Leo’s leven 166: nieuwe auto, cocktails en yoga

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 15 augustus! Weet je dat ik gewoon precies één jaar en één dag geleden zwanger raakte van Morris? Wauw, echt bizar dat dat alweer / pas een jaar geleden is. Echt zo’n bizar idee dat ik nu gewoon moeder ben en een kind heb en dat het ergens ook gewoon voelt alsof ik nog helemaal dezelfde meid ben? Maar nu wel een die een zwangerschap heeft meegemaakt én een kind op de wereld heeft gezet. Bizar.

Anyway ik dwaal nu al af. Het is tijd om je bij te praten over mijn afgelopen dagen en die zijn echt voorbij gevlooooogen. Man, wat gaat de tijd toch snel. De afgelopen dagen stonden in het teken van een heerlijke middag in Amsterdam met m’n schatje, een nieuwe auto, cocktailnight met vriendinnen, buitenkeuken-klussings, een zondag met familie (en een kater), yoga en meer. Lees je mee?

Vrijdag: zonnebrillen passen in Amsterdam
Ik begon m’n vrijdag om 9 uur in de wachtkamer bij de bekkenfysio, waar bleek dat ik twee uur te vroeg was voor m’n afspraak van 11 uur. Parentlife = chaoslife. Dan maar weer terug naar huis om te werken.

En werken deed ik, want het was echt een druk ochtendje. Terwijl de lokale Albert Heijn stond af te fikken, hield ik me bezig met twee campagnes, de hometour voor interiorjunkie.com, m’n dagboek en twee recepten.

Om 11 uur was het dan tijd voor mi’n afspraak bij de bekkenfysio en dat was weer fijn. Ik heb nog heel erg veel spanning op m’n bekken sinds de zwangerschap & bevalling en nog niet echt ontdekt hoe ik dat weer ontspannen krijg. De ademhalingsoefeningen die ik de afgelopen weken heb gedaan, zetten nog niet echt zoden aan de dijk, dus nu kreeg ik het advies mee om algeheel meer ontspanning te zoeken. En dat is moeilijkkkkk man, als nieuwbakken ouder. Ik merk echt dat ik continu bezig ben met Morris en of het wel goed gaat/of hij wel goed slaapt. Geen wonder dat een plek die wat krampachtig voelt, op zo’n moment maar moeilijk de ontspanning kan vinden. Dus op advies van m’n bekkenfysio ga ik het yoga’en weer oppakken. En ik boekte meteen een massage voor mezelf van anderhalf uur. Tijd om te relaxen!!

Na de lunch kwam de oppas bij ons over de vloer om zich over Morris te ontfermen, terwijl Jan en ik een middagje naar Amsterdam gingen. Dat was mijn verjaardagscadeautje voor hem; een zonnebril uitzoeken in Amsterdam. En zo geschiedde.

Erg leuk maar ook erg merk-opzichtig.

We hadden echt een vetttttttt leuke middag met elkaar. Vet gezellig met de trein, toen ff shoppen bij de Bijenkorf (niet geslaagd), daarna met de Felyx huurscooter naar de sample sale van Dick Moby in de Two Chef’s bar in Amsterdam West en daar slaagde Jan super goed voor twee prachtige zonnebrillen. Daarna nog ff het terras op voor een biertje en een snack en toen snel met het scootertje terug naar de trein om de oppas op tijd af te lossen. Wat een heerlijke middag was dit <3.

Nadat Morris naar bed was gebracht en ik een Ceaser Salade van Green Chef had klaargemaakt, stapte ik op de fiets naar het centrum van Haarlem, voor een cocktail-avondje met m’n vriendinnen.

We streken neer bij Wigbolt en dronken er heerlijke cocktails. Oh wat was dit een fijn avondje. Echt helemaal van genoten <3.

Zaterdag: baby-dag <3
Op zaterdag had ik lekker een hele dag met m’n kleine schatje. Jan ging aan de slag met de buitenkeuken om in een nieuwe aflevering van Maatwerk met Jannie de Big Green Egg passend in de keuken te krijgen en ik ontfermde me de hele dag over Morris.

Gelukt!

Dat betekende: veel chillen op de bank, veel dutjes doen samen, veel spelen met zwart-wit boekjes en 2 uur met hem op een donkere babykamer zitten voor z’n middagdutje. En ik vond het echt heerlijk.

Wij keken toe hoe Jan aan het klussen was <3

En ja: Jan en ik hebben de afspraak gemaakt dat Morris niet meer herkenbaar online komt sinds hij naar de opvang gaat. Dat voelt toch een stukje fijner, ook al vind ik het natuurlijk ook jammer, want je moest eens weten wat een heerlijke pretbek er onder deze blur verstopt zit.

‘s Avonds toen Morris weer op bed lag ben ik lekker in bad gegaan en had ik echt even heerlijk de tijd voor mezelf, terwijl Jan beneden aan het borrelen was met vriend Jort. Ik sloot later aan en het werd per ongeluk een avondje met nét iets teveel wijntjes, maar het was wel een heeeele fijne avond.

Zondag: familiedag
Op zondag had ik echt moeite met de dag; pfoeee. Had ik nou een kater? Wel echt een rare dan, want ik was helemaal een beetje draaierig en had dat gevoel de afgelopen dagen al wel vaker gehad, maar nu was het echt erger. Nou goed; ik kon er niet echt aan toegeven, want ik was de hele ochtend met Morris in de weer. Samen met Jan overigens, want Snorremans zat niet helemaal lekker in de wedstrijd en had ons allebei nodig om chill te zijn.

En dus wandelden we al om half 9 ‘s ochtends door Haarlem Noord met baby, hahaha. Wel gezellig tho. We haalden ff een koffietje bij Cleeff, gingen langs de bakker, gaven plantjes water bij vrienden die op vakantie waren. En zo was het best wel een lekker en gezellig ochtendje.

‘s Middags deed Jan Morris op bed en kon ik heel ff een powernapje op de bank doen. Het huis was een grote teringzooi en er moesten nog boodschappen gedaan worden voordat de familie ‘s middags op de stoep zou staan voor Jans verjaardag, maar ik moest echttttt ff tukken.

Wat niet lukte trouwens; echt sad. Maar daardoor wel ff ee halfuurtje kunnen uitrusten. En toen weer door.

Om 3 uur stond de familie op de stoep en hadden we een heel gezellige tijd met elkaar. Iedereen bleef eten en om een uur of 8 was iedereen weer weg. Morris lag inmiddels op bed en dus was het tijd voor… yoga!! Want daar moet ik dus wel even tijd voor gaan maken in m’n leven.

Maar oh oh oh, wat was dit een fijne afsluiter van de drukke dag. Helemaal lekker rustig en prikkelarm in de woonkamer met een kaarsje aan, yoga-muziek, een fijne outfit (oké misschien niet helemaal want mijn GOD wat zat mijn yogabroek strak rondom m’n buik, helemaal niet comfi) volgde ik een lesje van Yoga with Adriene.

Daarna vond ik ook eindelijk de rust in m’n lijf om eens even lekker een boek te lezen op de bank, in plaats van op m’n telefoon te scrollen. En de algehele belevenis was geweldig. Na 5 pagina’s boek lezen viel ik in slaap en ben ik lekker in bed gaan liggen. Het was half 10 en ik sliep meteen. Heer-lijk.

Maandag: een nieuwe auto!
Maandag was vervolgens echt een heerlijke werkdag. Helemaal lekker in balans; ‘s ochtends begon ik in m’n nieuwe planner, daarna was het tijd voor wat huishoudelijke klusjes én reed ik de auto door de carwash terwijl ik zelf lekker een podcast luisterde. Daarna ging ik aan de slag met mailtjes die maar bleven hangen in m’n mailbox, deed ik wat belastingzaken en bestelde ik tegels voor de buitenkeuken :D.

Om half 3 haalden we Morris op van de opvang, zodat hij naar de chiropractor kon voor z’n voorkeurshouding en daarna snelden we met z’n allen naar Zaandam voor de wisseling van onze auto.

We leverden onze Ford Fiesta – waar we ruim een jaar in hebben gereden – in voor een Ford Puma. Echt een geweldige auto, die we al eerder hebben gereden. Nu met kind is alle extra bergruimte zeer welkom en die Puma is echt een koning als het gaat om bergruimte. Vooral door de extra ruimde ónder de kofferbak, in de vorm van een megabox. Echt chill.

Het was trouwens onze eerste zakelijke meeting waarbij Morris mee ging en dat was een interessante situatie hahaha. Even schakelen tussen een baby tevreden houden en ook gewoon zakelijke afspraken met elkaar kunnen maken, maar het was even niet anders. En ik was blij dat we Snorrie gewoon mee konden nemen, omdat we inmiddels al zo lang samenwerken met Ford dat dat niet zo gek was. Echt fijn.

Na een uurtje bijkletsen ruilden we de auto’s om en nu zijn we dus (weer) trotse bestuurders van een Ford Puma St-line. ZOOOOO blij mee <3.

Eenmaal thuis was het voor Morris hoog tijd om naar bed te gaan na een intensief dagje. Ik dook ondertussen de keuken in om eindelijk weer eens een leuk recept voor mijn blog klaar te maken (komt vandaag online!) en ‘s avonds stond weer in het teken van opruimen en daarna yoga’en in de woonkamer. Daarna nog even een boekje lezen op de bank en toen weer vroeg naar bed. Wat heerlijk <3.

Inmiddels is het dinsdagochtend (INSANE HOE ERG DE TIJD VLIEGT) en ben ik lekker in m’n eentje thuis aan het werk. Ik heb echt een vet goede planning qua werk gemaakt gister, waardoor ik precies weet wanneer ik wat moet doen en daardoor heb ik echt de ruimte om rustig aan te werken. Dat je niet de hele tijd denkt ‘oh maar ik moet ook nog dit en dat en dat’; nee, ik heb gewoon precies ingepland wanneer ik wat doe en dat geeft zoooo’n rust.

Zo veel rust zelfs, dat ik straks gewoon ingeplande tijd heb voor een massage! Ik heb een massage geboekt van anderhalf uur (de bekkenfysio zegt dat ik meot ontspannen, dus dan neem ik dat erg serieus hahaha) en daar kijk ik enormmmm naar uit. Verder heb ik een heerlijk werkdagje, dus ook daar zin in.

De komende dagen staan in hEt teken van… Barbie!! Ik ga eindelijk naar de film toe morgen! En verder ben ik gewoon lekker aan het werk en heb ik morgen een fulltime Morris-dag. Zin in! Ik spreek je vrijdag weer. En vergeet zo niet ff dat recept te checken van m’n zomerse stamppot van gisteravond. Ik denk dat die inmiddels wel online is gekomen, als jij dit hebt gelezen.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *