Hallo leuke mensen en welkom bij echt een vetttt lekker zomers receptje. Ik ben gister de keuken in gedoken om een zomerse stamppot rucola klaar te maken en maakte daarbij gevulde champignons met kruidenroomkaas. Het is een super simpele maaltijd om te maken en ik vond het echt onwijs lekker.
De totale bereidingstijd is 35 minuten, maar dat komt omdat de champignons 30 minuten in de oven moeten. Qua handelingen ben je echt in 10 minuten klaar met dit gerecht. Lekker simpel dus.
De stamppot rucola maak ik extra zomers door er een beetje appel en ui door te stampen. Of in mijn geval; roeren, want ik gebruik altijd Maggi aardappelpuree uit een zakje voor m’n stamppotrecepten. Echt mijn guilty pleasure is dat. Maar boeiend: het is een super makkelijk product en ik vind het super lekker.
Hou jij niet zo van aardappelpuree uit een zakkie? Dan kan je natuurlijk ook gewoon zelf aardappels stampen (gebruik dan aardappels, een beetje (plantaardige) melk, (plantaardige) boter en breng op smaak met zout en witte peper) offff zo’n bakje verse aardappelpuree uit het koelschap van de supermarkt gebruiken. Jouw keuze!
Oké mensen; zijn we er klaar voor? Let’s stamppot rucola!
Stamppot rucola met gevulde champignons
Ingrediënten
- 250 gr champignons
- 1 kuipje garlan verse roomkaas met kruiden
- 2 zakjes Maggi aardappelpuree a la minute alleen water toevoegen
- 2 handen rucola
- 1/2 rode appel
- 1 ui
- 150 gr tuinerwten (diepvries)
- witte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Knak de steeltjes van de champignons.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Vul de champignons met een theelepeltje met de kruidenroomkaas. Stop ze helemaal vol. Strooi er wat peper over (normale peper)
- Bak de champignons 30 minuten op 200C in de oven.
- Maak ondertussen de stamppot vast klaar; het is prima als je de stamppot lauw-warm serveert. Begin met het snijden van de ui; in ringen.
- Bak de ui in een koekenpan met een beetje olijfolie glazig. Voeg dan de bevroren tuinerwten eraantoe en bak even mee tot er een beetje goudbruine plekjes op komen.
- Meng aardappelpuree uit een zakje met kokend water tot een aardappelpuree en doe het dan in een grote kom.
- Snijd een half appeltje fijn en roer door de warme puree.
- Voeg ook de tuinerwten en ui toe aan de puree en roer door elkaar. Breng op smaak met witte peper.
- Roer als laatste de rucola door de stamppot.
- Serveer de stamppot met de gevulde champignons. Eet smakelijk!
En dat was dus een SUPER lekker recept. De stamppot rucola was qua smaak gewoon echt lekker zomers en ik vond het chill dat ik wat verschillende groentes (en dus voedingsstoffen) binnenkreeg. Verder vond ik die gevulde champignons echt een totale hit en had ik er echt veeeeeel meer van gewild. Ik gebruikte nu 250 gr voor 2 personen, maar had die 250gr ook wel in m’n eentje op gekund, zo lekker vond ik ze. Maar qua portie en hoeveelheid was het gewoon goed hoor. Ik vond het alleen te lekker en wilde dus meer. Dus kijk maar even wat jij doet qua inkopen.
Mocht je dit recept klaarmaken en je vond het net zo geslaagd als ik, laat het dan vooral hieronder weten in een comment of laat een sterren-recensie achter. Love dat <3.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!