze in mooie grote planten en de prijzen waren ook echt fan-tas-tisch.

Zo hebben we uiteindelijk een geldboom gekocht voor 50 euro, een mooie pot erbij en potgrond en in totaal was ik 101 euro kwijt. Geld dat ik nog had liggen van m’n verjaardag in maart, toen ik aan m’n ouders een bijdrage vroeg voor een grote plant in de woonkamer.

Oh, ik ben ZO blij met de plant! En met deze ontdekking van een nieuw favoriet tuincentrum. En ik kan echt niet wachten tot ze een kerstafdeling gaan opbouwen. Hou me tégen. #kneuterlife.

Nou, dat duurde allemaal veel langer dan gepland, dus ik zou eigenlijk ’s middags nog een preview maken voor een campagne – ik mag een lekker recept klaarmaken met een tof product -, maar daar had ik echt ff geen tijd (of puf) meer voor.

’s Avonds dook ik de keuken in voor een stampot boerenkool met worst en daarna zijn we nog naar vrienden in Soest gereden. Die zijn net verhuisd naar een prachtig huis en ik had de housewarming gemist, dus tijd om daar ook nog even op bezoek te gaan. Vet nice <3.

We namen nog even een verlaat housewarming cadeau mee. Dit kunstwerk had ik een hele tijd geleden gespot op Werkaandemuur.nl en past perfect bij deze vrienden (die veel tennissen (of tennisten, totdat ze een nieuwe huis kochten haha). Ze waren er heel blij mee volgens mij :D.

Donderdag:
En toen was het donderdag en was het eigenlijk pas mijn vrije dag; terwijl ik me gister al ontzettend vrij had gedragen, haha. Op donderdagochtend deed ik een paar dingen voor werk, maar daarna was het tijd om te gaan klussen. De architraven en plinten stonden op de planning en de deuren moesten nog een laagje verf. Samen met Janneman ging ik aan de slag.

’s Middags hadden we een leuke afspraak voor een nieuw project in Haarlem – daarover later meer – en daarna dook ik nog even de winkelstraat hier in de buurt in om een nieuwe outfit te scoren. Ik was ontzettend klaar met m’n zomerkleding die niet echt meer paste, maar merk ook dat m’n herfstkleding óók wat strak begin te zitten. Ja, m’n slobbertruien passen nog prima, maar de broeken die eronder moeten zitten toch wat krap hahaha. Bij deze kan ik de mythe dat je fit wordt van verbouwen, absoluut ontkrachten. De thuisbezorgd-maaltjes en het niet sporten hebben alleen maar meer Leo gecreëerd; en dan heb ik het niet over spiermassa. Maar helemaal niet erg, het betekent vooral: tijd om te shoppen. En dus ging ik ff een paar winkels langs, om met lege handen thuis te komen want niets zat lekker of paste goed. Sad.

Leuke trui, maar de mouwen beginnen op de verkeerde plek na m’n schouders.

’s Avonds ging ik een hapje eten met m’n Haarlemse eetclub bij Fortuyn in Haarlem en dat was echt super gezellig. Vet fijne avond waarbij we uitgebreid moesten bijpraten over de trouwerij van een van de meiden, de wandelreis van een ander en de zwangerschap die bijna ten einde loopt van weer een ander. Ik vind het nog altijd zoooo leuk dat ik drie jaar geleden die oproep op Instagram heb gedaan om een eetclub te vinden in Haarlem, om m’n sociale leven hier wat uit te breiden. Echtttt gezellig :D.

Vrijdag:
Op vrijdag ben ik wel weer fatsoenlijk aan het werk gegaan, maar verliep het allemaal zeer chaotisch. ’s Ochtends stond ik foto’s te maken van onderbroeken (daarover later meer haha), ’s middags liep ik tussen 88 bejaarden (thema van de week) in de supermarkt te zoeken naar producten die ik nodig had voor een recept dat ik per se wilde maken (maar ik vond het niet en toen was ik hangry en verging de wereld).

’s Middags ben ik maar de keuken in gedoken om mezelf zen te koken en alvast een lekker maaltje voor ’s avonds te maken. Tussendoor beantwoorde ik mails en dingen en wilde ik m’n dagboek schrijven, maar er kwam nog een vriendin langs en toen werd opeens de nieuwe eettafel geleverd en voor je het weet was het 5 uur en zat ik aan de borrel met vrienden, want…. vanavond hadden we de wijnproeverij op de planning met de wijnen die we op de eerste klusdag vonden in de kelder van de bouwval :D.

Maar voordat ik daarover vertel: de nieuwe eettafel!! We hebben een nieuwe eettafel! En hij is ZO GEWELDIG MOOI. We zijn gegaan voor een tafel die je helemaal zelf kan ontwerpen, van Kas 20. Zo hebben we nu een massief eiken blad van 2.80 bij 90 cm, met afgeronde hoeken en een prachtige poot die alleen aan de zijkanten zit. Het is een hele cleane en rustige tafel en ik vind hem zoooo mooi. Kan niet wachten om er volgende week lampen boven te hangen én we moeten nog even twee extra eetkamerstoelen scoren. Wat wel een beetje ruk is, want we weten nog niet of we onze huidige stoelen wel willen houden. Maar naja; we zien wel hoe we het oplossen (als iemand ervaring heeft met het verven van velours stoelen: ik wil alles van je weten).

Goed; dan dus die wijnproeverij… ik maakte lekker stoofvlees en een vegetarische paddenstoelenstoof en om 6 uur waren onze vrienden er, zodat de wijnproeverij kon beginnen.

Via een aantal experts in de wijnhandel had ik informatie ingewonnen over de wijnen die we hadden gevonden in de kelder. De kelder die dus helemaal op geen een bouwtekening vermeld staat en ook niet op funda stond, toen we het huis kochten. Die kelder waar dus nog 11 flessen wijn lagen uit 1972 tot 1979. En die flessen gingen we vandaag eens even opentrekken.

En dat was echttt een topavond. Ik had van te voren verwacht dat alles goor zou zijn en had de hoop dat er misschien nog één lekkere wijn tussen zou zitten, maar niets bleek minder waar. Er waren echt best wel veel echt oké wijnen, er waren twee écht smerige wijnen en één echt lekkere: de Chateauneuf-du-pape uit 1978. Dat is de enige die echt is opgedronken. Veel van de rest is toch in een spuugemmertje beland. Maar hey; het was een proeverij, dus dan mag dat :D.

Inmiddels is het zaterdagochtend en ben ik met een kater wakker geworden, maar niet van gisteravond. Tedmans zat alweer lekker op m’n borst te chillen deze ochtend. Heel lekker; zo’n kat van 6 kilo op je longen #goedemorgen, haha.

En terwijl de regen nog tegen het raam tikt, maar ook de zon al een beetje naar binnen schijnt door het slaapkamerraam – ik lig dit in bed te typen – verheug ik me enorm op komend weekend. We gaan lekker naar mijn ouders in Assen en vieren daar ook meteen de verjaardag van mijn zus. Helemaal zin in. Morgen gaan we nog even langs de ouders van Jan en daarna is het tijd voor een nieuwe werkweek. Die hopelijk ietsss meer in het teken staat van werken. Maar hey; je meid is net terug van vakantie; ik moet de balans gewoon weer even vinden :D.

Tot dinsdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

5 reacties op “Leo’s leven 116: wijnproeverij met de kelderwijnen, eetclub en m’n nieuwe favoriete tuincentrum

  • Mocht je jullie “vorige” hanglamp kwijt willen. Geef me een seintje. Het is zo’n beauty!

    En genieten dat je dagboek er weer is 🙌🏻.
    Ben zo benieuwd naar jullie verdere inrichting.

    De vegetarische paddenstoelenstoof gaat nu in m’n mandje voor de volgende thuisbezorging van de Appie haha. Daar is het wel weer voor.

      • Ik snap je helemaal. Wie weet als alles straks af is of nou ja beter gezegd de kamers “af” zijn en je de ruimte ziet dat je denkt hey daar past ie ook 😉.

        Als dat niet zo is hoop ik het ergens te lezen en wie weet.

        Nogmaals van harte met jullie zwangerschap. ❤️

  • Misschien een idee om stoelhoezen te zoeken of zelf te maken voor de stoelen? i.p.v. het te gaan verven? velours kan van katoen worden gemaakt of is een mix van stoffen -> even checken 😉 aangezien synthetische stoffen zich niet laten verven aka dat mislukt… ) en dat is natuurlijk zonde van de tijd & geld. Is een idee….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *